Живот на кантар - тема 3

• 35 909
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Аха, да това обяснява ако са км такива изискванията за инвитро.
Никой няма да я върне от ин-витро процедура, щото била дебела. Нали все пак искат да ѝ вземат парите? В програмите с донорски яйцеклетки има обаче задължителни прегледи, които трябва да се минат, и ако са ѝ установили някакви сърдечни проблеми или нещо, което при бременност би застрашило живота ѝ, може да са ѝ отказали. Но пък тя ако е с такива сериозни проблеми, можеше и в предаването да не я вземат. Така че все си мисля, че вероятно препоръчително е било да отслабне, а не че край - заради пълнотата не може. Но сценаристите вероятно са търсили драма и са я намерили.

# 361
Възможно е да се спекулира с тази репродуктивна драма и постоянно да я питат за желанието ѝ за деца и това да се излъчва, а не други неща, които казва. Нещо като опит да кажем на жените, които гледат, че ако се запуснат така може да не могат да имат деца. Както и други съфорумки са отбелязали от случай до случай има огромна разлика.

За едни килограмите може да са решаващи, за други не. Много зависи, а ние не знаем нейната репродуктивна история. Аз също не я знам и честно казано не подозирах, че и двете сме преминали през някакъв вид репродуктивна драма по едно и също време. Мислех, че просто не искат деца в този етап, защото забелязвах колко динамичен е професионалния ѝ път и всички проекти, които беше захванала. Но факт е, че тя е имала 1-2 неуспешни инвитро опита, както спомена в прадаването, от което научих за това. Преди време беше започнала да тренира и с тренировки и хранене се опитваше да свали. Имаше известен успех, но не голям. Най-голямата разлика дойде след операцията, която също според мен е опит да си помогне в бебеправенето, така че не мисля, че не е правила нищо. Напротив това а все процеси, които отнемат много време и възстановяване.

Приемам, че хората се променят и все пак мило ми стана като я чух да си говори с мъжа си защото те наистина са това. И да, това предаване не вади най-доброто от нея, но то е и трудно, защото хората там са отделени от близките си, в изолация и тн. Това важи за всички подобни предавания и затова ги избягвам. Има време, ще видим какво ще разгърне още.

Както някой спомена другата Вили от Плевен, че мъжът ѝ би я саботирал. Забелязвате ли, че тази жена цъфти там от седмица на седмица? Според мен, хората които са най-щастливи в тази къща са може би хората с най-неприятен или айде натоварен личен или професионален живот. Да липсват им децата, но сама си каза - имам нужда от това да се погрижа за себе си, а не за тях в момента.

За Рая ми е непонятно как се подлага на това с детенце на 1 годинка. Аз имам син в тази възраст и постоянно го давам да го гледат баби и дядовци за деня, защото му се радват супер много - търсят си го и той се чувства добре с тях и аз мога да работя, но ми липсва да му се не види - дори само за часовете (5-6 часа в деня), в които го няма. Не си представям да си легна и да не е в легълцето си до нашето или мен да ме няма и да не мога да го виждам с дни, седмици, месеци, пък че и да пропусна този най-интересен период от развитието му. Не знам тази жена какво я мотивира честно.

P.S. Имах супер бременност и раждане и постоянно разправям как искам поне 4 деца като него, хаха, но това не значи, че ще си направя де. Същото мисля и за Вили П. Но пък тя е луда много и даже и да направи повече от "нормалната бройка", което ѝ пожелавам ако го иска според мен ще се справи. Но да видим де, че ако намали кафетата...

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 19:23 от Lygia

# 362
  • Сливен
Проблемът с кг-те и инвитрото е друг.
Предполага се, че високите кг-ми се дължат на метаболитни проблеми - проблеми с ЩЖ, инсулин, КЗ и т.н.
Това може да е причина за поликистозни яйчници, яйцеклетки с лошо качество и тн.
И ще компрометира резултатите от инвитро опита.

От тази гледна точка се препоръчва намаляване на кг-те. Защото то само по себе си води до подобряване на показатели. Даже в някои клиники директно изписват метформин на по-пълни жени.

Аз имах проблем с ЩЖ, ТСХ и като свалих 15 кг ги коригирах нещата. Но едва 3 години по-късно, в друг град и клиника, забременях и родих.

Аха, да това обяснява ако са км такива изискванията за инвитро.

Никой няма да я върне от ин-витро процедура, щото била дебела.
В Стара Загора има една клиника, където точно заради това те "връщат". На мен тогава ми беше казано, най-малко 5 кг трябва първо да сваля и като ги свалих, искаха Инвитро процедурата след 3 месеца. И като бях - 15, "можеш и още". Е, познайте - свалих 20кг.,извадиха ми жлъчката, заради дългата стимулация, 2 неуспешно опита. А една жена от персонала, знаете ли какво ми каза, когато бях за пръв път в клиниката? "Ти как мислиш, с този ГОЛЯМ Корем да забременееш и да родиш? Поне 20кг трябва да свалиш!"
Много пъти съм писала, в дадената тема тук /Стара Загора, кл-ка "Стефанов"/, който го интересува, може да прочете.

