Наелектризиране на косата

• 548
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте,момичета.Как се справяте с този проблем.Първият топъл ден и е някакъв ужас просто.Приемам всякакви съвети.Благодаря.

# 1
Що-годе се оправям с някой Frizz killer - доволна съм от този на L'oreal и също на Dr. Paw Paw 7 in 1. Но никога ефектът не е 100% Satisfied

# 2
  • USA
олио в края на косата всяка сутрин

# 3
На мен също напоследък много ми се наелектризира косата, всеки ден е така. Даже и аз мислех дали да не пусна такава тема. Тук вече 2-3 месеца стана, не знам от какво е. Последните години ползвам балсам на Elseve, всичко си беше наред до скоро. Четката за коса е с метални зъбчета, често я почиствам. Дрехите ми са предимно от памучна материя.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 17:47 от Borqna Sto 771419

# 4
  • Банско
Сменете калъфките на възглавниците. Най-добре си вземете от сатен. Има и други предимства.
Косата не се накъсва толкова, колкото с обикновена памучна калъфка за възглавница. Също така не се образуват големи гънки, които да се отбелязват върху лицето - платът е много по-нежен на допир.

# 5
+1 за калъфките, но и за внимание към материите на дрехите, които носите.
Иначе, Maroccanoil имат едно спрейче, което аз харесвам Frizz shield spray

# 6
  • Somewhere far away
На мен пък точно зимата ми се накъсва и наелектризира косата , заради шаловете и шапките. Та би трябвало да е точно обратното като стане  по-топло да спрат проблемите с наелектризирането.
Ползвам олиото не Керазтас, хубаво е но не решава проблема на 100 %.

# 7
Нищо не ми помага, толкова пари съм харчила, с  козм.продукти даже към по на зле върви. Маски ли, балсами ли, кремове ли, масла ли, всичко пробхах. Най-накрая се отказах, като видя настръхнала коса, намокрям мястото му.

# 8
Днес една фризьорка ми каза,мажеш си малко омекотител на ръцете,ама малко и леко пракарваш пръсти през косата.Утре ще пробвам,ако още някой иска да опита 😁 и ще пишем резултат 😁

# 9
Днес една фризьорка ми каза,мажеш си малко омекотител на ръцете,ама малко и леко пракарваш пръсти през косата.Утре ще пробвам,ако още някой иска да опита 😁 и ще пишем резултат 😁
Омекотител за пране ли? Да споделите резултата.
Моята коса има свой характер. Разхвърчва се навсякъде и изобщо не е пригладена. Не ползвам балсам за коса, тъй като няма достатъчно вода да го изплакна. Един спрей използвам след сушене на косата.
Фризьорката ми каза, че косата се срясва след сушене на косата. При мокра коса се накъсва много. Но така няма ли да станеш като бухъл, като се изсушиш косата и после да не може да се оправи? Моята коса след къпане и подсушаване с кърпата, съм като вещица.Grinning Затова я срясвам мокра преди сушене със сешоар.

# 10
Между другото преди излизане си поправям електр. коса със безцветна спирала. Намазвам върху хвърчащия косъм и се укротява. На ако някой ми пипне косата, пак се електризира.

# 11

Не ползвам балсам за коса, тъй като няма достатъчно вода да го изплакна.
[/quote]
Защо няма достатъчно вода, водата ли ви спират?

Иначе по темата, "ботокс" терапия при фризьор. В кавички е, понеже не е ботокс всъщност; питайте фризьор, ще ви упъти, в зависимост колко често я миете, ще държи между 3 и 6 месеца.

# 12
..редовно използване на маски или балсами в банята ( правила съм експеримент тип’свърши балсама, няма да взимам друг’, ами много се наелектрезирах).
Също зависи и материята на дрехите..
четката за коса нека е дървена Simple Smile
За калъфката вече казаха.
Косата може да се подсушава с микрофибърна кърпа. В шейн има такива с ластиче отзад на главата. И не търкаш самата коса. Просто изцеждаш водата с главата надолу и слагаш кърпата и ПОПИВАШ, а не търкаш.
Продукти без измиване също е хубаво да се ползват, аз ползвам крема за коса на гарниер на мокра коса, термозащита, започвам да суша и когато е почти суха слагам продукт тип олио в краищата и реша, след това доизсушавам.
Не съм имала наелектрезирана коса от 10 години..

Общи условия

Активация на акаунт