Нашите цветя - тема 27

• 22 659
  • 771
  •   1
Отговори
# 735
  • In transit
Доста скъпички ми се виждат. Следи зимата или ранна пролет, като пуснат в Лидл, сигурна съм, че не съм давала повече 3-4 лв за 2-4 грудки.

# 736
  • София
Скъпички са и понеже миналата година не ми се получи с грудките съм малко скептична към бегониите. Малко ме е яд, че узпуснах една саксия с прекрасно на вид и цвят растение, но тогава не ги обмислях като вариант... Каквото - такова, догина пл - рано... Живот и здраве.
И аубриетите изпуснах тази година, защото нали уж изсипах 4-5пакета семена... Еее то май нищо не поникна, имам едни съмнения за едни запъртъци, че може и да са те, но пък не порастват... 😝
Скрит текст:

Ако някой може да каже приличат ли...
Това също му се чудя какво е поне расте повече, имам няколко такива дали иберис или нещо друго

Иначе получих мейл, че поръчката ми е изпратена, да видим, дано и търговеца е читав😂

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:11 от Angel_Dust

# 737
Първите дребнички цветенца са аубриета имат същите листа . Другото не съм го виждала

# 738
  • Пловдив
Второто е хризантема, според мен.

# 739
  • София
Не съм сяла хризантема.
Алисум, аубриета, скална сапонария, иберис, циганче, калдаръмче, шибой.. Парички, незабравки и може би още 2-3...и общо взето почти не поникна, а половината от поникналото беше прекопано и опишкано от някой... 🤷‍♀️ 😂

# 740
  • Пловдив
Не съм сяла хризантема.
Алисум, аубриета, скална сапонария, иберис, циганче, калдаръмче, шибой.. Парички, незабравки и може би още 2-3...и общо взето почти не поникна, а половината от поникналото беше прекопано и опишкано от някой... 🤷‍♀️ 😂

И на мен прилича на хризантема... но пък може и да е злина/зимниче

# 741
За втората снимка си помислих дали не е далия, но едва ли.

# 742
  • София
😂 Ако стигне до цъфтеж ще споделя, с финни мекички листенца е, 10см макс е височко, от семена е, цяла редичка си бяха, просто това е преместено.

# 743
А аз да ви питам за тези мраморни камъчета.  Някъде бях чела в темата, че отделят нещо вредно в корените? На каво мнение сте, защото съм сложила на доста цветя, хем декоративно изглеждат добре, хем при вятър спира разнасянето на пръст по терасата.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 15:02 от Lilium :)

# 744
Не съм сяла хризантема.
Алисум, аубриета, скална сапонария, иберис, циганче, калдаръмче, шибой.. Парички, незабравки и може би още 2-3...

Ако се сетиш кои 2-3 защото не прилича на някое от изброените. Но ще видим, като цъфне.

# 745
  • София
Като отида на къщата ще прегледам пакетчетата, аз не хвърлям😝😂,  сещам се още за импатиенс, еделвайс и пасифлора, но 100%не е ни едно от тях, но индентификатора казва иберис 🤔

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 17:31 от Angel_Dust

# 746
А аз да ви питам за тези мраморни камъчета.  Някъде бях чела в темата, че отделят нещо вредно в корените?
Отделят варовик. За някои растения е вреден, за други - полезен.

# 747
Като отида на къщата ще прегледам пакетчетата, аз не хвърлям😝😂,  сещам се още за импатиенс, еделвайс и пасифлора, но 100%не е ни едно от тях, но индентификатора казва иберис 🤔

Възможно е. Аз имах миналата година, но се оказа, че нямам нито една снимка, за да сравня. По памет беше с друг тип листа - тънки и без нарязване, но е възможно възрастните да са различни, а не ги помня като разсад, защото ги сях директно. Бяха едно до друго с алисума, но алисумът издържа на сушата, и зацъфтя през есента отново, а иберисът се поизгуби. Но в първоначалния цъфтеж е цъфтял масово и дружно (така съм си записала), а алисумът по-слабо.

# 748
  • Пловдив
Десетина дена е при мен, не ѝ смених саксията, само махнах "закачалката", цветовете не се отварят, голяма част падат, на какво маже да се дължи?

Днес чух за делосперма, може ли да се отглежда в сакдия?

# 749
  • Карлово
Днес чух за делосперма, може ли да се отглежда в сакдия?
Може, гледала съм в каскадни саксии, тип фонтан.
Ето от градината тази година:

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 15:54 от ДамаТрефа

Общи условия

Активация на акаунт