Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA 2

• 6 799
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Преди три години слагах Саксенда и свалих 18 кг, не съм я слагала никога на гладно. Моята ендокриноложка беше ми казала няма значение кое време на деня. Пробвах и вечер и сутрин, но за мен беше по-удобно да е сутрин.
Ползвах Нексиум за около две седмици в началото, защото ми ставаше зле на стомаха. След това организма се адаптира и не се налагаше.

# 46
  • София
Благодаря Дорис!

# 47
Няма никакво значение кога. Аз я слагам сутрин след закуска. Подтиска ми апетита през целия ден.

# 48
Здравейте,

Не знам дали аз съм най-големият карък или хората търпят на болка, но искам да споделя нещо, за да знам дали основно при мен е така и ако трябва да спра продукта.

Консумирам Саксенда от вчера. Лекарката ми назначи 1.8 и това е дозата , която сложих...

До тук добре, нещата бяха окей точно за няколко часа, като след това стана ад.

Цял ден ми беше замаяно и лошо и повръщах над 4.5.6 пъти. Като вечерта общо взето не се спрях. Имам и рефлукс и усещам една пареща болка в гърлото все едно имам отворена рана.

Имам и киселини, които реално предизвикват това повръщане.

Апетит 0. Насилих се да изям един банан с надеждата да изчезнат киселините, но нищо.

Много е неприятно. От една страна нон стоп повръщане, от друга изгаряща болка по трахеята и гърлото и не мога дори да заспя.

Ужас е някакъв. Почвам да си мисля, че по-добре да съм дебела от колкото да си съсипвам всичко друго.

Прочетох, че това да чести странични реакции, но очаквах че ще е по-леко, а не цял ден да си парцал и да прекараш с тоалетната.

Пих лекарство за киселини и успокоителни, но не ми помага нищо.

На някой друг случвало ли му се е чак такъв ужас и ако да, как издържате?
Благодаря за времето. Лек ден

# 49
В предишната тема аз съм писала ,че съм имала същите неприятни последици.Нищо не правих ,просто през цялото време повръщане ,виене на свят и т.н.докато не прекратих накрая инжекциите.

# 50
Здравейте на всички,

Реших да се включа в темата, макар че все още не съм успяла да изчета всички страници.

Благодаря на всички, които споделят своя опит и полезна информация.

Имам метаболитен синдром, инсулинова резистентност, както и дефицит на витамин D и желязо.
 Започнах Саксенда на 19 март – първите 10 дни бях на 0.6 мг, след това 10 дни на 1.2 мг, и оттогава съм на 1.8 мг.
Планирам да продължа до 4-ти юли, когато ще имам контролен преглед. Слагам я сутрин и засега нямам странични ефекти от самото начало.

На по-ниските дози усещах по-бързо насищане, но в момента не усещам същия ефект. Ендокриноложката ми посъветва да не хапвам нищо до обяд.

За съжаление, от месец килограмите не се променят. Знам, че Саксенда не е магическа пръчка и целта ми е да променя начина си на хранене и живота си като цяло, но за съжаление при мен липсата на мотивация и желание за каквото и да било са голямо предизвикателство.
 Отчитам грешките си – не спазвам хранителен режим и не тренирам.

Обикновено не закусвам, а и преди да започна Саксенда не изпитвах особено чувство за глад. Ядях само по един път на ден. Откакто започнах работа, започнах да се изкушавам от това, което хапват колегите ми.

Започнах от 79.8 кг., висока съм 170 см.

Резултати към момента:
17.03.25 – 79.8 кг
29.03.25 – 78.8 кг
14.04.25 – 76.8 кг
23.04.25 – 76.9 кг
28.04.25 – 77.0 кг
12.05.25 – 77.2 кг
22.05.25 – 77.2 кг

Предварително благодаря, че ме изчетохте.

Тук съм, за да намеря мотивация и подкрепа.

Желая успех на всички!

# 51
Мотивацията може само ти да си я дадеш. Прецени кое ти е по-важно. Здравето и това как изглеждаш или храната. Може да помолиш някой да те снима и да си закачиш снимката на хладилника. Ако се харесваш- окей, ако не се харесваш намаляваш храната и действаш.

# 52
В предишната тема аз съм писала ,че съм имала същите неприятни последици.Нищо не правих ,просто през цялото време повръщане ,виене на свят и т.н.докато не прекратих накрая инжекциите.

