Отговори

Скрит текст:
Сценарист: Башар Башаран

Режисьор: Умур Турагай

В главните роли: Халит Ергенч - д-р Джем Ташкън, Фунда Ерйиит - Хазал Емре

Епизодите с превод на руски език

Скрит текст:
Сценаристи: Башак Ангигюн, Кюбра Доору Юнлю

Режисьори: Джан Улкай, Фарук Тебер

В главните роли: Бергюзар Корел - Зухал Сойдашлъ, Мехмет Гюнсюр - Хасан Сойдашлъ, Дурукан Челиккая - Бурак, Мустафа Енис Билир - Башар, Едиз Гюлсуйу - Бааъш,

Епизодите с превод на български език

Скрит текст:
Сценаристи: Ейлем Акън, Седеф Байбуртлуоолу, Гюлсерен Будайъджъоолу, Ертан Куртулан

Режисьори: Дурул Тайлан, Яамур Тайлан, Джем Толуай

В главните роли: Халит Ергенч - Кенан Баран, Аслъхан Гюрбюз - Хандан, Мерве Диздар - Фадиме, Нилпери Шахинкая - Йозлем,

Епизодите с превод на български език

Интервюс Бергюзар Корел за Hürriyet pazar

Скрит текст:
"Показваме любовта си един към друг пред децата си, не се колебаем“

Една от най-добрите турски актриси. Шехерезада, Фериде, Азизе... Изигра много значими образи на екрана. Сега, когато мисли за годините, в които е започнала кариерата си, тя казва: "Когато влязох в тази професия на 23 години, бях шокирана, бях наистина изненадана.“ Тя и съпругът й, актьорът Халит Ергенч, са смятани за една от мечтаните двойки в страната. Бергюзар Корел каза, че когато за първи път е прочела сценария, не е могла да го остави; Тя е тук с телевизионния сериал "Майка ми Анкара", излъчван по Kanal D. Зухал ни пренася в 90-те с характера си и Бергюзар си спомня тези години по следния начин: "Сещам се за къщата ни с печка в Нишанташъ и стаята ми с килими. Имахме син магнетофон като този в надписите и това, което най-ясно ми идва наум, е Нилюфер и нейните песни.“ Говорим за нейния живот, проекти, майчинство и брак.

Първо звъня по видеовръзка на Бергюзар Корел. Тя е във фризьорския салон, за да се подготви за новата си героиня. Тя е много дружелюбна и отговаря на всички въпроси, въпреки цялата суматоха около нея. След това се срещаме за снимките. Въпреки че е на върха на кариерата ѝ, това не е повлияло на егото й. Може да има хора, които я намират за недостъпна/дистанцирана, но когато я опознаеш, виждаш, че няма нищо общо с нея, нейната усмивка и искреност стоплят сърцето ти. И е красива както винаги. Започваме разговора...

◊ Днес те хванах на фризьор. Прическата ти се променя с всяка героиня, която играеш. Косата ли е един от ключовите моменти за теб при създаването на нов образ?

Не тълкувам образа отвън навътре. Прочитам описанието и след това си го представям. Ако мечтата в ума ми бъде одобрена от моя режисьор, продуцент и екип, ние ще създадем героинята заедно. Например в "Хиляда и една нощ” Шехерезада продължава да сплита косата си, защото детето й е болно от рак и тя не се интересува от женствеността си и няма време да отиде на фризьор. В "Ти си моята родина“ вече бях без грим и не правех нищо на косата си. Жената във "Възел" беше съвсем различна, аз предпочитах руса коса, мисля, че е много силен цвят. Когато гледаме телевизионните им самоличности, например, Есра /Ерол/ е моя много близка приятелка, те са такива. Исках да опитам това. Първоначално се сблъсках с реакции, но след това видях, че е много добре.

◊ Каква беше мотивацията ти този път?

Всъщност късата коса беше на мода през 90-те години. Но героинята, която играя, Зухал, е жена, която продава хляб и няма време да стане, да изсуши косата си със сешоар, да отиде на фризьор или да си боядиса косата. По това време имаше къдрене. Първоначално косата ми е вълниста и къдрава. Решихме, че това ще бъде най-правилната и естествена коса.

◊ В надписите на "Майка ми Анкара“ виждаме лампови телевизори, стари магнетофони, карамелизирани ябълки и кабелни телефони от 90-те. И така, какво си спомняш, когато мислиш за 90-те?

Спомням си къщата ни с печка в Нишанташъ и стаята ми с килими. Печката беше в края на коридора, там беше най-топлото място в къщата. Когато излизахме от банята, си сушихме косите до тази печка и си лягахме. Имахме син магнетофон, точно като в надписите, и когато си помисля за 90-те, най-ясно ми идва на ум Нилюфер и нейните песни.

◊ Коя беше любимата ти песен от Нилюфер?

"Söyle Buldun mu - Кажи ми, намери ли го?“ Майка ми дори повишаваше глас по време на припева: "Отдавна копнея за твоето лице“. А също и Mor Menekşe. Все още усещам миризмата на тази стая, когато я слушам.

◊ Би ли искалa отново да живееш в 90-те?

Бих искал. Когато се сетя за 90-те, всичко, което ми хрумне, ме изпълва със странен копнеж.

◊ Ако трябваше да изживееш всичко отначало, все още ли би го искала?

Въпреки всички трудности и красоти, да, бих го направила. Тогава дори не се замисляхме дали сме щастливи или не, ти си дете и си щастлива. През 90-те някак си се научихме да се радваме на всичко, което идва от живота.

◊ Името на героинята ти е Зухал. Означава изоставен/а. Говори се, че героинята отговаря на името си в сериала. Бергюзар означава "ценно нещо, оставено като наследство“.

Винаги съм обичала името си. Бих казала: "Наследството на баща ми към майка ми.“ Освен това единственото ми желание в живота е да оставя красиви наследства на децата си. Като тяхна майка искам те винаги да си спомнят с радост детството си.

◊ В поредицата се задава въпрос: "Какво е семейство?" Ти си част от голямо семейство с трите си деца и съпруга ти. Какво означава семейството за теб?

Семейството е като роден град за мен, където и да е семейството ми, това е моят роден град. Всичко в живота ми; забавление, мир, конфликт... Няма нищо по-важно над или пред семейството. Докато семейството ми е здраво и щастливо, аз се чувствам способна на всичко.

◊ В един момент се каза, че сте се установили в Лондон завинаги. Доколкото знам, винаги си била с единия крак тук. Каква беше мотивацията ви всъщност да отидете там?

Основната причина да отидем там беше образованието на големия ни син. Били сме там често, затова искахме да опитаме. Но ако броите всички дни в годината, тогава живяхме в Лондон по-малко от шест месеца, а през по-голямата част от годината в Истанбул. Тъй като децата ни ходеха на училище там, аз обикновено се занимавах с това, докато Халит идваше и си отиваше.

◊ По това време ли се появи предложението за "Майка ми Анкара"?

Да, главната изпълнителна директорка на BKM Зюмрют Арол Бекче е моя много близка приятелка, живее в Лондон и се срещахме много често. Зюмрют в Ню Йорк на награждаването на Халит  Един ден Зюмрют и моята мениджърка Айше Баръм дойдоха при мен, щяхме да отидем на театрална постановка. "Това е страхотна работа "Анкара“, каза Айше на Зюмрют и точно там го чух. След няколко дни сценарият дойде при мен. Но с децата и темпото на живот ми беше много трудно да  работя. Халит, Берг, Айше, Зюмрют, Долунай Сойсерт - 13 януари 2023 г.

◊ Какво промени решението ти?

Историята. Ако, докато чета сценарий, го оставя наполовина и междувременно отида на вечеря или казвам, че ще взема децата от училище и ще го прочета вечерта, това не е правилното нещо /ролята не е за мен/. Но не можех да отхвърля сценария на "Майка ми Анкара“. Изпратиха четири епизода, прочетох ги всички веднага,  обадих се на моята мениджърка и казах: "Няма нужда да говоря за подробностите, искам тази работа“.

◊ Какво толкова те впечатли?

Може да звучи клиширано, но е истина. Разбира се, има неща с която сме свикнали: неща като силни, безупречни жени, които не обвиняват никого. Но това, което ме порази най-много в Зухал, беше, че въпреки цялата болка, която изпита, тя не спираше да бъде весела и да се подиграва на живота.

◊ За първи път те гледаме да се превъплъщаваш в персонаж, който има и комедийни нюанси...

Зухал беше героиня, който исках да играя от 20 години.

◊ Познаваме се от много години, може би заради ролите ти те възприемат като физически дистанцирана и студена. Ти наистина си весела и дружелюбна жена...

Да, аз съм еквивалентът на поговорката "ще ме обикнеш, щом ме опознаеш. Дълги години казваха: "Тя е студен и труден човек...“ или нещо подобно.  Познаваш ме, не звучи много симпатично да се описвам. Но всъщност се смея на живота и най-вече на себе си. Аз съм изключително непохватна, като "пушач на трева" /шегувам се/. Когато отида на ресторант, разговарям с хората на съседната маса, обичам да се смея. Единственият проблем е неуважението и наглостта.

НАУЧИХ СЕ ДА НЕ КОМЕНТИРАМ ЧУЖДИЯ ЖИВОТ, БЕЗ ДА СЪМ В ОБУВКИТЕ МУ

◊ Съпругът на Зухал ѝ е изневерявал на редовни интервали от дълго време.
Тя му прощава за известно време и накрая не издържа. Ако беше на мястото на Зухал, би ли простила изневярата?

Научих се да не правя големи изречения/да не казвам голяма дума/. Това е животът; Толкова е странно, не знам какво ще направя. Повярвай ми, ако беше изключил касетофона и ме беше попитал като Хакан, пак щях да кажа "не знам". Разбира се, това е много обидно, но Зухал и Хасан са създадени един за друг. Така че, ако я хване за ръка, тя може да тръгне отново с него, може и да не простя като нея. Когато бях по-млада, казвах неща като "Ще направя това“ или "Ще направя онова“, но сега се научих да не коментирам живота на никого, без да вляза в обувките му.

◊ Използваш активно социалните медии. Публикуваш нещата, от които се оплакваш, или нещата, които харесваш. Поради тази причина беше и критикувана. Някога съжалявала ли си, че си казала мнението си?

За мен това не е просто нещо специално, случва се навсякъде по света. Ако публикувам нещо в платформа, отворена за всички, не мога да се оплача по-късно... Но по някакъв начин се научих да се защитавам. Мисля, че това е вярно; Не знам дали заради мен или заради моя език на писане това, което пиша, може да бъде разбрано по съвсем различен начин. Това, което чувствам, не се усеща, когато пропуснеш дори една запетая.  Искам да хвърля вината върху себе си, от време на време отварям архива и гледам какво съм споделила. Но когато водя диалог на четири очи, хората, които ме критикуват, също ме разбират.

◊ Общуваш ли така?

Да, например, особено по време на земетресението, отговарях на всяко съобщение, използвах го много активно и видях предимствата на социалните медии. Някой непрекъснато ме ругаеше и когато попитах: "Вие ме наричате така, но ми е много тъжно, защо го правите?“, срещнах отговор "Г-жо Бергюзар, ние също сме разстроени. Не исках да се получи така /да ви обидя/". Ето защо сега разбирам хората.

◊ Защо станахме такива?

Светът се промени много, всички сме много чувствителни, благодарение на социалните мрежи всяка новина е много важна и се споделя. Лесно стигаме до ръба, толкова сме нервни, че вече не мога да се сърдя. Но разбира се, мога да имам и гневни забележки.

НИЕ НАИСТИНА БЯХМЕ ЕДНО МНОГО ОБИКНОВЕНО СЕМЕЙСТВО.

◊ Какво е чувството да си една от най-добрите турски актриси в продължение на много години? Изпитвала ли си някакви затруднения с това?

Мисля, че стана трудно да си жена във всяка професия. От една страна, мисля, че станахме много по-силни, много повече сме ръка за ръка и рамо до рамо. От друга страна, мисля, че когато ставаме по-силни, трудностите също нарастват със същата скорост. Но има голямо осъзнаване. Стигайки до въпроса, ти ще имам неприятности, ако кажа: "Хакан, направих това, направих онова...” тогава пак ще започне осъждането. Но мога да кажа това; Бях изненадана, когато влязох в тази професия на 23, бях шокирана, бях много изненадана.

◊ Защо?

Добре, майка ми и баща ми са актьори, но наистина бяхме съвсем обикновено семейство. Израснах в много по-затворено и консервативно семейство, дори в сравнение със семействата на мои приятели, които имаха "обикновени" професии. Затова си помислих, че да, ще бъда известна, всички ще ме познават, но ще си свърша работата и ще се прибера у дома. В този момент, разбира се, се сблъсках с това, че всички се интересуват от живота ми. Освен това станах известна в по-труден период. Без социални мрежи, повече камери ме следят... Така че беше трудно като млад човек, но след това намираш своя път. Все пак и аз избрах това. Не ми е присъщо да се оплаквам през цялото време. Да мога да върша тази работа спокойно, да работя с удоволствие и да произвеждам нещо... Благодарна съм за това.

ОБИЧАМЕ ПОВЕЧЕ ДА СМЕ РОДИТЕЛИ, ОТКОЛКОТО ДА СМЕ ЛЮБОВНИЦИ

◊ Али е на 14, Хан е на 4 и Лейла е на 3 години. Едно дете е в юношеска възраст, две са бебета. Дали такава разлика във възрастта е предизвикателство за теб като майка?

Хан и Лейла растат като близнаци. Като майка започнах всичко от нулата. 10 години по-късно, започнах всичко отначало. Уморена съм и физически, и психически, но съм изключително щастлива, нямам оплаквания. Разбира се, Али е зеницата на окото ни.

◊ Какви отношения имате с Али?

Всички около нас и семействата на приятелите му говорят толкова хубави неща за Али, че това е най-голямото богатство и щастие за мен. Той е много самоосъзнато дете. Имаме много задълбочен диалог, в който лесно можем да говорим за целия му личен живот и в същото време много да спорим и да се смеем. За първи път идва на моя сет. Той се разбира много добре с екипа.

◊ Ти си педантична и ориентирана към детайла жена, не се ли побъркваш с три деца вкъщи?

Аз съм педантична, но не съм от типа майки, които са обсебени от децата. Имам ясни правила, не приемам глезене, неуважение, грубост, не ги понасям. Но в същото време щастието на децата ми е по-важно от всичко друго. Никога не казваме нещо като: "Ще получиш тази оценка, така че учи“, казвам: "Поеми отговорност, твоята отговорност е само твоя“.

◊ Как любовта се отразява на три деца?

Показваме любовта си един към друг пред децата си и не се колебаем. Ние сме двойка, която винаги се прегръща и целува пред тях. Дори когато имаме различия в мненията, не ги крием от тях. Винаги са го виждали. Понякога, когато Хан изглежда изненадан, ние казваме: "Тези неща се случват, ние много се обичаме." Но разбирам какво питаш. Любовта винаги я има, но се превръща в нещо друго.

◊ В какво се превръща?

Това другото се случва по-късно. Партньорът ти в живота вече е твой. В същото време ни е приятно да бъдем родители. Мисля, че понякога ни харесва да бъдем родители повече, отколкото любовници. Много се забавляваме с децата, много сме щастливи. Това направи връзката ни още по-забавна и щастлива.

◊ Каква форма на любов изпитваш към Халит сега?

Зрелостта на любовта. Ние сме в много по-спокойно състояние, двамата сме много по-непринудени и много по-толерантни и търпими.

МОЯТ НАЙ - ГОЛЯМ СТРАХ Е, ЧЕ КОЙТО ДОЙДЕ У ДОМА, МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ГЛАДЕН

◊ Отвори кафене. Имаше много хубави курабии. И ти ги правеше... Виждам в инстаграм, ти продължаваш. Има ли нови рецепти?

Обичам да готвя. Най-много ме е страх, че тези, които се прибират, ще останат гладни. Ако няма нищо, ще направя закуска. Вече споделям нови рецепти.

