Преместване в Англия

• 703
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от малко разяснение, ще съм много благодарна, ако някой може да помогне.
Бременна съм още съвсем в началото, приятелят ми живее в Англия и искам да се преместя при него за постоянно. Все още нямаме брак, а аз имам и друго дете, което ще дойде с мен. Четох доста, но май и доста се обърках. Какви документи ще са ми нужни, на мен и на детето и също така от тук ли трябва да си ги набавя или като отидем там, тогава? Разбрах, че от април месец ще ми е нужно разрешение ЕТА, но не разбрах за детето нужно ли е ( понеже планираме да заминем през юни ).. Също и това, че съм бременна, ще ми трябват ли някакви документи от тук, за да мога да продължа консултациите там?

# 1
Не се мести,ще имаш проблеми.Ако той не иска да направи жертви в името на детето не ти трябва.Точно в този момент ще страдаш ти , детето ти и твоето здраве в името на егоизма му.На една позната точно в този момент са взели 500 паунда за счупена рака ,не знам по каква причина.

# 2
Защо да има проблем?
 За тези нови изисквания за визи не съм наясно много.
 Може ли да прилепиш теб и детето към статута на приятеля ти? От колко време сте заедно и преди била ли си във Великобритания?
Потърси най-добре емиграционен съветник.
 За бременност не знам, трябва ти адрес, после джипи и се записваш на акушерка. За доказателство за адрес ще ти искат банкова карта. То доста сложно става,но не е невъзможно.

# 3
Защо да има проблем?
 За тези нови изисквания за визи не съм наясно много.
 Може ли да прилепиш теб и детето към статута на приятеля ти? От колко време сте заедно и преди била ли си във Великобритания?
Потърси най-добре емиграционен съветник.
 За бременност не знам, трябва ти адрес, после джипи и се записваш на акушерка. За доказателство за адрес ще ти искат банкова карта. То доста сложно става,но не е невъзможно.
Преди не съм била там. Не знам дали, ако сключим брак тук и после да заминем там, дали няма да може да позваме неговата осигуровка?! Къде мога да намеря емиграционен съветник? От познати разбрах, че трябва да отида до посолството в София, но в интернет прочетох, че в посолството не се занимават с издаване на визи.. и става много объркано Simple Smile

# 4
Малко сложно става така. От кога сте заедно? В групите за  Англия има такива съветници, само внимателно че не се знае какви мошеници има. В посолството не знам какво може да се направи. Трябва да се докаже че сте били във връзка преди определена дата. Потърсете по Интернет, той като е там приятеля ти трябва да е запознат. Според мене трябва поне той да знае, така на сляпо не бих се хвърлила. С брак или без брак е все едно, други неща гледат. Ако нямаш право на пребиваване и родиш там, те няма да те върнат от болницата, обаче после ще ти пратят сметката. Не знам няколко хиляди. Иначе ако си осигурена всичко е безплатно.

# 5
Здравейте, имам нужда от малко разяснение, ще съм много благодарна, ако някой може да помогне.
Бременна съм още съвсем в началото, приятелят ми живее в Англия и искам да се преместя при него за постоянно. Все още нямаме брак, а аз имам и друго дете, което ще дойде с мен. Четох доста, но май и доста се обърках. Какви документи ще са ми нужни, на мен и на детето и също така от тук ли трябва да си ги набавя или като отидем там, тогава? Разбрах, че от април месец ще ми е нужно разрешение ЕТА, но не разбрах за детето нужно ли е ( понеже планираме да заминем през юни ).. Също и това, че съм бременна, ще ми трябват ли някакви документи от тук, за да мога да продължа консултациите там?
Аз съм в същото положение 2023 отидох при приятеля ми пуснах документи за статут отказаха ми го забременях върнах се в бг родих и 2024 бях за два месеца свързах се с адвокат и няма как да стане детето ще получи статута на баща си но ти не
Можеш само и единствено ако сте имали връзка 2години от преди 2020 и брак да сключите сега не става
Ако връзката ви е от преди 2020 искат силни доказателства
Единствения вариянт е виза и един съвет от мен не прави апликации сама или с приятели
И с фалшиви доказателства за връзката защото сбъркаш ли апликацията после винаги ще я анулират
И ако искаш да родиш там после ще трябва да платите достаааа ..

# 6
  • UK
Приятелят ти какъв статус има?

# 7
Приятелят ти какъв статус има?
Постоянен. Той е там от 12 години

# 8
Не е по темата,но Англия е отвратително място за живеене...
2012-2013 работих там,плюсове не видях освен парите.Август месец със зимно яке не можах да го преживея.
Англичани няма,мъже с бради от арабски(цигански) произход колкото щеш,под път и над път...
Когато окончателно се прибрах в България,целунах бетонната писта в Бургас,персонала ме изгледа странно.
Преориентирах се към Германия,вече 10 години без проблеми с жена и дете.
Сега по темата,ще ходите в Англия английски знаете ли?

# 9
Единствено ако сключите брак в България ми се струва, че може да се получат нещата. С виза ще е много сложно да бъдете назначена на работа, което ще е нужно за да се възползвате от безплатни медицински услуги. Иначе ще ви излезе  по-евтино да родите в България .

# 10
Спиред мен със статут няма да стане, освен ско връзката не е от преди 2020. А дори и вие да получите статут на база неговия, вашето дете, което не е негово, няма как да получи статут. То е ваше, а вие, получавайки статут на база неговия, нямате право да прикрепяте към вашия този за детето.
Търсете информация за визи, брак не знам дали ще помогне, може би за виза да. За статута няма значение.

# 11
  • UK
https://www.gov.uk/family-permit

Това е линка към сайта на правителството, където се кандидатства за виза. Приятелят ти да се поинтересува и да види какви документи ти трябват.

# 12
А, за другото дете не се сетих. Ако някой е прикачен, няма как детето да се прикачи към прикачен.

# 13
Тоя приятел, който е цели 12г в Англия няма ли си на идея как стоят нещата със статут? Не може ли да чете на английски, че се налага ти да питаш тук?
За мен няма как да се случат нещата. За да си отвориш банкова сметка ти трябва адрес. За да имаш адрес трябва да сте нали апартамент на имената и на двамата, или да имаш на твое име сметка за вода, газ. Друг вариант е да започнеш работа и да ти помогнат с отварянето на сметка, но както разбрахме си бременна и този вариант отпада. Без адрес няма как да се регистрираш при джипи.
Визата ти позволява да посещаваш Англия като турист, това не е работна виза.

# 14
Тоя приятел, който е цели 12г в Англия няма ли си на идея как стоят нещата със статут? Не може ли да чете на английски, че се налага ти да питаш тук?
За мен няма как да се случат нещата. За да си отвориш банкова сметка ти трябва адрес. За да имаш адрес трябва да сте нали апартамент на имената и на двамата, или да имаш на твое име сметка за вода, газ. Друг вариант е да започнеш работа и да ти помогнат с отварянето на сметка, но както разбрахме си бременна и този вариант отпада. Без адрес няма как да се регистрираш при джипи.
Визата ти позволява да посещаваш Англия като турист, това не е работна виза.
Разбира се, че може. Просто реших, че може някой да е бил в подобна ситуация и да ми разясни горе долу какви са опциите. Той ми казва - Аз ще оправя всичко, не се притеснявай за нищо, но аз искам да съм поне малко наясно какво се прави. Тук все пак е форум за обмяна на опит и не виждам, защо да не попитам..

Общи условия

Активация на акаунт