Класически концерти - тема 1

• 5 270
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Joyce DiDonato (Джойс Дидонато) 31.5.2025  зала България
https://www.eventim.bg/bg/bileti/kralicata-sofiya-bulgaria-hall-639079/event.html

# 16
  • София
diziler, една корекция - диригент на концерта на 24 април е Росен Миланов, не Найден Тодоров.

Два концерта в камерна зала "България":

15 април, вторник, 19:00 часа
"Френска феерия" със струнен квартет "Филхармоника".
В програмата: Камий Сен-Санс, Дариус Мийо, Морис Равел.
https://www.facebook.com/events/1184193329837368

27 април, неделя, 15:00 часа
"Концерт за Форти и духов квинтет"
Образователен концерт за деца с участието на Филхармоничен духов квинтет и актьорите Камен Асенов и Венцислава Асенова
https://www.facebook.com/events/987405826566987/

# 17
diziler, една корекция - диригент на концерта на 24 април е Росен Миланов, не Найден Тодоров.
Благодаря за корекцията. Много инфо се струпва и съм объркал нещата
Скрит текст:
Тамън по-добре Р. Миланов, а не този путинофил, дето покани Нетребко

# 18
30 април, 19.00 Студио 1 на БНР
Концерт на Филхармония Пионер към НДД, дир. Любомир Денев - син
В програмата.. творби от К.Илиевски, П-Владигеров, Ц Франк
https://www.facebook.com/events/1010768590460699/

2 май, 19.00 Зала България
Алексей Володин - пиано и Нац. филхармоничен орк, дир. Григор Паликаров
В програмата: Лудвиг ван Бетовен – Концерт за пиано и оркестър №4
Цезар Франк – Симфония в ре минор
инфо

# 19
  • София
Празнично великденско предложение от Софийска филхармония:

От 11 до 21 април за всеки закупен билет получавате втори билет безплатно. Промоцията важи за всички концерти до края на сезона, но само на касата на зала "България".

Поредица концерти „Духът на испанската и латиноамериканската музика“ в залата на Национална музикална академия "Панчо Владигеров", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" № 94:

22 април, 18:30 часа - Роса Торес-Пардо (пиано) и Ла Хосе (глас) ще представят рецитала „Испанска вечер“, в който авангардът среща традицията, а народните песни се преплитат с класическото пиано. Двете изпълнителки изследват корените на фламенкото, създавайки музикален диалог между жанровете. Вход свободен до запълване на местата.
https://www.facebook.com/events/947690510772334/947690520772333/

# 20
12 април, НМА - стара сграда, 18.00 - вход свободен
Флейтов концерт с участието на: Деян Гаврич, Ива Любомирова, Матийо Госѝ Анслан, Петър Попович, Ренате Линортнер. На рояла: Татяна Божко.
В програмата: Муке, Пуленк, Бах, Доплер, Моцарт, Дийн, Вивалди, Г.Арнаудов (световна премиера), Кавички, Бертомио и др.

14 април, Емец Д-р Лонг, ул. Раковски 86, 18.30 ч. - вход свободен
Виктор Вичев - пиано, Цветан Илиев - тенор, Томислав Вичев - пиано
Великденски концерт

15 април - Първа евангелска църква, ул. Солунска 49, вход свободен
С участието на: Камерен ансамбъл "Силуети", Мартин Павлов (флейта) и Марин Тинев (обой).
Програма:
Георг Фридрих Хендел - "For unto us a child is born" из ораторията "Месия" и "Hornpipe" из "Музика на водата" (аранжименти за квартет)
Георг Филип Телеман - Канонична соната № 3 (обой и флейта)
Йозеф Хайдн - Лондонско трио № 1 (флейта, кларинет и виолончело)
Жан-Батист Бариер - Adagio, Allegro prestissimo из Соната № 10 (кларинет и виолончело)
Йохан Себастиан Бах - "Erbarme dich mein gott" из Матеус пасион (обой, кларинет и басо континуо)
Йозеф Хайдн - Соната № 6 ("Consummatum est") и "Il terremoto" из "Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze" (флейта, обой, кларинет и виолончело)

14 април - Централен военен клуб
Концерт на Симфониета Видин от фестивала "Сцени на Струма"
Музика на Бизе, Брамс, Щраус, Де Куртис, Верди и Пучини
Дир. -  Петър Димитров.

# 21
  • София
От 11 до 21 април включително, всеки, който закупи билет на касата на зала „България“, ще получи втори билет безплатно!
Какви концерти сте харесали? Аз лично La Dolce vita -филмова музика и може би този
Принцесата на акордеона Ксения Сидорова ще дебютира в зала „Бълг … 25 г. от 19:00 ч.