# 363
  • Пловдив
Никой няма да я върне от ин-витро процедура, щото била дебела.
Аз го разбирам в смисъл, че шансът за успех се оценява като малък, а не че ще я върнат.

Пп Как 11-12 деца, бе?! То това е направо нереално желание от човек израсъл в нормална среда с образование и стремеж децата му да бъдат отгледани, обгрижени, изучени, а и осигурени. Освен, ако не си богаташ или индиец или някой австралопитек. Wink
Досега единствения сериозен проблем с многото деца и причината да гледам на подобни "планове" като на празни приказки или блянове за еднорози ги виждах в малкото оставащо време за толкова, дори да започне веднага след излизането от предаването и да има успех от първия път. С толкова опит във форума, където дори 4-те деца на една друга медийно известна дама са бивали наричани "катун" и където се дават съвети от типа "защо ти е още едно дете - наслаждавай се на живота и пътувай", обаче трябваше да се сетя, че не там била работата. Wink

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 18:47 от Магдена

# 364
О, не, не мога да си представя да отглеждам цял футболен отбор, без да имам нужните средства и нерви за това. Да, да, знам, те децата се гледат сами, к'во толкова, една-две паници повече, където петима, там и десетина, дрън дрън дрън. Ако гледаме от позицията на оцеляване, да, но ако искаш за децата си нещо добро, това да ги нацвъкаш като в кошер, едва ли ще помогне. Никакви желания не съм имала в тази посока, пък дори и да съм булката на Болдуин. Това е разсипия за тялото и нервната система, пък и пари си трябват. Но пък всеки знае себе си и възможностите си. Но каквото съм видяла в Бг от семейства с толкова много деца, нали дори показваха по тв едно две такива с по 10-11 деца, нищо хубаво не съм видяла спрямо тях, бедни, гладни, измъчена майка и баща нерез, хем едните не бяха от етноса. За мен родителството трябва да бъде осъзнат акт, а не на принципа на роене, пък да става каквото ще.

# 365
Ее то при тази дама е защото са от 3 различни бащи.

Ноо, нека всеки има толкова колкото има благодат да изгледа!

Аз съм чувала за други случаи тук из темите за бебеправене как на една от мацките й бяха казали, че заради тегрото и най-вече мазнините в зоната около корема нямало да има файда от инжекциите с хормони и таймиращите инжекции, които се бият в тази зона. Нямам достатъчно опит да коментирам обаче. На мен ми се стори абсурдно, но може и да има нещо.

# 366
  • Пловдив
Да, да, знам, те децата се гледат сами, к'во толкова, една-две паници повече, където петима, там и десетина, дрън дрън дрън.
Не, не знаеш.

# 367
Не, не знам и не искам да знам.
Говоря за десет и повече деца, не за три или четири.

# 368
Ее то при тази дама е защото са от 3 различни бащи.

Ноо, нека всеки има толкова колкото има благодат да изгледа!

Аз съм чувала за други случаи тук из темите за бебеправене как на една от мацките й бяха казали, че заради тегрото и най-вече мазнините в зоната около корема нямало да има файда от инжекциите с хормони и таймиращите инжекции, които се бият в тази зона. Нямам достатъчно опит да коментирам обаче. На мен ми се стори абсурдно, но може и да има нещо.

СПКЯ при дебелите жени е изключително често срещано и оттам проблемното забременяване.
Та много са факторите.

# 369
Според мен конкретно за Вили, това което изразява като желание (за 11-12 деца) е по - скоро защото сякаш има склонност да театралничи и така иска да подсили идеята за това колко много ги желае децата.
Съмнявам се да става въпрос за реално желание, а и предвид обстоятелствата човек трябва да е реалист и да си поставя осъществими цели в крайна сметка.
Иначе извън контекста на предаването, повече от 5-6 деца ми говори за някаква патология на мен, някакъв фанатизъм който не ми изглежда нито вдъхновяващ, нито здравословен.

# 370
На коя минута е разговорът с мъжа на фотографката и това за 11-12те деца?
Или към коя част на предаването поне?
Че слушам с едното ухо и ми стана интересно, звучи фантасмагористично.

# 371
Това с 11-12 деца е още от визитката и, но после май и на синхрон някъде го спомена, не помня къде. А разговора с мъжа и е от миналата седмица като спечелиха обаждане до близките. Миналият четвъртък.

# 372
Аз не съм била повече от 50 кг и съм със СПКЯ от тийн. и цикъл 3-4 пъти годишно. Винаги съм хапвала по много от всичко.

# 373
  • София
Леле, Славко само с една ръкавица ли тегли? Ще си свали кожата на дланта.

# 374
Аз не съм била повече от 50 кг и съм със СПКЯ от тийн. и цикъл 3-4 пъти годишно. Винаги съм хапвала по много от всичко.
И аз съм със СПКЯ от как имам цикъл, а тогава бях към 50-55 кг на ръст 170+, наднормено тегло имам през последните 10-15 години и по-скоро то е следствие на СПКЯ и ИР, а не СПКЯ в следствие на наднорменото тегло.

Общи условия

Активация на акаунт