Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 308
  • 903
  •   1
Отговори
# 420
Нямам място за нищо сега и точно от зелета се въздържам, зимата подмятах по някой и друг буркан с нарязани я морков, я ряпа и от сорта но по принцип не е никак хладно където живея и мисля че това ще ми е, кой знае какво няма да ферментирам скоро.
Донякъде заради това си поддържам и кефира още, хем ми поомръзва чат-пат. Да го пия ми омръзва, занимавката не му е много. Като стане съвсем топло ще ми върви повече, че го пия на айрян като съм си вкъщи, слагам и в таратор.
Затова и си измислям в какво да го пробутам - я чия пудинг (рядко, че аз както не закусвам, за друго основно ядене пък ми е никакво такова - хем ти пълни стомаха, хем аз пък какво толкоз ядох??), желирам на парфета от време на време - хем и колаген нали, да ставам много хубава Grinning Това последното си е предизвикателство за някой дето не харесва подсладители, кефирът си киселее и примерно с какао става странно комбо, не е за всеки Grinning Последния път се ядосах и ръгнах 2 лъжици мед... това са ми 4-5 порции десерт де, не е да изяждам съществено количество ама все пак. Има си намек за сладост, а и просто наскоро ми подариха суууупер ароматен мед и аз повече това търсех да добавя - с 2-3 лъжици тахан също и с какаото стана разкош.

# 421
Е, ако нямаш къде да го съхраняваш после, ясно. Но става много хубаво.

# 422
Нямам наистина, че и хладилникът ми е малък, а напоследък и по сума ти малки бурканченца с това Ройтери подмятам из него, те също си искат място Grinning То хем ми се иска да подкарам още един подобен пробиотик, хем като си помисля те да станат двойно и ми минават мераците... и това преди да погледна отново цената на другия пробиотик дето искам че тя пък хептен не е красива (още по-малко за нещо дето ще ми докара още неудобства в ежедневието) Grinning
Здраве да е, гладна не съм останала. По-нататък може друга да ми е ситуацията но за сега е това. Като наумя нещо, рано или късно го правя, въпросът е само кога ще е.

# 423
  • на острова на мечтите
Днес подквасих едно козе мляко. След четири часа си е течно. Ако не стане нищо ще го разбия с някакви замразени плодове.
Днес направих сладоледа със сметана и  замразени малини,парче банан и няколко резена папая. Добре се получи. Тук си е направо лято.

Сладурско, нали!
Странно, от седмица и аз сънувам цветни сънища! Отдавна не ми се беше случвало. А и спя доста.

# 424
Как правите сладолед? Каква машина ползвате?
Знам, че има два начина. Единият е псевдо... слага се купа във фризера и после се използва това, че е студена...
Другия е с машина, която има в себе си компресор с хладилен агент и в нея слагаш съставките, стайна температура, то си ги охлажда, бърка и т.н.

Е?

П.П.
Danilu, и ти ли правиш йогурт с ройтери?

# 425
Нави, замразените горски плодове ги разбивам със сметана или заквасена сметана (може и маскарпоне) с пасатора. Бързо и лесно. Но трябва да се консумира веднага.
Имам и машина за сладолед (купата се замразява), но я използвам за стандартен сладолед. С режимен не съм пробвала.

# 426
Малко хора ще си сложат вкъщи специална машина с компресор за сладолед само за домашна консумация... то освен цената на уреда, що за къща трябва да имаш и какви количества да правиш че да си струва? Grinning А тия дето замразяваш една голяма купа с дебели стени от предния ден, че да ти бърка в нея... поне мен ме изнервят само като ги видя. Преди години правехме вкъщи сравнително редовно, просто вадех купата от фризера от време на време и разбърквах и я връщах, то иначе егати плановете и кандърмите, май 24 часа предварително искаше да замразиш купата като наумиш че евентуално ще правиш. Канене и кумене от предварително, само духовата музика дето не му повикаш Joy И после какво? Направиш малко и трябва пак да е прибрана купата поне за 24 часа за да направиш пак, да не говорим ако искаш повече от един вид.
Иначе сме правили с бита сметана и пасиран плод, примерно пъпеш помня че сме слагали. Пък и да не е пасиран а просто на ситно пак става интересно, особено дребни плодове които са и контрастни като цвят и си имат и лека кисела жилка. Правила съм и тип страчатела със заквасена сметана, на мен си ми хареса с черен шоколад. И двете които казах носят и маскарпоне да им се сложи. Преди сума години сме правили и класически ванилов с жълтъци на водна баня и мляко (не виждам причина да не стане и с пълномаслена сметана), това не знам с подсладител какъв вкус би имало обаче. Всичко във фризера и кой когато се сети вади и разбърква, ако искаш по-бързо да стане можеш и в някакъв по-широк съд да го сипеш... ако имаш място за такъв де. Но така е най-лесно и бързо - на по-тънък слой в малка тавичка, примерно.
Гледах в едната група за тия пробиотичните, че и от такова кисело мляко си правят като сладолед някои. Те както го правят с half&half то си е заквасена сметана, мазничко идва.

# 427
Аз бих могла да ям и сладолед с жълтъци и сметана на водна баня и без да му слагам подсладител, само ванилия, канела. Но може и с малко натрошен тъмен шоколад като страчатела. Но няма кой да ми направи, а аз досега не съм се наканила...😁

# 428
Това гледам аз... ама сто уреда у дома, сега и тоя, уффф, а и парите не ги бера от дърветата Sad

Но друг вариант... няма Sad Оня, в магазина е джънк отвсякъде Sad

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CZP59DNQ/?coliid=I1E5QOL7CWAYDQ& … l_lv_ov_lig_dp_it

# 429
Рядко ми идва муза за десерти, но аз и не съм чак толкова по сладкото и не са ми важни, да кажем. Липсата им изобщо не я броя за спаднало качество на живот, аз повече бирата оплаквам Joy Резултатът е че сладки неща правя когато ще ги ядат предимно други, аз да си начеша крастата за правенето че пък дай и това да пробвам нали... после опитвам и ми минава меракът Grinning Та при мен е обратното - понякога муза ми идва, но съм само аз и я пращам у лево, да чака събиране или повод Grinning
Мнооого малко неща наистина ме изкушават ей така като ги видя, примерно хубав чийзкейк или каноли. Щото участва сирене, естествено Joy
Navy, скъпичка играчка са си тези, то няма как хем да върши работа и хем да е евтино. Аз бих се замислила колко сладолед смяташ да правиш и за целта толкова ли не ти се занимава да го разбъркаш няколко пъти докато се замразява. Ако е в тавичка няма и да са няколко де.
Иначе много добре звучи че и за кисело мляко го дават, пък и не изглежда чааак толкова голям кютук като тия дето съм виждала. Ама пак поне аз не бих го погледнала втори път това, освен ако нямаш у вас примерно малки деца дето драпат иначе за сладолед от магазина.

# 430
Момичета и момчета здравейте, как сте? Аз яката ви изпуснах, ама нямах грам време напоследък, от хубави неща де😉 . Ще се връщам да ви чета после.
Бяхме на почивка и вчера се върнахме, та викам я да вляза да ви видя. Изкарахме си супер и си починахме идеално, определено имахме нужда от малко разнообразие. Аз иначе съм добре. Спазвам си режима и вече изобщо не ми прави и впечатление, макар че миналата седмица изпих 2 бири, ама ще го преживея... Не съм спирала нито да тренирам, нито да се движа. Чувствам се добре, надявам се и вие да сте така, ще се върна назад да ви попрочета...🥰🤩😘

# 431
https://www.youtube.com/watch?v=gMyrqnPxdGg&t=1s

Ето това видео на Стан е много хубаво.
Ще го лепна в първия пост някъде.

# 432
Човека цял живот спорт е учил и правил, културизъм, интелигентен е, много е чел и гледал и е успешен... полезен е много със съветите си.
Но не е доктор, не е практикувал и основните му реални, от живота наблюдения са на млади хора или ако са по-стари, те са били бивши спортисти...
Мисля си, че призмата му на поглед и преценка е изцяло пречупена през това Simple Smile

# 433
Аз не чух нещо невярно да каже, просто повечето бяха по-общи приказки, а тук сме се събрали малко от друга гледна точка - проблема сме си го намерили и вече отиваме в конкретни неща какво, как, защо и т.н.
Ок, едно имаше което малко във въздуха ми остана от казаното - като не ти се получава, иди на диетолог. На нас в тая тема повечето диетолози грам работа не биха ни свършили с тяхните мантри за "балансирано хранене" (каквото и да значи това) и за калориен дефицит като единствен начин. Останалото си е баш така както го казва, ама си е резюме отгоре-отгоре, а не каквито гръмки приказки каза - едва ли не - Аз ще ви науча ей сега и сте топ всичките.
А колко има кацнали точно в тая тема точно след непроработили общи съвети да минат на диета, ама без конкретна помощ...

# 434
  • на острова на мечтите
Нави, не правя мляко от ройтери. Нещо не ми се занимава. Аз всичко правя на око и с нюх. Ако стане. Дори и сладкишите. А те искат мерки и теглилки, за да станат. Моите не са за снимка, но стават за ядене 😁
Сладолед не обичам много. Замръзва ми носа. Да не ви казвам тук какви сладоледи правят. Дори и сега има ъгълче във витрината на сладкарниците със сладоледи. Не ме блазнят изобщо. Може да изям един сладолед традиционален лятото, но не ме съблазняват.
Днес пасирах замразени малини и някакви рибеси, които стоят от два месеца във фризера, просто защото някой спомена. И аз нали съм си пощелива.
Не знам дали си внушавам, но от леките тренировки виждам леко прибран корем. Не съм била толкова мотивирана от години.

Общи условия

Активация на акаунт