Благодаря за отговора. Т.е има шанс ако се започнат неприятните и странични ефекти, да няма отърсване от тях.

Надявах се, че отшумяват, но кой знае....
Явно ние може да сме "избраните".
Днес пробвах с минимална доза и две хапчета за киселини.

Ще видим как е.
А вие когато ги спряхте, колко време ви отне да се нормализирате.

# 53
6 месеца ползвах Саксенда.После вече я спрях.И след 2 месеца някъде ми отшумяха всички гадни неща .

# 54
  • Пловдив
Консумирам Саксенда от вчера. Лекарката ми назначи 1.8 и това е дозата , която сложих...
Дано не си успяла да сложиш днес дозата преди да прочетеш това.
Започва се от доза 0.6! Смени веднага ендокриноложката си.
Аз даже и на 0.6 имах тези симптоми дълго време. Бях почти три месеца на 0.6 преди да сложа 1.2, с която също бях няколко месеца и едва тогава 1.8. За съжаление не ми понесе изобщо и се върнах на 1.2.

# 55
Тъкмо и аз идвах да кажа, че ти е назначила да започнеш с прекалено висока доза. Тази е и причината тялото да реагира толкова остро. При тези лекарства се започва и продължава плавно от най - ниската доза.

# 56
Благодаря момичета златни сте и аз така си помислих, но викам да не съм нещо дефектна и само аз да имам чак толкова силни странични плюс замайване.

Бих си днес 0.6 ще се следя, и дано да е поносимо.

# 57
Аз категорично не се разбрах със Саксендата. Докарах си панкреатит и вече 5 месеца си нося последствията. Докато бях на 0 6-1.2 уж всичко изглеждаше добре. Поне се понасяха киселините и рефлукса. Но като минах на 1.8, ела да видиш!!
Спрях я, отминаха уж неприятните усещания и пак я почнах с 0.6. И още при втората доза се започна ужасът.
Сега съм на фамотидин. Бях го спряла, но онзи ден си позволих една бира и хайде пак!
Така че, внимавайте, момичета. Наблюдавайте се и реагирайте навреме, а не като мен.

# 58
  • София
И по-горе са ги писали, НО!!!! Да повторим. ПЪРВИЯ ДЕН НЕ СЕ БИЕ ДОЗА РАЗЛИЧНА ОТ 0.6! Моля, ви, ако попадате на нечитави доктори, то поне си правете труда да четете листовката на лекарството. ТОВА Е лекарство. И има листовка, в която е описано всичко. Как някой дава 140 евра за лекарство и не си прави труда да чете, умът ми не го побира. Не е лично насочено към вас, @SC69 Simple Smile Нещата стават постепенно и бавно.

Започнах от 79.8 кг., висока съм 170 см.
Не знам за колко време и на каква доза ви е изписана, но както написах току що, търпение. А и не сте написали какъв процент от теглото трябва да свалите, но нямате да сваляте чак толкова много. Колкото по-бавно сваляте, толкова по-постоянен ще е резултата.  И не се изкушавайте от яденето на колегите, защото само хвърляте пари и се тъпчете с лекарство излишно.

п.п. Бийте си инжекцията сутрин (аз ставам мия зъби и си я бия веднага след това). Пийте достатъчно вода и не пушете много, за да не ви се гади. (пробвах точно два дена в началото да си бия дозата вечер преди лягане и щях да пукна, на заранта така ми се гадеше, цяла нощ не бях спала, беше ужасно и най-безсмисленото нещо). Но нали и аз, викам айде да пробвам, е, веднага си се върнах на сутрешното. Simple Smile

п.п. Вероятно повечето сме минали през гаденето, киселините и всичко останало... аз стисках зъби и не се отказах, беше гадно, да. Но някъде след 4-5 месец свикнах, скоро ще направя година. И се радвам, че не се отказах. Спрях и да пуша. Освен цената, виждам само плюсове за себе си. Така, че имайте търпение, малко по малко. Без сладко, без алкохол, без тесто (ако не можете без, то поне намалете). Дайте време на организма и мозъка да се нагодят. Успех!

# 59
Здравейте момичета ,
От вчера съм на Саксенда . Доктора ми каза да си я поставям вечер , но забелязах , че много от вас си я поставят сутрин.
Моля за съвет относно поставянето ☺

Общи условия

Активация на акаунт