Проблем със сприятеляването

• 154
  • 7
  •   3
Отговори
Здравейте, имам тийнейджърка, която е леко затворено дете. Винаги е била много дисциплинирана, много добричка и скромна. Разбира се, не са й чужди пубертетските моменти у дома, но изобщо не мога да де оплача. Проблемът й е, че много трудно се вписва сред връстниците си.  Има си една приятелка, с която много си споделят. Тя е от съседния клас и пътува до нашия град за училище.
Преди време ми се оплака, че има чувството, че другите я отбягват. Чувства се зле от това. Посъветвах я да се заявява с повече самочувствие и тя да инициира контактите. Много срамежлива е, предпочита да е невидима. Леко пълничка е, с очила и упорито акне, заради което ходим по лекари. Мисли, че външния вид ги отблъсква. Говорих с класната. Тя не вижда проблем и казва, че е добре социализирана. Аз на нейните години си излизах с компания, а тя е все у дома.
Общува прекрасно с нашите приятели и по-големи от нея - проблем са връстниците й. Много свързана е с мен и баща й и споделя доста. Сигурна съм, че ще си намери мястото. Просто я виждам, че това я тормози и не спирам да я мисля. Говорим си често на тази тема и й показвам пълната си подкрепа. Как по друг начин бих могла да й помогна!

# 1
Да свали килцата, да се погрижи за акнето и да се запише на нещо да тренира.
Може и да е друго - ако другите деца не са и на възпитание или интелектуалното ниво, нормално е да не е особено активна в свързването с тях.

# 2
Лекувайте лицето, запишете я на спорт.
С това ще й помогнете.

# 3
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но няма как да накараш група "яки тийнейджъри" да харесват пълно момиче с пъпки и очила.
Пусни си всеки тъп тийнейджърски американски филм и същият сюжет ще ти се появи пред очите.
Яките тийнейджъри не се събират със зубрачки с очила - това е така откакто свят светува.
Не разбирам защо бутате дъщеря си в тази посока?
Какво целите не ми е ясно? Да стане обект на подигравки? Да започнат да я тормозят?
Радвайте се, че не я закачат защото както я описвате е чудо, че не е станала обект на тормоз в училище - перфектната жертва.

# 4
  • Melmak
За акнето сте взела мерки, а за наднорменото тегло? Задължително спорт, млада е, здрава е, лесно ще свали. Това е проблем не само визуален, а здравословен. Самочувствието ѝ ще се подобри.
Звучи сякаш е много свързана с вас и трудно прави сама контакти. Това трябва да промени. Зависи и от средата, ако са много по-различни като интелект може за това да не се вписва.

# 5
Аз пък познавам по-пълни момичета с очила, които не биват отбягвани. Знам ли,  всичко е според зависи. Според мен по скоро виждат, че е с по-ниско самочувствие и реално това създава една сериозна бариера. А и ако съученичките се перчат прекалено много и се кифлеят, може и тя да не ги харесва... Ето, щом с по-големи от нея си общува без проблем, значи не чак толкова неконтактна. Вариант е да се запише на някакви групови занимания, за да е сред хора. Но нека се погрижи и за външни си вид, за нейно лично самочувствие.

# 6
  • Deutschland
Оххх, моята е на 9 и също има трудности със сприятеляването. Децата в класа й просто странят от нея. Няма да навлизам много в подробности, но детето ми е фен на приказки, на Дисни принцесите и днес след училище ми показва вкъщи какво са й нарисували децата. Картина на Елза, която лежи мъртва. Ами, за мен не е нормално. Мъжът ми направо е побеснял и цяла вечер повтаря, че е по - добре да не общува с тях и да не се сприятелява.

# 7
  • Paris, France
Скрит текст:
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но няма как да накараш група "яки тийнейджъри" да харесват пълно момиче с пъпки и очила.
Пусни си всеки тъп тийнейджърски американски филм и същият сюжет ще ти се появи пред очите.
Яките тийнейджъри не се събират със зубрачки с очила - това е така откакто свят светува.
Не разбирам защо бутате дъщеря си в тази посока?
Какво целите не ми е ясно? Да стане обект на подигравки? Да започнат да я тормозят?
Радвайте се, че не я закачат защото както я описвате е чудо, че не е станала обект на тормоз в училище - перфектната жертва.
Като майка на момиче, било доскоро тийн, се подписвам под всяка дума. Жестоко, но животът е такъв.

Оправяте и храненето! Вижте как са нивата на витамините Д3, фолиева киселина и В12. Имат връзка и с акне, и с наднормено тегло. Не е лошо да я заведете на ендокринолог. Може да я окуражават да спортува, да излизате с нея да бягате заедно, но без да я натискате и бутате, защото може да има обратен ефект.

И моята дъщеря е доста затворена и става все по-затворена. Хубаво е, че се интересувате от социалния и живот, но не е добре да я тикате в посока, която не е за нея и характера и. Моята дъщеря не изпитва нужда да купонясва и излиза с приятели и уважавам желанията и. Това поколение е по-затворено, резервирано и индивидуалистично.

Акнето е добре да го чистите редовно. Дъщеря ми имаше черни точки по носа по едно време, но редовно ги махаше с топла кола маска и никой не разбра. Ако е кистично акне - ендокринолог и драстична смяна на хранене и начин на живот + добавки. 

В никакъв случай не отваряйте вие темата за акнето и наднорменото тегло! Питайте как се чувства, иска ли някаква козметика, почистване на лицето! Коментари - не.

Общи условия

Активация на акаунт