Анална фисура 3

• 12 318
  • 172
  •   3
Отговори
# 165
Dada_da, два пъти съм оперирана от фисура. Първия път още на втората година се възобнови. След Матев 7 години нямам проблем. Изтичане на гной и чакане захлаждане за мен не е добър вариант. Приятелка стигна до треска и температура и прием по спешност. Да, Матев действа бързо, не лиже и не маже със сладки приказки. За него, който прави по 7 операции на ден, това е ежедневие и рутина и няма нужда от половин час преглед. Условията в клиниката са перфектни, толкова е чисто, че се ходи по бели чорапи...но ако чакаш мили думи и галене с перо, и обякнения какво ти е няма да ги получиш. Няма време да си губи времето с празни приказки.
Е, чак галене с перо- не, но поне да обясни нещо, малко от малко...
Ха-ха, клиниката е поддържана, но се сетих като стана дума, първия път като ходих, в чакалнята се беше наврял някакъв гущер...Не, че може персонала да контролира това, като се влиза направо от тротоара, ама дано в операционните контролът да е строг.

# 166
Dada_da, два пъти съм оперирана от фисура. Първия път още на втората година се възобнови. След Матев 7 години нямам проблем. Изтичане на гной и чакане захлаждане за мен не е добър вариант. Приятелка стигна до треска и температура и прием по спешност. Да, Матев действа бързо, не лиже и не маже със сладки приказки. За него, който прави по 7 операции на ден, това е ежедневие и рутина и няма нужда от половин час преглед. Условията в клиниката са перфектни, толкова е чисто, че се ходи по бели чорапи...но ако чакаш мили думи и галене с перо, и обякнения какво ти е няма да ги получиш. Няма време да си губи времето с празни приказки.
Е, чак галене с перо- не, но поне да обясни нещо, малко от малко...
Ха-ха, клиниката е поддържана, но се сетих като стана дума, първия път като ходих, в чакалнята се беше наврял някакъв гущер...Не, че може персонала да контролира това, като се влиза направо от тротоара, ама дано в операционните контролът да е строг.
Един гущер няма да ти донесе вътреболнична инфекция. Ако е гекон живее по сгради и е напълно бизобиден.🙂

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 07:57 от mimi.7299

# 167
Какво представляваше операцията и при вас със фисура имаше ли изтичане на гной? При съпругът ми е установено фисура със фистулен ход т.е пробила е стената и се събират между кожата и ануса нечистотии. Обаче предимно в сайта на Матев пише за фисури?

# 168
Какво представляваше операцията и при вас със фисура имаше ли изтичане на гной? При съпругът ми е установено фисура със фистулен ход т.е пробила е стената и се събират между кожата и ануса нечистотии. Обаче предимно в сайта на Матев пише за фисури?
Матев оперира всички такива анални проблеми, бързо и без да чака да стане по зле. Няма значение каква е моята ...той е тесен специалист точно за такива диагнози. Прочети няколко поста по назад и з другия специалист от Пловдив и той е добър.

# 169
Христо Петров ли е специалиста от Пловдив?

# 170
Христо Петров ли е специалиста от Пловдив?
Да, но за мен Матев е по добрия избор.
Ако сте от Бургас абсолютно адекватен по дупешките въпроси е д-р Зикидис. Това е лакар, който отговаря на всички изисквания, мил, внимателен и много талантлив. Ако искате телефон на лични ще го дам. Но не отлагайте...

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 11:07 от mimi.7299

# 171
Д-р Зикидис какви методи използва за операция на фистула?

# 172
Д-р Зикидис какви методи използва за операция на фистула?
Това ще ви каже д-р Зикидис. Аз съм оперирана от анална фисура, не фистула. Ако ви изброя методите наясно ли сте с всички тях и терминологията. Не се заяждам, просто питам, може да имате такова образование.HeartBlush
За фисура Зикидис оперира класически, опресняване на раната /цепката/, т. е. изрязване на втвърдилите се ръбчета, което ѝ позволява да зарастне. Понякога слага шев, понякога не, зависи от случая. Д-р Матев за фисура използва левостранна свинктеротомия, най общо казано отпуска няколко мускулни влакна, за да няма рецидив при фисурата.. Тази операция крие риск с годините да се получи изпускане. За това в някои страни е забранена. За ФИСТУЛА какво правят не знам.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 11:51 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт