Как се справяте с хемороидите

• 1 605
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Лечението трябва да е комплексно. За пиене - венотоници - Троксевазин върши същата работа като Детралекс, а е значително по-евтин. Пие се поне месец. Хеморел за мазане, свещички, на мен Масту много ми помагат. И задължително да се избягва запек.
Венотониците се пият пролет и есен, за да не се стига до кризи и образуване на хемороиди.
От Антифлегмин и от Цикатридина свещички нямах полза. Но с Хеморел бързо се прибра. Обаче паралелно с другите неща. Само с мазане не става.

# 16
Лечението трябва да е комплексно. За пиене - венотоници - Троксевазин върши същата работа като Детралекс, а е значително по-евтин. Пие се поне месец. Хеморел за мазане, свещички, на мен Масту много ми помагат. И задължително да се избягва запек.
Венотониците се пият пролет и есен, за да не се стига до кризи и образуване на хемороиди.
От Антифлегмин и от Цикатридина свещички нямах полза. Но с Хеморел бързо се прибра. Обаче паралелно с другите неща. Само с мазане не става.
Само Хеморел не бях купувала, заради написаното в първи пост, но очевидно и с него трябва да пробвам.
През годините и друг път ми е припарвало от време на време, ама такова нещо, не беше ми се случвало. Вечер болките позатихват, но 1-2 часа след изхождането на следващият ден, се започва отново.

# 17
  • София
Ако те боли повече от Проктогливенол, има вероятност да е киста, а не хемороиди. Или нещо друго усложнено с хемороидите. Иди на преглед в Пирогов.

# 18
Ако те боли повече от Проктогливенол, има вероятност да е киста, а не хемороиди. Или нещо друго усложнено с хемороидите. Иди на преглед в Пирогов.
Хемороиди има със сигурност, виждам ги и ги напипвам. Но това не изключва да има и нещо друго. Имам час за специалист, чак на 30-ти. Пирогов ми е на около 250 км...

# 19
Пилекс - винаги помага, за 2 дни и нямаш. В аптеката кремче

# 20
Аз съм имала много проблеми с външни и обикновените мазила за хемороиди не вършат работа.

Судокрем много ми помага. Също така и епсом сол, слагам малко в памук и си я слагам за 1 - 2 мин отзад. Хапчета за разширени вени, като че ли също помогнаха.

Това, което най ми помогна, са упражнения за развиване на Глутеус мускулите, включително тичане на нагорнище. Вече от година почти нямам проблеми, след като ги почнах тези упражнения. Не знам защо това работи, но явно като заякнат мускулите и държат всичко горе по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт