Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-10

• 27 663
  • 435
  •   2
Отговори
# 420
От началните ми симтоми, от преди 1 год. съм посетила няколко гинеколози и уролози. Даже първоначално мислех, че проблема е урологичен. Доктори - Марков, Исмаил, Димитрова, Бейлерян, Станимиров, Иванова

# 421
Вижте доцент Стоян Костов, въпреки, че бая доктори сте посетили в града ни.Моята радикална хистеректомия я направих в Плевен, д-р Александър Любенов!Но аз се оказах с РМШ.
На вас пожелвам успех!

# 422
И аз посетих доц. Костов и аз съм доволна от него като преглед, отношение, внимание, но не ми даде решение на проблема ми.

# 423
Вижте доцент Стоян Костов, въпреки, че бая доктори сте посетили в града ни.Моята радикална хистеректомия я направих в Плевен, д-р Александър Любенов!Но аз се оказах с РМШ.
На вас пожелвам успех!

# 424
Поне лапароскопска операция ли Ви предлагат във Варна? Ако предлагат отворена, бягайте с 200,  защото възстановяването е трудно, а при Вас за щастие няма съмнение за онкология! 

# 425
Поне лапароскопска операция ли Ви предлагат във Варна? Ако предлагат отворена, бягайте с 200,  защото възстановяването е трудно, а при Вас за щастие няма съмнение за онкология! 

Ами зависеше от тестовете за алергия към упойки, но слава богу са ми отрицателни, така че лапароскопски трябва да е. Но да, нямам нищо друго освен удължена шийка, някакъв явно пролапс.
При вас момичета с подобни симптоми как е? - веднага ли сте се оперирали или сте изчакали, и колко време - година, две...?

# 426
Аз съм без матка и шийка вече 2 години и половина, като ми правиха повдигане "слингова операция", но без изкуствени тъкани/мрежи и т.н. Оперирах се в Шейново при Пламен Димов по препоръка на моя позната. Имах лек пролапс заради миомите в матката, затова се наложи хистеректомията и повдигането. От тогава се пазя да не вдигам тежко повече от 1-2 кг. и това би трябвало да го спазвам до живот, ако искам да нямам проблеми отново. Ако нищо им няма на яйчниците, съветвам ви да ги оставите. Много рязко инак ще усетите липсата им, както и липсата на матка се усеща, нищо че няма да раждате, всеки орган е важен и ако е възможно да се запази, то по-добре да не се отстранява

# 427
Здавейте, на 40г. съм и от 1 месец с хистеректомия (махната е само матката) и съм в процес на възстановяване. Тъй като няма да имам цикъл, има ли възможност да се проследява дали яйчниците ми работят? Док каза, че може и да имам зацапване всеки месец при овулация, но може и да нямам.
Вие имахте ли усещания катп ПМС или зацапване всеки месец?

# 428
Усещах ПМС до около шестия месец след операцията.

# 429
  • Пловдив
Здравейте.4 месеца след хистеректомия и отстраняване на яйчниците с отворена операция съм.От време на време ме преболява от тук и от там.При вас как е ? Изписаха ми интимен гел Мелажин, Жавал вагинални глобули, Интимо хелп  да ги редувам периодично, макар че не ми е ясно какво точно значи периодично, таблетки Прим лайф  и Манхе менодине .На вас изписаха ли ви нещо ?

# 430

Това означава ли, че след това влязохте в менопауза? И някой знае ли колко време след операцията (със запазени яйчници) се влиза в менопауза?

# 431
Аз за 20 години още не съм влязла напълно в менопаузата. Овулация не винаги усещам/х, но гърдите ме боляха ежемесечно както преди цикъл. Вече не ме болят, но все още правя фоликули, видя гинекологът.

# 432
Ако яйчниците са запазени и функционират,не настъпва менопауза.

# 433
На мен лекарят ми каза до около 5 години да очаквам менопауза и така стана, на 47 години официално яйчниците ми бяха установени за нефункциониращи. Не знам как би било, ако бях по-млада.

Това означава ли, че след това влязохте в менопауза? И някой знае ли колко време след операцията (със запазени яйчници) се влиза в менопауза?
Съжалявам, писах си отговора горе в цитата. Пътувам и ми е трудно да коригирам.

# 434
  • София
Здравейте! Понеже се разочаровах от диспансера в Б ца Надежда онкологията, трябва да направя Ямр, ако може по ЗДравна каса. Има ли такова чудо онколог - гинеколог по Здравна каса да работи и да издаде направление за Ямр? Някой да предложите за София?

Общи условия

Активация на акаунт