Термин Март 2025 г. - Тема 5

• 17 660
  • 335
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ох, аз с този “консултант” по кърмене в болницата така се вглъбих да изпълнявам всичките й препоръки, че си докарах хиперлактация. От едната гърда излизат по 130-140 мл кърма, естествено бебето не смогва да ги изпие. Ако седи само на нея, другата се запушва, става зверска бучка.

Болката е зловеща, гърдите са постоянно напрегнати и на 3 часа трябва да доизцеждам по малко.

И моето бебе беше на антибиотик, въпреки нормалното раждане, май поуби антибиотика полезните бактерии, но в крайна сметка правим каквото можем.

Кърменето ще го боря да го регулирам още няколко дни, ако силите ми позволят (търпението отдавна изчезна), но един съвет към априлските майки, които минават да четат - с помпата за кърма само в краен случай - при запушвания.

Стимулацията с помпа може да Ви докара хиперлактация и зверски болки от препълване на гърдите и запушвания.

# 331
  • Сливен
Все се каня да пиша да отговоря и аз.
На Стефания й се бяха появили пъпчици по вратлето и малко на лицето до ухото и мисля, че е от притопляне.  Държим 20- 22 градуса. Обличам я с боди къс ръкав и ромпър.
Мисля да мажа със слънцезащитен, но сега като чета коментарите се замислям.
И аз ползвам същото приложение Бейби Дейбук. Искам да имам ориентировъчна ориентация кога спи, кога горе долу яде и колко време суче. Макар, че всеки ден има разлика, но горе долу интервалите са еднакви.
Относно секциото- трите ги родих нормално. Но не мисля, че трябва да се обвинявате, защото много често това е най- безопасният вариант. В болницата едно момиче го измъчиха с инжекции и системи цяла седмица. Накрая се наложи секцио. И една моя приятелка преди време по същия начин не успя нормално. Важното е бебето да се роди здраво и мама да е добре.  Много мами, които са родили по този начин не им слиза кърмата. Но не е фатално. Здрави са им бебенцата. Не всичко е на всяка цена. Предните деца не им давах АМ и се мъчих денонощно с тях, защото кърмата понякога не е достатъчна, или са правили стачки, скокове. Ами измъчих се. Сега си позволявам да давам допълнително по 2 пъти горе долу на денонощие АМ около 60 мл. Изпива си го и заспива спокойна. Давам,  когато преценя, че е сукала много време и виждам, че още е гладна. Каката ми ревеше от глад с часове, когато не й е достигало. Не искам да си го причинявам това и най- вече на бебето. А относно цеденето- тя помпата не дърпа като бебето. Ползвах я 3-4 пъти за облекчаване в началото. Слагам бебето по- често и се надявам да не намалее кърмата.  Надявам се поне 4 месеца да откарам. Предните ги кърмех до 6 месец, като в последните 3 месеца все не им стигаше.
Хубави и спокойни дни и най- вече нощи на всички!

# 332
А доволни от безконтактен термометър има ли и коя марка?💐

# 333
  • Варна
Аз едва сега видях, че съм била в друга мартенска група в фейсбук. Пускам снимка:

Сега последвах линка на Биби.

# 334
  • София
Моля пуснете нова тема в Родени 2025 г.
Тази утре ще бъде заключена.

# 335

Общи условия

Активация на акаунт