Ако някой чуе за предстоящ концерт на Госпъл музика - нека пише Simple Smile Разбрах, че имаме такъв състав.
Може би трябва да "последвам" баптиска църква Simple Smile

https://sofiaphilharmonic.com/sofiiska-filharmonia/koncerti/

# 22
  • София
Снощи бях на концерт на Софийска филхармония и Анне-Софи Мутер в зала България. Залата беше препълнена и много се радвам, че успях да си взема билети още преди няколко месеца. Беше незабравимо! Вълнението още ме държи...както след всеки концерт на филхармониците.

# 23
18 април,  БНТ1
15.50 ч. "Реквием" от Джузепе Верди с участието на Фестивален хор и Фестивален симфоничен оркестър, солисти: Мирела Френи/сопран/, Елена Образцова /мецосопран/, Петър Дворски /тенор/, Николай Гяуров /бас/.

Година: 2006
Участват: Зандра Хюлер, Бургхарт Клауснер, Имоген Коге

# 24
  • София
От 11 до 21 април включително, всеки, който закупи билет на касата на зала „България“, ще получи втори билет безплатно!
Какви концерти сте харесали? Аз лично La Dolce vita -филмова музика и може би този
Принцесата на акордеона Ксения Сидорова ще дебютира в зала „Бълг … 25 г. от 19:00 ч.

Ако някой чуе за предстоящ концерт на Госпъл музика - нека пише Simple Smile Разбрах, че имаме такъв състав.
Може би трябва да "последвам" баптиска църква Simple Smile

https://sofiaphilharmonic.com/sofiiska-filharmonia/koncerti/

Аз лично съм си набелязала този четвъртък - Еманюел Паю, много ми е любим и 15 май, когато ще се свири само Рахманинов.

# 25
Бях на концерта на Камерния ансамбъл "Силуети" в Протестантската църква на Солунска. Много добре свириха.

И за пореден път бях втрещен от културата на българската публика... Телефони звънят, шушука се, пляска се между частите. Това никога няма да го разбера. И децата знаят, че не се ръкопляска между частите на циклично произведение (соната, концерт, симфония...). Някои хора просто не знаят защо ходят на тези концерти.

# 26
  • София
В църкви съм слушал два пъти и няма да потретя.
Иначе това предполагам ще е на открито
https://www.golden-sands-tickets.com/bg/event/i523/%D0%99%D0%BE% … ign=6648777289994

# 27
На църквата нищо й няма, важни са музикантите. А тези са много добри. И свириха перфектно. И въпросната църква е доста голяма. Няма ехо и акустиката не е лоша изобщо.  Ето и малко снимки.
Иначе аплаузи между частите има нерядко и в Зала България.  За културата на българина може много да се говори.

# 28
И аз бях на великолепни музиканти и великолепна музика , не високи цени и пак ... при 2 милиона София камерната зала България не беше пълна. Жалко. Т.е. може би трябва д аим се прощава поведението ако все пак  посещават концерти?

# 29
23 април - 18:00 ч. Полски институт, вход свободен
Клавирен концерт на японската пианистка Фумие Фукуи
В програмата: творби на Фредерик Шопен.
инфо

29 април - Методистката църква (ул. Раковски 85, до Операта), 19.00 ч - вход свободен
Великденски концерт  на Сабин Леви-орган, Снежана Атанасова-сопрано, Владимир Тасев-цигулка, Евелина Станчовски-пиано
С творби от: Вивалди, Бетовен, Крайслер, Мусоргски и френски барокови композитори
Скрит текст:

8 май - Зала България, 19.00
Концерт: La Dolce vita, изп. Национален филхармоничен оркестър, дир. Якопо Бруза
В програмата: Нино Рота – Амаркорд
Стелвио Чиприани – Венецианска загадка
Енио Мориконе/Андреа Мориконе – Сюита „Ново кино Парадизо“
Нино Рота – Музика от филма „Гепардът“
Армандо Тровайоли – Сюита из филма „Ухание в мрака“
Нино Рота – Сюита от филма „Жулиета и духовете“
Нино Рота – Сюита от филма „Осем и половина“
Енио Мориконе – Тема (Обоят на Габриел) из филма „Мисията“
Нино Рота – Сюита из филма „Сладък живот“

11 май - Зала България, 19.00
Пролетен концерт на Камерата Орфика - НБУ
В програмата: