Търпението се изчерпва вече, през АПРИЛ да гушна малкото човече!

• 15 561
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
alina_nana - лекциите са само в пицарии Мис Каприс : вторник на Коста Лулчев 13 ( може да бъркам номера ) и на Кракра 2а ( обредния дом Лиляна Димитрова ) , но нямаш извинение, защото като се наспиш може да дойдеш към 11ч., ние обикновено седим до към 12ч., а като сме на Плиска и до към 12:30ч., защото си рисуваме коремите, т.е. може да дойдеш за коремите във вторник. Ето направих ти график набързо  Wink
Мелодия - и мен от вчера ме болеше гърло и днес също, но ми мина, нищо не пих, само топло мляко днес... ама то с това време...  ooooh!
За стаята на бебето - ние нямаме стая, в която да го сложим, но и да имахме, до 6-ти месец щеше да е при нас. Изчетох няколко статии, пък и от моите познати с втори бебета знам, че е по-добре в началото да е при вас. 
Peace

# 166
  • София
Страчи, последните7-8 снимки са от моя апарат. Всички, които се казват 20.03.2007. Е, виждам, че някои вече си имат и коментари...  Joy

Сега забелязах, че глезените са ми доста подути, а също и пръстите на ръцете и китките, никога до сега не съм имала такива олаквания. Измерих си кръвното 110/65, мисля, че е добре, дори високо за мен, обикновено горната граница не ми е по-висока от 100. Притеснявам се на какво може да се дължи.  Thinking Naughty Rolling Eyes
Хрис, моята гинка всеки път ми опипва глезените дали не са подути /освен че ми мери кръвното, но това май всички го правят/. Кръвното ти като стойности и принципно ниско, но щом казваш, че за теб е високо е друга работа. В комплект с отеклите китки и глезени може да е признак за нещо. Има едно неприятно състояние, което се нарича прееклампсия и такива са му признаците. От друга страна, не бързай да се шашкаш, защото все пак сме на финалната права, може да се дължи просто на повишеното тегло и умората. При всички положения, на твое място бих отскочила до доктора, за да съм си спокойна. Ето какво пише в моята книжка за Отоци по глезените и пръстите: Леката оточност е нормална по време на бременност и се дължи на натрупване на течности в тялото. Тя не е причина за притеснения. Симптомите са поява на леко изразени отоци около глезените, особено в топло време и вечер, които не причиняват болка и дискомфорт. Можете да забележите и че пръстите на ръцете ви сутрин са леко подути и пръстените не ви стават.
Следват съветите, какво да правим:
Често си почивайте с вдигнати нагоре крака;
Правете леки упражнения за краката;
Опитайте с чай от глухарче, който е лек диуретик /предполагам става с всеки друг диуретик/
! Консултирайте се с вашия лекар, тъй като по-силната оточност може да е ранен белег за прееклампсия.

Докараха ни креватчето. Снимах го, в албума е, но засега разглобено. Таткото май ще се поти над него съботно-неделно.

Мелодия, забравих да кажа: "Брей, какви ми ти краченца извади изпод бялата рокляяяяя, тц, тц, тц..."  Shocked
Айде, след раждането пак.  Hug И се оправяй, ей.  Flowers Bouquet

# 167
Илит и аз това казах, преди няколко постинга за крачетата на Мелодия  Wink Ма то не са бедра, то не е чудо  Hug Видя ли снимките от първата ни среща ?

# 168
  • София
Страчи, видях.
И установих, че трябва да се взема в ръце да се погрижа за себе си. Станала съм ужасно... как е обратното на суетна?
Ама наистина, как ти няма бузките.  hahaha Сега си придобила много благ вид. Hug Тогава беше много изтормозена, въпреки огромната усмивка от снимката.

Абе няма страшно, всички казват, че после спокойно си ставаш същата като преди. Айде лека нощ, че ме заболя кръста от седенето пред компа. Наваксвам с четенето и снимките цял следобяд. До утре.

# 169
Мислех да идвам утре на лекция, ама ми е далеко, но на следващата на 'Коста Лулчев', мисля да успея/ стига да не съм родила дотогава де Joy/
лека нощ на всички

# 170
  • Пловдив
Мерси Илит, утре ще отскоча до лекаря, дано наистина да не е нещо страшно, ще го накарам да ми пусне урина, да се види да не би да имам албумин Thinking Naughty Thinking

# 171
  • София
Изпратила съм в пощата лекцията за имунизациите. Които се интересува да заповяда. Да видим кога ще се наканя да напиша и тази за първи грижи за новороденото в болницата и у дома  Laughing

# 172
А някой знае ли защо е вредно ако има албумин? newsm78 , че и аз съм много подута вече , а док днес само каза дано родиш по-скоро, че лошо...

# 173
  • Пловдив
Доколкото съм чела из книги и списания отоците по глезените, китките и ръцете и албуминът в урината, както и ако се напълнява над 400 гр седмично са признаци на токсикоза на бременността, а от това страда бебето, освен това има риск да се отрази на кръвното на майката. Албуминът може да бъде признак и на някаква инфекция на пикочните пътища, което често е причина за преждевременно раждане.

# 174
  • В една далечна галактика...
За стаята на бебето. Лично моят опит показва, че е хубаво бебето да е при родителите. Така се създава взаимност в гледането - то не пада само върху плещите на единия, а и двамата родители. Дето се вика така се става родител Simple Smile
Първото ни дете си имаше отделна стая. Но бебето не може да стои само и аз трябваше да се изнеса при него. По цели нощи будувах. Като резултат таткото почти не участваше в гледането на детето. Разбра какво значи да имаш бебе едва след 5-6-ия месец, а аз бях като изпита. Да не говорим за другите семейни задължения  ooooh!
Сега вече съм решила да процедирам обратно Naughty. Бебето ще е при нас в спалнята, в хола, в кухнята и т.н. Решила съм да не робувам на представата, че то трябва да е в най-слънчевата и подредена като за дете стая. То нищо не разбира. Важното е да усеща спокойствието на мама, за да е спокойно. Мисля, че затова трябва да е родителите си. И С ДВАМАТА! Поне на този етап така си мисля, пък като се роди, ще видим  Blush

Май постингът стана дълъг и поучителен, за което извинете  Peace

# 175
добро утро

снощи приключих с гладенето поне за сега Simple Smile . ще има продължение, но по-нататък след като получа подаръците от най-близките, за да мога да си ги подготвя за беборана (чаршафки, една пелена и хавлиика както и няколко дрешки още). не знам вие как сте, но при мен както е тръгнало ще имам дрешки като за близнаци, а ако изкарам до термина и за тризнаци  Whistling не мога да се спра все трябва да купя нещо и това ме успокоява някак си, не го правя нарочно но.... 
вчера когато отидохме да поръчаме чаршафките, които ще са подарък от братовчедка ми между другото съм взела едно комплектче розово (да ми се ненадяваш, че ще ми хареса нещо в този цвят Simple Smile ), два лигавника и едно гащеризонче с къс крачол и без ръкав (това поне го взех 68 размер за по-голямо бебе)
за капак заради розовото или какво сънувах, че бенита е родила момче. на мен нали ми казват момиче, но подсъзнателно избягвах да взимам от този цвят и ето какъв резултат се получава само от един розов комплект  newsm78 . вече взех да се съмнявам какво ще е моето бебе. знам че лекарите казват момиче, но така упорито отказвам да го приема въпреки, че аз много искам да е момиче  Shocked . стана доста объркано дано сте ме разбрали

дано днес времето е по-хубаво от вчера  Laughing

# 176
  • Попово
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ http://www.pami.hit.bg/doors/13temi/04prolet/prolet.html

# 177
Добро утро момичета, пазете се че пак май има някакъв грип от 2 дни съм доста зле, боли ме цялото тяло и температура, гърло абе всичко , рискувах и пих парацетамол, четох че не бил врезен и акушерката ми каза че не бил , вие какво мислите че много се страхувам за моето бебче?

# 178
Добро утро и от мен! Честита ви пролет!
Да ви се оплача, но тази седмица ми е кошмарна. Първо в понеделник ме изненадаха от службата /държавно министерство/, че не само, че няма да взема заплата, а ми съм на червено с 370 лева. Болничните ми още не били занесени в НОИ и аз трябва да чакам може би месец-два докато ми ги преведат и после аз възстановя на службата. СКЪСАХ СЕ ДА РЕВА! Та нали точно сега ми трябват пари /500 лева за раждането/. Последва схващане на врата, а от вчера вероятно съм защипала нерв и така куцам с левия крак, че съм като ХЕР ФЛИК от ГЕСТАПО /"АЛО АЛО"/. Вчера на дъжда и влагата цял ден вися в Тина Киркова за преглед и тонове на бебето. Един ветрилник беше в коридорите да не ви разправям. Док ми направи гинекологичен преглед и ми каза, че разкритието ми е сантим и половина, но шийката още е назад. Толкова ми беше неприатно, а като се замисля - как ли ще излезе бебо от долу newsm78.
Това сутринта. Следобяд на алерготест - пак там. Алерголожката закъсня и се прибрах едва ли не лазейки. Twisted Evil Толкова е болезнено това с нерва, че направо не знам. Да сте получавали такова?

# 179
Честита Първа пролет мамчета!  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт