Отговори
# 210
  • Дъблин
Така като ви чета оставам с впечатление, че всичките хубостници са еднакви, дай им да крещят на воля  #Cussing out Дивна самка, напълно те разбирам. И аз отнесох толкова викове и после драми и сълзи за мен и то за нищо. Като ти вика, викай му и ти. Вярно, че се принизяваш на неговото ниво, но на мен поне малко по-добре ми стана от това. И не му се връзвай, всичко ще е наред   bouquet
Аз днес си взех последните 2 часа от задължителните. Не карах прелестно, даже минах веднъж на червено, много ме е яд, но сега това кръстовище го знам на пръсти. В четвъртък съм на изпит, а за сряда си уговорих един допълнителен час. За беля точно сега са затворили бул. Шипченски проход, където щеше да се провежда изпита. Ако ни напъхат из малките квартални улички да ни изпитват, не знам как ще се справя. И не мога да паркирам и туйто, дано не ме накарат точно това да правя.
Успех на всички с изпитите тази седмица  Hug

# 211
  • Шотландия
Тоя - "моя" е към "Тотов", обаче уж препоръчан....Иначе има курс по листовки, но аз не мога да ходя щото е по 3 часа и няма на кой да оставям бебка... Та шефа не съм го и виждала! Пък и се чувствам тъпо - да ида да кажа - тоя ми се разкрещя... До сега един път се е случило - писах вече, не е практика... разбираш ли каква тъпа ситуация?
Ми ако да кажем е имал нерви, щото нещо у тях се е случило веднъж и после се държи нормално - да го подминеш.

Ама ако те напряга - просто си искаш друг. Няма нужда да казваш, че ти се е разкрещял. аз в такива случаи казвам - нещо не се сработихме с колегата, не ни съвпаднаха аурите  Joy или някаква такава глупост, за да не изкарвам виновен другия и за да получа смяна. Казвала съм го и на тоя, който ме дразни, всъщност - може би е по-добре да се разделим, защото.... ти сигурно си най-добрия професионалист, но понякога личната съвместимост е по-важна ... и т.н. Обикновено работи безотказно - такива често се страхуват да не им излезе име, макар че ти уж не казваш, че е лош, та си променят поведението доста бързо...  Wink Laughing ако ме разбираш.

Пък и, да ти кажа, как ТИ ще караш много зависи от това, с кого караш. Т.е. дали си съсредоточена в движението наоколо ти или се налага да мислиш за чувствата си, и за нервите, които ръсиш по някакъв тъпак, който е турен там, за да ти помага всъщност... за което ти самата му плащаш.

И друго - той ще мине и ще замине в живота ти. Опитай се да извадиш от него полезното, което може да ти даде в шоферлъка. На другото - една лъжица "майната му на тоя простак" - и така.  Simple Smile

# 212
Мила, с днешните 2 часа минах половината задължителни..... Ако се повтори случая, ще взема наистина да искам друг!
Като слушам какво ми казва - наистина всичко е ОК, проблема е че се панирам - като днес, изскача ми един колоездач изневиделица! И в тоя момент, не мисля на коя скорост, на коя предавка съм - просто натискам спирачката! Е, не му хареса, ама - много важно, че загаснала колата, нали човека е ОК! Така разсъждавам...
Да се похваля от днес започнах да си сменям скороста сама, преди той да ми каже (не, че е кой знае какво, ама съм много горда)!

# 213
  • Шотландия
Мила, с днешните 2 часа минах половината задължителни..... Ако се повтори случая, ще взема наистина да искам друг!
Като слушам какво ми казва - наистина всичко е ОК, проблема е че се панирам - като днес, изскача ми един колоездач изневиделица! И в тоя момент, не мисля на коя скорост, на коя предавка съм - просто натискам спирачката! Е, не му хареса, ама - много важно, че загаснала колата, нали човека е ОК! Така разсъждавам...
Да се похваля от днес започнах да си сменям скороста сама, преди той да ми каже (не, че е кой знае какво, ама съм много горда)!
Много правилно си постъпила със спирачката - най-важна е безопасността. Не знам сега какъв е изпита в БГ, но тук като ти кажат да спреш аварийно, е най-важното да спреш, без да поднесе колата и ако поднесе, да направиш каквото трябва, а ако загасне - не е страшно. Безопасността преди всичко.

Честито за сменянето на скоростите - има за какво да си горда - значи вече се автоматизират нещата, браво!   bouquet

# 214
  • Paris
Мацки, да ви питам, достатъчно ли е кормуването, за да се научиш да караш, или се налага и някой друг да помага допълнително, напр, мъжа ви?

# 215
  • Дъблин
Според мен изобщо не е достатъчно, за тия 24 ч. учиш само основни неща и то отгоре-отгоре. На мен мъжа ми много ми помогна. Ходихме на полигон и там ме научи да тръгвам и да спирам. Иначе сега на курсовете директно те хвърлят в дълбокото и се учиш в движение, та аз до 6-тия час не можех ни да тръгвам, ни да спирам, прекалено много информация ти се стоварва на пътя и не можеш да я обработиш  Shocked

# 216
  • София
Хайде и аз да се разпиша в темичката  Simple Smile. Записах се на курса с голям зор, тъй като съм паника и винаги ме е било шубе, но вече няма начин, трябва да се уча. Минах 8 часа кормуване, но явно случих на инструктор, защото е много спокоен човек, обяснява добре и когато ми гасне колата ми казва: "Не се шашкай, още колко ще ти гасне  Wink, палиш и тръгваш без да ти пука." Та така, на всички като мен кураж, а на тези които скоро сте на изпит успех, стискам палци и да имате повод да почерпите  Simple Smile.

# 217
  • Шотландия
Според мен изобщо не е достатъчно, за тия 24 ч. учиш само основни неща и то отгоре-отгоре. На мен мъжа ми много ми помогна. Ходихме на полигон и там ме научи да тръгвам и да спирам. Иначе сега на курсовете директно те хвърлят в дълбокото и се учиш в движение, та аз до 6-тия час не можех ни да тръгвам, ни да спирам, прекалено много информация ти се стоварва на пътя и не можеш да я обработиш  Shocked
Според специалисти поне 50 часа кормуване са нужни за начало - средностатистически. С инструктор или без. И след това, разбира се, си оставаш млад (т.е. неопитен още) шофьор. Майката му е карането непрекъснато...

# 218
ВЗЕХ ГОО   newsm44 newsm44 newsm44

Мина много бързо и лесно... Искочи ми една бабичка на пътя и явно тя ми помогна да го взема по лесно .. Точно щях да включвам на 3-та и тя изкочи на платното не се панирах . Спирачка съединител 2-ра и пуснах бабата само с едно измънкване под носа Simple Smile
Само 1 ляв завой имах и той се падна на пуст светофар и на зелено Simple Smile Паркинга беше успореден зад един Джип бях спряла много близо да джипа и викам няма да мога Simple Smile Той вика абе влиза бе спокойно Simple Smile Почвам да я вкарвам обръщам се назад и инструкторката ми прави жеста за навиване по бързо Simple Smile Направих го и той вика : Гаси остваи нещата както трябва приключихме ! Издържа го ама бъди малко по уверена в себе си караш много добре малко пове4е увереност . Викам А не еее. Уверените ги пишат в криминалните хроники ! Той се подсмихна Simple Smile И това беше моя изпит Simple Smile

# 219
Честито!
Аз още не съм паркирала и най вероятно никога няма да успея Cry!

# 220
  • На погрешната планета
WomanitKa , честито  bouquet!!! Сега като си вземеш книжката, карай, карай колкото се може повече!
Не се притеснявайте толкова за гасненето на колата и за паркирането. Аз вече мога да кажа, че карам доста добре и то сама, но въпреки всичко ми  се случва чат-пат да ми изгасне колата. Особенно когато газта ми е на свършване hahaha. Да не ви пука, палите и продължавате Naughty. И с паркирането не съм перфектна, но вече се справям. 2 седмици ми се налагаше да ходя на един курс в Пловдив и ща не ща се научих да паркирам и напред и назад, че и френско чат-пат Mr. Green.
Успех и на другите, имайте търпение и не позволявайте на някой смотльо да си изкарва лошото настроение на вас Peace!

# 221
Вомантика, честито!   bouquetАйде като си изкараш документа някой да ти го настъпи за късмет и смело, но много внимателно.... Peace

Мила, говорим си с моя човек, и той много добре ме познава, но нещо не може да се удържи...както аз на теория шофирам, така и той на теория в стресови ситуации е много мил и спокоен...като се замисля и аз не съм от търпеливите, но поне се старая да се самовъзпитам на търпение...

Дивна самчице, пак виждам увесени носове нещо....паркирането си е висш пилотаж още и за мен....така съм спирала, като арабин в пустиня, отнасям си овикването и мъжО паркира колата  Joy  Аз, по време на курса, всичко на всичко 3-4 пъти съм паркирала....перпендикулярното със задницата е най-лесно.....ще се научиш!!!  Naughty

# 222
Паркирането задължителен елемет ли е  от изпита ?  #Crazy

# 223
Госпожо Джоунс, не дълбай с длетото тънко, моето сърце..... остави таз рана.....
Комиксче, коет го мога - мога, коет не.... Заявих му мчера на "моя", че три деца съм родила и още три ако требе, ама това....

# 224
Извинявайте, ще може ли някой да ми препоръча полигон в София, но на който могат да се ползват пилони и да може да се тренира паркиране. Бях пускала търсачка, повечето препоръчваха някакъв полигон на СБА, но никой не беше сигурен. Някой от вас ходил ли е на такъв и знаете ли къде в София мога да тренирам паркиране, изключвам претъпканите улици, защото всяка грешка ще ми е доста скъпа Wink. Преди 13 години когато вземах книжката полигона го вземах без нито една грешка, но след толкова години...паркира мъжът ми, на мен само веднъж ми се наложи и сега задната врата е огъната...Добре, че ми е свестен мъжът, че не ми изви врата...
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт