Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 46

• 37 978
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, Хепи! Другата седмица го почвам(е).

# 136
Да, Adolescence операторски е издържан феноменално. Последователно и плавно камерата следва всеки на всяка стъпка.
Само 4 епизода са, но всеки е опустошителен. Такава актьорска магия скоро не съм виждала. Всички са невероятни. А самата история и най-вече начинът, по който е поднесена… поразяващо просто. И толкова, толкова реалистично.
Не мисля, че би оставило някого безразличен.
В Netflix отдавна не е имало нещо толкова добро.

# 137
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз го започнах сега,много интересно начало.
Съмнявам се,че точно така се случват нещата,но нека речем,че са търсили драматизъм.

# 138
  • София
Adolescence ще погледна и аз.

Аня, а The Pitt не е ли като Спешно отделение или има нещо различно в него?

# 139
Иля, много са подобни, а в главната роля е и Ноа Уайли (д-р Картър от Спешно отделение). The Pitt не е продължение на познатия отпреди 30 години сериал.

Много реалистичен и въздействащ. Всеки епизод предава събития, случващи се в рамките на час. Общо 15 са, колкото трае и едно дежурство.
Увлекателен сериал, който успява да има много герои и все пак да ги изпълни добре с отличен сценарий и талантлив актьорски състав.
Подновен е и за втори сезон.

# 140
The Wheel of Time 3

# 141
На станалия ми любим вече сайт seasonvar.ru е качен първи епизод от сериала Long Bright River по романа на Лиз Мур. На български е преведен със заглавие "Ярка река" и много ми беше харесал като го четох!
Тежка тематика - за опиоидна наркомания...

https://www.imdb.com/title/tt8332798/?ref_=mv_close

# 142
  • София
Изгледах 1-ва серия на Adolescence, сценария е подобен на Defending Jacob, дано да е също толкова зарибяващ.

Аня, мерси за препоръката, ще погледна и The Pitt като почивка между кримките.

# 143
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Adolescence - мн добра актьорска игра,добре снимано наистина.Показва през какво минават семействата.
На мен ми идваше прекалено тежък и сериозен. На моменти крийпи.
Мини сериалчето фокусира над разговорите на семейството,как обработват тежките емоции.Няма случки,няма разследване, няма динамика освен емоционалната.

# 144
  • София
Изгледах сезон 3 на анимацията на Робърт Къркман (авторът на The Walking Dead), Invincible
https://www.imdb.com/title/tt6741278/

Брутално добър сезон. По-добър от сезон 2 според мен.
Засега ги класирам така:
Сезон 1 (ниво 9.5 / 9.0)
Сезон 3 (9.0 / 8.5)
Сезон 2 (8.0)

Горещо препоръчвам, но държа да подчертая, че не е за деца.
Анимацията на моменти е по-брутална и от сериала The Boys, смятайте.

# 145
Здравейте,
Аз също следя The Pitt.
Едновременно с това и още един лекарски - Лекар , Doc
Видях препоръка за Ярка река, мисля че ще ми хареса

# 146
  • София
Adolescence, много ми хареса, не очаквах такъв сценарий. Когато го започнах не погледнах, че е само 4 епизода, за това си представях развитието като разследване, след това процес, нищо от това не се случи, а се обърна внимание на емоционалната страна при такава страшна драма.
Третия епизод е феноменален, обожавам да гледам психолог в действие и тук ни представиха гениално ниво. Бях залепнала пред лаптопа и не смеех да дишам. През цялото време, докато траеше разговорът ме обземаха толкова различни състояния, не знаех, какво да очаквам, всяка секунда беше напрегната, не случайно накрая и псиложката беше емоционално изцедена.
Четвъртия, последен епизод беше съсипващ, много мъчителен за гледане, а последната сцена- смазваща.

# 147
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
На мен пък точно еп 3 ми беше брутално крийпи. Чак на моменти ми беше неудобно да ги слушам.Просто too much като емоции.
Скрит текст:
Не знам защо,но до последно все си мислих,че детето е невинно и от някъде ще изскочи разобличаваща улика. Всъщност показаха ли с категоричност,че той е убиеца?

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 01:35 от Adoralova

# 148
  • София
Адоралова, по- добре да пишем в скрит текст подробности, за да им е интересно на негледалите още.

Скрит текст:
И аз през цялото време очаквах да е невинен, въпреки че имаха запис, но все си мислех, че ще измислят някакво изненадващо развитие. Не показаха трърдо доказателство, но разговорът с психоложката показа мотива на момчето, то самото потвърди за ножа и някакси стана ясно. Повече не задълбочиха освен, че самото то накрая реши да пледира виновен.

# 149
  • София
Започнах да гледам The Leopard по Нетфликс, хареса ми първата серия. Исторически, действието се развива в Сицилия, красота Simple Smile
Преди това гледах 1-ви сезон на Мостът,  който харесах и първия филм от трилогията Бастан, който ми дойде в повече, твърде извратена история.
Бих си продължила по някое време Мостът, но Бастан - не.
The White Lotus гледам също. Само че малко ме изнервя да чакам излизането на сериите. Предпочитам на маратон да гледам подобен вид сериали. От сезоните му до тук втори ми беше по-интересен от първи и това, което съм видяла дотук от трети.

Общи условия

Активация на акаунт