Бамбуковите стебла пожълтяха,моля Ви дайте ми полезен съвет!

• 307
  • 2
  •   1
Отговори
Моля за Вашите съвети!Две години гледам от малки 5 бамбукови стебла във ваза,израстнаха доста на височина,грижех се за тях като деца,преместих ги в по-висока ваза,но за съжаление тази зима едно по едно стеблата им пожълтяха и започнаха да гният. Какво да направя за да се съживят отново?Мислех да купя нови,но не знам да не се случи и с тях същото и не е ли по=добре да си купя от тези в саксии които са?Ще съм Ви благодарна за съветите! Между другото,ако Ви интересува започна новата - #BGMлоялнапрограма

# 1
Ако гледаш бамбука във ваза трябва често да сменяш водата - веднъж седмицата. А освен това не трябва да стой на пряка слънчева светлина, тъй като от това също пожълтява. Гледай и температурата да е стайна. Студа и жегата също го морят.

# 2
Много благодаря за съвета.Винаги спазвам тези правила за отглеждане,но ме съмнява дали пък  е възможно да е някаква болест като например някои видове гъбички или някакъв вид вредители,тъй като забелязах че има някакви дупчици и по самите корени.Аз отначало мислех че е от самата дебелина на стеблото.

Общи условия

Активация на акаунт