Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 19 881
  • 321
  •   2
Отговори
# 315
Защото като се отвори се вижда по-добре и се реже по-добре. Препоръчват и рекламират  роботизирани защото  от тях вземат повече пари.
.

# 316
И големината на тумора също е определящ как да се извърши операцията. С робот само ако е малък. Химиотерапия не действа на гинекологичен тумор, но прилагат ако има разсейки или съмнение за такива. Иначе само лъче.

# 317
  • София
Моят лекар - Славов в Майчин Дом, при карцином прави отворени, въпреки че ако причината не е раково образувание, препоръчва и прави лапароскопска. При втората възстановяването е по-лесно. При карцином, също така, най-добре е да направите тотална хистеректомия. Отново заради рисковете за рецидив.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 10:44 от annie13

# 318
Моят лекар - Славов в Майчин Дом, при карцином прави отворени, въпреки че ако причината не е раково образувание, препоръчва и прави лапароскопска. При втората възстановяването е по-лесно. При карцином, също така, най-добре е да на правите тотална хистеректомия. Отново заради рисковете за рецидив.

Здравейте! Марков може да ми прави операцията средата на март. Препоръча ми Светозар Славов Майчин дом,но не успявам да му го намеря? Може ли да ми го изпратите?

# 319
  • София
Славов преглежда в медициски център "Божидар Славчев" в понеделник и вторник. ЗапазВат се часове предварително. Обяснете какъв е случаят и че е спешно, за да ви запишат възможно най-бързо.
https://share.google/iIywCqXu8QlY806oP

# 320
Все пак,нали правите разлика между лапароскопска(ендоскопска) и роботизирана операция.
Много прецизна е роботизираната,но все пак има индивидуални особености,и преценката е на хирурга.
Ако хирурга не прави роботизирана,няма и да я препоръча ,вероятно.

# 321
  • Ланкър, планините Овнерог
При отворената най-добре могат да огледат, ако става дума за рак.

Общи условия

Активация на акаунт