Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 713
  • 335
  •   1
Отговори
# 285
Много внимавам при смяната на памперса, но като го сложа легнал и почва да рита с крака, затова връща.

Да ви кажа нещо интересно. С второто дете бях чела за някакви "трънчета", които имат бебетата 😀 Тази вечер пробвахме и на Самуил и излязоха 6-7.  Бебето се слага по корем и с бебешко олио с кръгообразно движения с много лек натиск се прави масаж. Веднага се усеща как излизат едни черни неща, като наболи косми след бръснене. Пускам ви линк за тази тема:     
 https://m.bg-mamma.com/?topic=323743.135

# 286
Как обличате вашите бебета ?
На мен ми каза моята педиатърка,че освен ританки трябва да има чорапки и освен боди трябва да има още едно отгоре или нещо друго .

# 287
  • София
Зависи колко градуса е в помещението.

Ако е 24 и нагоре - боди и ританки, ако е под 24, но сме на закрито - боди с дълъг ръкав и ромпър отгоре.

За навън + 1 над ромпъра, ако е над 10 градуса, ако е под 10 не излизаме.
Навън покривам и с одеалце естествено Simple Smile

Как обличате вашите бебета ?
На мен ми каза моята педиатърка,че освен ританки трябва да има чорапки и освен боди трябва да има още едно отгоре или нещо друго .

# 288
Момичета, от кой крем против подсичане сте доволни?

# 289

Судокрем. Помогна да не се подсече.

# 290
И аз съм доволна от Судокрем.

# 291
Бочко

# 292
По-нагоре ви писах за "трънчетата", предполагам, че никой не ми повярва за тях, но тази вечер снимах. Едно време бабите са казвали, че бебетата са ревливи заради трънчетата, които не са точно трънчета, а май са космени фоликули.
 Втора вечер правим масаж с лек натиск с кръгообразни движения, задължително с олио и излизат. Може да е случайност, но днес е много спокоен и почти не плаче.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 08:29 от Bibi85

# 293
  • Варна
Биби, това с трънчетата е много любопитно.
Аз да попитам майките с две и повече деца, които досега са спели с другото дете в обща стая.
Много ми е кофти, че както спинкахме с другото дете в една стая, всяка вечер му четях приказка сега изведнъж все едно го лиших от себе си и спя с новороденото в другата стая. Той също го изживява. Кажете ми как се справяте с тези дилеми, много ми е трудно, не искам да има никакви наченки за пренебрегване на голямото и много тежко го изживявам откакто съм се прибрала. Опитвам се да компенсирам през цялото останало време, но пак изпитвам вина и че все едно не успявам достатъчно.
Моля са съвет от хора, които разбират за какво говоря?

# 294
  • Сливен
Биби, това с трънчетата е много любопитно.
Аз да попитам майките с две и повече деца, които досега са спели с другото дете в обща стая.
Много ми е кофти, че както спинкахме с другото дете в една стая, всяка вечер му четях приказка сега изведнъж все едно го лиших от себе си и спя с новороденото в другата стая. Той също го изживява. Кажете ми как се справяте с тези дилеми, много ми е трудно, не искам да има никакви наченки за пренебрегване на голямото и много тежко го изживявам откакто съм се прибрала. Опитвам се да компенсирам през цялото останало време, но пак изпитвам вина и че все едно не успявам достатъчно.
Моля са съвет от хора, които разбират за какво говоря?
Когато родих второто, каката го изживяваше. Беше на 8, а си мислех, че е голяма и разбира. Още й се отразява в пубертета вече. До ден днешен съжалявам за неволното ми пренебрежение. Но с нея години наред спях в едно легло. Преди да се роди брат й, бях я отделила. Беше много щастлива, че има собствена стая( за първи път) и легло на втори етаж. Но като, че ли беше свикнала да е център на внимание. Не е роптала, но се усещаше.
Сега второто отдавна спи в детска стая с кака си. Всяка вечер му се чете, но предимно от баща му. Така ни се разви ежедневието, че получава повече внимание и игри от баща си, отколкото от мен, тъй като моето работно време бе до 21 часа( хореограф съм). Сега гледам да му обръщам внимание, да го целувам, но не виждам да страда. Вечер като се прибере си почва игрите и друго не го интересува. Та мисълта ми е, че когато нещо се случи от изведнъж, децата го изживяват и си търсят своето.  Ако досега са правени ритуали от вас, не трябва да се спират. Или поне някой друг от време на време да ги поема.

# 295
Здравейте, мами, има ли бебета с по-тежка жълтеница? Бебчо е на месец вече, а показателите на билирубина са му високи около 170, пекохме на лампа два дни и спадна на 110, но днес пак ми изглежда жълтичко и очичките също, в понеделник пак ще пускаме кръвни изследвания и вече не знам какво да очаквам, притеснена съм. Вчера четох, че може да е от кърмата и други мами я затоплят доста на водна баня така е убивал някакъв ензим и след два три дни така, минавал проблемът и после пак можело да се кърми и вече не се покачвал билирубина. Реших снощи да пробвам.... много бях притеснена, тъй като бебчо не желае нищо да приема от шише, нито вода, нито глюкоза, нито чай, дори и кърма, едва успя да изпие около 40 грама, за половин час, като през това време сменяхме различни размери биберони и пак нищо...през нощта се събуди и доизпи още около 20 грама. Не издържах и тази сутрин си го накърмих, хапна много добре. Наддава си по около 200-250 грама на седмица, което според личния е добре. Не е вял, има дни в които повече спинка, има дни в които като се събуди в 6 и после заспива чак по обяд, няма ден с ден да си приличат. Та чудя се от какво може да се повишава този билирубин и има ли друга мама в подобна ситуация.
Също доки каза че ако бебето не ака дори и ден пак е възможно да се повиши билирубина, защото се изхвърлял с акото и ако не го изхвърли се връща пак в кръвта и става порочен кръг. Не знам дали беше съвпадение точно преди да ни вземат кръв, но не беше акал два дни, иначе си има чести изхождания, по няколко на ден

# 296
Момичета, вашите бебенца стряскат ли се на сън без външен дразнител?
И освен това до сега 2 пъти завъртя очи докато спеше и като ги полуотвори видях бялото, не зеницата...  Аз го посъбудих и всичко беше нормално, но все пак извиках лекаря. Той каза че всичко е наред, преслуша сърчицето или дробовете (не разбрах кое) и каза че е здрав. Но се притесних. Звъннах на педиатърката, тя ме скастри, че все още съм в болница и да говоря с тукашните лекари ако трябва да му назначат изследвания... Утре ще ни изпишат евентуално, защото ми казват че наддава добре - на три дни е бебчо.... Но искам да знам дали някоя е виждала нещо подобно при новороденото си, защото на мен за пръв път се случва...

# 297
Моите се стряскат също на сън, често и като махат с ръчички се стряскат. Единия най редовно върти очи като иска да погледне нещо, вместо да се опита да завърти вратле. Педиатъра каза че всичко това е нормално.
На три седмици са

# 298
Благодаря, Мармалета.
За стряскането при баткото започна на 4-тата седмица, но за въртенето на очи по време на сън не ми се е случвало да го видя наживо - да полуотвори очите и да видя бялото вместо зеницата.... Виждала съм го по филмите май само и все като белег на болест...

# 299
Почти на 40дни и още има лека жълтеница. В понеделник билирубина беше 97. Вляха малко глюкоза..другата седмица пак ще пускам да видим на къде е.
Нашия се стряска насън от време на време.
Bibi, за първи път чувам за "трънчета" ще го огледам моя хихи

Общи условия

Активация на акаунт