Нашите цветя - тема 27

• 23 820
  • 771
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Зокумите нуждаят ли се от много вода? Засушаване би ли им навредило?

Зимата ги засушавам, на месец по 1 чаша вода. Напролет, като ги изкараме навън, започва поливане да се освежат, пресаждане, а лятото ежедневно поливане.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 17:00 от Diorela

# 166
Angel dust, разкошни, чаках резултата да видя Grinning

При мен само в една саксия покараха, вече знам че проблемът не е в моя телевизор, по един начин ги садя и гледам, едните поникнаха, другите не. Проблемът е, че не помня поникналите луковици откъде съм ги купила.

От лютичетата нищо не ми се е показало, а толкова ги харесвам.

# 167
  • София
Аз имам от лютичето листак, ама до там. Още не съм сложила новите коренчета,а трябва(то много неща трябва) . Обаче за догодина мисля да ги извадя и малко да ги поразредя, дребничките минзухарчета, синчец и мускари доста се губят в толкова зеленина. Аз честно очаквах и зеленината поетапно да се появява.

# 168
  • София
Взех си една бяла орхидея, наблюдавах доста за корените и са ок, зеленички. Само че купешката кашпа е пукната и ме дразни😅 мога ли да я преместя в нормална кашпа или да изчакам?
Приемам съвети и аз. Също и за един спатифилум, той си е в плястмасова саксийка и в порцеланова.
Имаме западен прозорец, тераса открита и температурата в стаята е около 20-22.
Имам и един кактус, който по чудо оцеля ( аз тепърва започвам да се занимавям с цветя), преди все нещо ги уморявах😅 гледам сега е дръпнал малко на размер, придобил е свежарски вид. Искам и него да прехвърля в саксийка, обаче трябва май да си взема някакви дебели ръкавици, гледах градински, те предполагам ще ме предпазят от бодлите?
Ако кашпата те дразни та чак не се трае може да пресадиш орхидеята,но винаги по-добре да се изчака да прецъфтят.Спатифилума обича повече вода и да муе тясно на корените( да цъфти).Кактусите не се нуждаят от голяма саксия.Ако не растат бързо могат с годините да не се пресаждат.

Alisа, когато купуваш хортензиите обърни внимание дали обичат слънце или сянка.Топчестите(паникулати) не обичат много слънце, но има сортове които добре виреят на слънце.

Rapariga, методът който искаш да приложиш при хортензия мисля,че няма да проработи,особено ако няма да си там.Има два начина на вкореняване: във вода с найлон отгоре или в пясък в накаква кутия с капак.

# 169
Имам една хортензия, която е засадена в двора и която никога не е цъфтяла. Рязах я - не цъфти, не я рязах - тя така или иначе измръзна надземната част и пуска нови, т.е. все едно е рязана. Как да разбера каква е и евентуално да я преместя на слънце, сега е на полусянка?
Имам и три хойхери, които не се развиват ок и искам да ги преместя в гиляма кашпа - мога ли да го направя или ще ги съсипя?
И последно - препоръчайте нещо, с което да наторя градината, там, където са цветята.

# 170
Здравейте, търся идеи за цветя, които ще бъдат навън в градинката между тротоара. Искам да са многогодишни и почвопокривни. Да ги насея тази година и това да бъде. Сещам се само за флокс и делосперма. И не на последно място да не са много скъпи, Wink че градинките са големи.

# 171
За какви условия, слънце, сянка? Повечто дребни цветя ще покрият ако нищо не им пречи, даже обикновените диви теменужки.

# 172
Здравейте, търся идеи за цветя, които ще бъдат навън в градинката между тротоара. Искам да са многогодишни и почвопокривни. Да ги насея тази година и това да бъде. Сещам се само за флокс и делосперма. И не на последно място да не са много скъпи, Wink че градинките са големи.

Ще си отнеме време докато мястото се покрие изцяло . Според мен сей на места флокс , иберис , рожец за пролетта , после йонотера бяла, жълта и розова , седуми също най - различни .Делоспермата също е почвопокривна . Парички също можее.

# 173
Здравейте,
Имам остъклена южна тераса, на която в момента имам основно мушкато, дърво на живота, бегония, каланхое и малко билки. Иска ми се обаче да включа нещо ново - мислех си за декоративни ягоди, лимоново дръвче, зукум .. Бихте ли споделили опит в отглеждането им или пък ако имате други идеи,ще съм ви благодарна Simple Smile

# 174
  • София
JML Може би алисум, аубриета, лобелия, калдаръмчета.
Делоспермата като гледам на съседите, бързо се разраства в рамките на сезон

# 175
Много харесвам седуми, сея ги от стръкче, не са претенциозни и добре си растат. От както съм любител градинар, пътувайки, късам си разни клонки и стръкчета и ги засаждам, което оцелее. Например миналата година от Братислава си донесох разни неща, но две оцеляха, едното е някакъв храст, силно върви, а другото клематис, много е миниатюрен, но презимува под отрязана бутилка и има листенца. Имам и друго топлолюбиво от Белек, ще му е трета година, зимата му правя купчинка от пръст, цъфти сини фунийки. Сега чакам да видя лондонските храстчета дали ще се събудят.

# 176
  • София
Имам една хортензия, която е засадена в двора и която никога не е цъфтяла. Рязах я - не цъфти, не я рязах - тя така или иначе измръзна надземната част и пуска нови, т.е. все едно е рязана. Как да разбера каква е и евентуално да я преместя на слънце, сега е на полусянка?
Имам и три хойхери, които не се развиват ок и искам да ги преместя в гиляма кашпа - мога ли да го направя или ще ги съсипя?
И последно - препоръчайте нещо, с което да наторя градината, там, където са цветята.
Тази хортензия от купешките ли или от "бабешките".Пробвай да я преместиш на друго място.
За торенето става тор 18/18/18 или 20/20/20, какъвто нямериш.

# 177

Току що си ги взех от Кауфланд . Взех и кампанула , и карамфилчетата за са село за градинката , а теменужките не можах да се сдържа да не си ги засея на работа . Нали съм си селянче ходя да търся пръст .. ;дд Вече пролетно настроение и на работа . Да не казвам , че на 50 м от нас имаме оранжерия и всеки ден минавам от там ама кой да иде . ..

# 178
  • На морето!
Натуся, благодаря, ще пробвам с водата и пликчето.

Моите мили флоксчета бавно, но сигурно се разрастват, дано някога ги видя в пълната им прелест.
Лютичета, Иглики и Божури обаче не мога да завъдя и това е. Много тъжно. Sad

# 179
Аз миналата година правих размяна с 2 жени и едната ми беше напълнила сума и флокс различни цветове и го завъдех . Сега ще цъфти . Айде поръчах по 1 брой Принцеса Даяна , Нико блу , Ред Робин и Рожец ( преди имах страшно много Рожец , но се загуби ) . Сега на работа имам Пасифлора и клематис . Зимуваха си тук . Мисля още малко да поседят тук и ще ги занеса у дома . Миналата година взех златна пръчица и сега избива . Ще ви снимам розите от пръчки . Имам малко иглики за разсаждане сега или да ги изчакам да прецъфтят ? Есента сложих резници Калина , но саксията е паднала и отидоха на кино . Ще отрежа и ще сложа пак . Тия дни ще носа керемиди цигански и ще правя разни работи . Есента засадих ягоди в гуми - много добре са се справили замата , добре са . Скоро ще ги торя с оборска тор и после с кристалон и малко амониева ако вали .
За съжаление сланата ми е попарила сакъзи и мушкати . Ще видим какво ще се съвземе ..

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 13:08 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

Общи условия

Активация на акаунт