Хигиена при тийнейджъри

• 1 636
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, мами, искам да попитам съвети за хигиена при деца в пубертета, ако не броим обичайните къпане всеки ден и така. Мерси предварително.

# 1
  • София
Нищо специално няма при тийнейджърите - като при всички хора е.

# 2
  • София
Човек на всяка възраст трябва да се грижи за хигиената си еднакво. Това се учи още в първите години. Да се чака тийнейджърството вече е късно обикновено.

# 3
Хигиената се поддържа цял живот, не само докато човек е тийнейджър. Евентуално по време на пубертета е хубаво да се започне с посещения при козметик.

# 4
Проблемът е в дрехите, сякаш се омърсяват от вътрешната страна, без да се извършва някаква физическа дейност. Дали пък може да е от стрес?

# 5
В пубертета тялото започва да се поти повече, а потта става по-миризлива. Ако дрехите се замърсяват от потта, нормално е да изглеждат захабени.
Освен често къпане и смяна на дрехите, особено на бельото, друго почти не помага. Препаратите, които спират потоотделянето не са подходящи за възрастта, а дезодорант/парфюм върху потна кожа също не е препоръчително.
Така че формулата е баня + чисти дрехи от естествени материи + дезодорант.

# 6
Но дезодоранта да се нанася на сухо, след баня, а не на вече мокра и потна мишница.

# 7
От раждането до последния ни ден на тази земя:
Ежедневно къпане (по възможност миене след всяка "голяма нужда")
Чиста коса, подрязани и чисти нокти, чисти уши.
Отлична устна хигиена - миене на зъби минимум сутрин и вечер.
Чисти дрехи, ежедневна смяна на дрехи, бельо и чорапи.

За мен това е минимума за всяка възраст. Всички стикове, дезодоранти, парфюми и т.н. са ОК след като човек се е хигиенизирал.

# 8
Благодаря ви. Но все пак някакви съвети за дрехите и прането?

# 9
  • София
С какво точно се цапат дрехите? Въобще не ми става ясно какъв точно е проблемът. Когато нещо се цапа повече, се пере по-често.

# 10
И на мен не ми стана ясно какъв точно е проблема с дрехите. В най-общия случай е обличаш веднъж и слагаш за пране. Ако носиш и переш едни и същи дрехи всеки ден - да захабяват се неминуемо.

# 11
  • София
Да не стоиш постоянно с едни дрехи?
Важно е да имаш отделни такива за вън, за у дома, за спорт, за спане. Трябва да ги сменяш редовно. Да внимаваш с какви препарати и как ги переш. След къпане да обличаш ново бельо и нова тениска.
Какво точно им се случва на дрехите?

# 12
Прощавайте, че пиша по никое време. Синът ми ми казва, че усеща мръсни зоните, които казах, на гърдите, гърба и между лакътя и подмишницата. Един път, когато чакахме в една банка, там беше и учителката му и той се притесни и трябваше да ходим да се преоблича. Помощ, съвет?

# 13
  • София
Прочети постовете, дали са ти необходимите съвети. Научете го това голямо момче да се къпе и пере дрехите най- сетне, де!
Ама как я измисли само тая тема, че и учителката му в банката... 😂

# 14
  • София
За да са мръсни дрехите в тези зони,значи трябва редовно къпане, смяна на дрехите и качествен дезодорант (след баня).
Или дерматолог и ендокринолог при спазване на хигиена, но продължаване на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт