Правене на ароматни свещи 🍀

• 1 335
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте отварям тази тема с молба да ми кажете какво е необходимо, какво се прави , от къде закупувате восък, формички, бои, аромати и т.н за направата на свещи . Искам да се занимавам с това и в момента събирам всякакъв вид информация. Благодаря на всички.🍀❤️

# 1
Имам намерение да започна с правене на свещи. Прочела съм доста неща, но искам в началото да закупя восък от България.
Намерих доста сайтове, но ще се радвам на мнения и информация.
Особено интригуваща е цената в този сайт, но не намирам никакво мнение за него: https://wax-shop.com/
Благодаря много!

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:30 от Не се сърди, човече

# 2
Здравейте, каква информация ви интересува? Материали можете да купите от доста места, с форми е пълно в Тему, но за да направиш качествена свещ има много тънкости. Аз конкретно си купих едноседмичен курс по свещолеене, който предлага един от сайтовете, продаващи материали за свещи. От там научих базовите неща. След това записах разширен и много подробен курс към една руска школа по свещолеене, при който при завършване получаваш професионален сертификат, одобрен от тяхното министерство на образованието, за придобиване на професионално образование по тази специалност. Както тук маникюристи и фризьори придобиват такива сертификати. Там наистина подготовката е сериозна - от видове восъци и специфика при работа с всеки един от тях, през аромати - отделен модул, който се води от професионален парфюмиер, до създаване на бранд, регистрация на бизнес, реклама в социални мрежи и всякакви тънкости на бизнеса с ароматни продукти. Мога да ви посъветвам да си купувате дори и дребните материали от проверени фирми, предлагащи световни марки, а не примерно фитили от Тему, защото 100 броя са 5 лева, да речем. Мислех си, че е много лесно да направиш свещ щом изливаш във форма и се получава добре. Но за направата на свещ, която освен че изглежда добре, гори добре и има максимални ароматни качества, се изискват допълнителни знания и умения. Запишете поне курсовете, които се предлагат тук, по-добра основа са от това, което виждате в Тикток и ви се струва лесно и елементарно

Общи условия

Активация на акаунт