Нашите цветя - тема 27

• 23 777
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, момичета! Предстои да правим озеленяване на двор в Бургаско. Имате ли препоръки за градински центрове в района или да търсим растения от други краища на страната. Приемам препоръка за озеленител около Бургас.

# 631
Здравейте прекрасни!
Извинете за невежеството, но четох тук за петуния Сардиния,така се казва каскадната петуния или е друга?Вчера бях в един цветарски и питах за такава,но момичето ми каза ,че това е обикновена каскадна .Беше на цена от 3,50 ,а в практис е 7,00 и затова не посмях да взема от  цветарския ,защото не бях сигурна това ли е,а разликата в цената е голяма.

Напоследък сме коментирали петуния Сурфиния, не Сардиния.

# 632
  • Gorni Bogrov
Здравейте прекрасни!
Извинете за невежеството, но четох тук за петуния Сардиния,така се казва каскадната петуния или е друга?Вчера бях в един цветарски и питах за такава,но момичето ми каза ,че това е обикновена каскадна .Беше на цена от 3,50 ,а в практис е 7,00 и затова не посмях да взема от  цветарския ,защото не бях сигурна това ли е,а разликата в цената е голяма.

Напоследък сме коментирали петуния Сурфиния, не Сардиния.
Много съжалявам,редактора ме е поправил и не съм обърнала внимание. 😊.Въпросът ми беше за разпознаването Сурфиния.

# 633
Предложете от къде мога да си взема хубава пъстролистна върба . Ако е по мъничка дали ще се издължи или тя присадката е по - висока . Отдавна си мечтая за такава . След това искам клен . Той също става декоративно дръвче нали . Биха могли да ми пазят малко сянка . Какво друго мога да използвам като декоративно дръвче . Не искам да става прекалено голямо и високо .

# 634
  • София
Alisa, само да не е от goldenplants.
Излиза налична в момента в Хоум макс, струва си да се провери! https://www.home-max.bg/saliks-integra-hakuro-nishiki-140sm-pust … listna-vurbichka/
Този градински център също https://www.vitoshalandscape.com/product/salix-integra-hakuro-ni … 1%80%D0%B1%D0%B0/

За клен, не знам какъв търсиш, те са много видове? Японски клен или Явор?

# 635
В Добрич имаме един разсадник ще ида да проверя там .
Ами това растение което гледах в една градина в момента е като храст и е зелено има същите листа като японския клен . Хората миналата година засадиха няколко , но тази са много хубави растения . В градината имам страшно много цветя , храстите ми са евонимус и градински чай . Бих искала да разнообразя малко тук и там .

# 636
  • София
Разсадник Нановски имат богата колекция кленове. Не се шокирай от цените, високите са за екзотични видове или за много големи растения.
https://clematis.bg/search?query=%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BD
https://clematis.bg/search?query=%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D1%80

Ето го моето Червенолистно кленче, засадено миналото лято, 13 лв струваше. Около 150 см е в момента

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 11:14 от sofyia

# 637
Как са вашите градинки / цветенца . Аз се страхувам да не завали и при нас градушка ... Вчера гледам в Хасково голяма буря е било . Лозите вече са вързали и имат чепки, ноо тази градушка.. . При нас в Добруджа една сега леко са излезли листенца , индийския люляк една сега е покарал леко . При нас всичко става късно май , по- студено е .

# 638
  • София
Все забравям да покажа новодомците.

Някои вече са предадени

# 639
В момента съм в северната част на Португалия. За първи път посещавам тази държава. Първото нещо което ме шокира, че дивата растителност е същата като нашата, освен хората който ми приличат външно на нас. Интересното е, че тук всичко е сякаш на стероиди Joy всичко е гигантско и всичко цъфти, дори и по гранитните стени.
По късно ще пусна снимки.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 15:26 от Реа

# 640
Eто го и моя. Около 5 годишен е.

И 1 дамско сърце , очаквам и божурите скоро.

И 1 момина сълза се подава.

Забравих да кача и малката магнолия , снимката е от преди седмица.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 19:14 от Lilium :)

# 641
  • оттам, откъдето започва България
Нямам истинска градина, споделям балконските ми цветя. Червеното ми мушкато е от спасените, за които наскоро споделих, че съм взела от Кауфланд. Blush

Скрит текст:

Скрит текст:

# 642
Ида и аз с красоти. 🥰

# 643
Ени, едно самотно стъбълце на снимката какво е?

# 644
Мари, това са едни малки, декоративни дръвчета. Ето я "майката":

От цветовете после падат семена и поникват много "издънки", та си откопах едно. Не му знам името обаче. 😊

Общи условия

Активация на акаунт