Как се справяте с хемороидите

• 337
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,
Моля, дайте съвет, как да се справя с упорити външни, а вероятно и вътрешни хемороиди?
Повече от две седмици, използвам различни мазила, включително и популярният мехлем от ветеринарната аптека Антифлегмин, без особено забележими резултати. Някои мехлеми, дори влошиха положението.
Светъл лъч беше Прокто-Гливенол, който купих вчера сутринта и още след първото нанасяне драстично намали отока, болката и дискомфорта като цяло, до вечерта симптомите почти изчезнаха. Но, след изхождане тази сутрин, всичко се върна начална позиция. Въпреки, че измих областта и нанесох обилно мехлема, болката е все така силна.
Личният лекар, ме посъветва да пия Детралекс таблетки. Днес купих и тях, но още не съм ги пила, защото пише, че се приемат с храна. Ще започна тази вечер. За видим резултат от тях обаче, трябвало време...
Ровейки се из мрежата , да видя хората как се справят с този проблем, много често попадам на положителни коментари и мнения за ХемоРРел. Обаче четейки внимателно отзивите, забелязвам нещо много подозрително. Всички те са написани в един и същ стил - като реклама. Дори изреченията в различните мнения са структорирани много сходно, като писани от един човек. Проверих за рецензии в Тубата, но и там има само кратки рекламни клипчета, без мнения от реални потребители.
Та, преди да купя и него, бих помолила, ако има някой, който наистина е ползвал ХемоРРел, да изкаже своето обективно мнение?
Разбира се, всякакви съвети за облекчаване на болката, ще са добре дошли!

# 1
Пробвайте с Абока Фитороид или мехлема на Биохерба за хемороиди..хеморела не ми подейства на мен. Аз за други проблеми ги ползвах (разранявания, фисури), не решиха кардинално нещата, но все пак имаше ефект за известно време, може пък на Вас да помогнат повече.
Ха-ха, това за положителните ревюта и аз съм го мислила, явно е често срещан рекламен трик...

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 17:11 от Moderator3

# 2
Благодаря за отговора!
Приблизително, след колко време би следвало да се забележи положителен ефект, като мехлема работи?
Относно Хеморрела, изглежда са се престарали в рекламната кампания. Ако всички тези положителни мнения, бяха истински, медикаменти вече щеше да е световен хит, но очевидно не е...

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 17:12 от Moderator3

# 3
  • София
Флебодия 3 таблетки наведнъж по време на хранене. Само веднъж дневно се пият. За около седмица.

# 4
Флебодия 3 таблетки наведнъж по време на хранене. Само веднъж дневно се пият. За около седмица.
Може ли да се пият по едно и също време с Детралекс, или трябва само едното?

# 5
Благодаря за отговора!
Приблизително, след колко време би следвало да се забележи положителен ефект, като мехлема работи?
Относно Хеморрела, изглежда са се престарали в рекламната кампания. Ако всички тези положителни мнения, бяха истински, медикаменти вече щеше да е световен хит, но очевидно не е...
При мен още при първите 1-2 намазвания си проличава дали ще има ефект мазилото. Не съм имала точно хемороиди, както споменах, но мисля че пак трябва да се усети сравнително бързо ефектът.

# 6
Благодаря за отговора!
При мен още при първите 1-2 намазвания си проличава дали ще има ефект мазилото. Не съм имала точно хемороиди, както споменах, но мисля че пак трябва да се усети сравнително бързо ефектът.
Точно това се случи с Прокто-Гливенол. Още след първата апликация, болката намаля и до вечерта почти изчезна. Но днес не знам какво се случи, цял ден силни болки. Може би защото се опитах да тренирам и въпреки, че е без тежести, натоварването да е провокирало обостряне.

# 7
Аз се оправям с Проктогливенол, но определено трябва поне няколко дни мазане сутрин и вечер. После - по веднъж на ден.
Мъжът ми се оправи при огромен външен хемороид с Детралекс и Проктогливенол.
И при обострена фаза - без тренировки, без напъване, диетка и така…

# 8
След раждането имах един колкото орех голям 😂 Повече от седмица не можех да си седна на дупето... Пробвах всичко де що ми изписаха. Мазила, свещички, нищо. Единствено Масту за около 5 дни го превърна в зърно колкото леща. Та препоръчвам него 🤞

# 9
  • София
То е хубаво да отидеш на лекар. Не знам в кой град си, в София знам, че д-р Бисер Петров е добър специалист

https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D … 0%BE%D0%B4-/n4565

На майка ми беше предписал 1) Cannef свещички https://remedium.bg/kanef-supoz-10br-077231/p
2) мисля Долопрокт за мазане
3) Веносмил - мисля да не се образуват тромби
4) имаше още едно, но не го помня

Горе-долу за 2-3 седмици се оправи, но помня, че препоръча много вода, движение и фибри

# 10
  • Варна
Всяка вечер половин таблетка Сена Форте, внимавам с храната и натоварването, повече течности, а ако все пак се наложи ( случва се ) крем PILEX  Himalaya.

# 11
  • Банско
Когато имаш възпаление не яж нищо с тесто и хляб. Само салати и готвени. Така изпражненията стават много меки и не възпаляват мястото допълнително. През това време използвам свещички или мехлем на Цикатридина. Когато се успокои мястото вече може да хапваш всичко.

# 12
То е хубаво да отидеш на лекар. Не знам в кой град си, в София знам, че д-р Бисер Петров е добър специалист

https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D … 0%BE%D0%B4-/n4565

На майка ми беше предписал 1) Cannef свещички https://remedium.bg/kanef-supoz-10br-077231/p
2) мисля Долопрокт за мазане
3) Веносмил - мисля да не се образуват тромби
4) имаше още едно, но не го помня

Горе-долу за 2-3 седмици се оправи, но помня, че препоръча много вода, движение и фибри
Имам записан час, час за специалист на 30-ти.
Относно движението, мисля, че точно то ме прецаква. Спортувам от дете, опитвам се да го правя, дори по време кризата и най-вероятно, това е грешка. Дори продължителното ходене, обостря възпалението. Явно, ще трябва да намаля малко темпото, поне временно...

# 13
  • гр.София
Цикатридина маз на мен много ми помага, както и домашно приготвен крем от невен и мас

Общи условия

Активация на акаунт