◊ Издаде два албума. След това си взе почивка от музиката. Предстои ли нов проект?

Първият беше с песните на Сезен Аксу, вторият беше с любимите ми песни. Направих и двата с Айкут Гюрел. Вторият съвпадна с един нещастен период, пандемията. Сериалът вече ще има песни за всеки епизод. Ако питаш ще има ли трети албум, никога не говорим за такова нещо, но изведнъж звъня на Айкут бей и казвам "Искам да пея“, той казва "Да го направим“ и да, може да го направим.

Стари теми от 1 до 141

Стари теми от 141 до 212

Стари теми от 212 до 299

Tемa 300 Tемa 301 Tемa 302

Скрит текст:
Сценарист: Бертан Башаран

Режисьор: Едже Йоренч

В главните роли: Серенай Саръкая - Лейла Тайлан, Метин Акдюлгер - Йомер, Хакан Курташ - Джем, Боран Кузум - Фейяз и др.

Епизодите с превод на руски език

Скрит текст:
Продуцент: Harmony Yapım

Режисьор: Осман Наил Доан

В главните роли: Дениз Байсал - Айше Шаша, Боран Кузум - Атъф Йълмаз, Зафер Алгьоз - Вежди Саяр, Осман Синант - Бюлент Оран, Осман Алкаш - Кемал Тахир, Незакет Ерден - Серап, Мустафа Ачълан - Кадир.

Интервю за Esquire Middle East

Скрит текст:
Сценаристи: Онур Шенер, Локман Марал, Етхем Йозъшък

Режисьор: Бурак Арлиел

В главните роли: Айбюке Пусат - Неслихаn Туна - Неслихан Ердемсой, Мурат Йълдъръм - Йомер Атмаджа, Толга Саръташ - Алтай Ялчъндаа и др.

Скрит текст:
Написан от: Аксел Бонфил

Режисьор: Саим Гювелоолу

В главните роли: Йозгюр Даниел Фостер, Айбюке Пусат, Шебнем Дьонмез, Емре Ташкъран, Мурат Данаджъ, Дефне Колдаш и др.

Архив от 1 до 4

Към страница 1- Тема 303

Скрит текст:

Халит и Бергюзар, нови проекти

Скрит текст:
Сценарист: Екин Аталар

Режисьор: Зейнеп Гюнай

В главните роли: Халит Ергенч - Хакан, Туба Бюйюкюстюн - Маноля

https://turkrutv.tv/kak-budto-zavtra-ne-nastupit/

Скрит текст:
Сценарист: Башар Башаран

Режисьор: Умур Турагай

В главните роли: Халит Ергенч - д-р Джем, Фунда Ерйиит - Хазал

Скрит текст:
Сценарист: Ерди Ъшък

Режисьор: Джейлан Йозгюн Йозчелик

В главните роли: Бергюзар Корел - Зейнеп, Биге Йонал - Елиф, Дефне Бурназ

Скрит текст:
Сценаристи: Арман Гювенч, Назлъ Сунлъ Качан, Хилал, Йълдъз

Режисьор: Джан Улкай

В главните роли: Бергюзар Корел - Неслихан Турхан, Серкан Алтунорак - Вурал, Каан Мирач Сезен - Джан, Джанер Джиндорук - Нежат, Ибрахим Селим - Хакан, Ътър Есен - Джерен, Мина Дерман - Гизем, Мерве Нур Бенги - Йозге, Еркан Бекташ - Ирфан, Демирхан Демирджиоулу - Толга, Елиф Услусой - Лейла, Мюнибе Миллет - Аслъ.

https://turkie.turkru.run/605-krovavyj-jefir-uzel.html

Скрит текст:
Сценарист: Зафер Кюлюнк

Режисьор: Йозер Фейзиоолу

В главните роли: Халит Ергенч, Сонгюл Йоден, Мелис Сезен, Серкан Алтунорак, Дениз Тюркали, Мерве Офлаз, Ейлюл Су Сапан и др.

Скрит текст:
Автор: Dennis Kelly

Режисьор: İbrahim Çiçek

Преводач: Hira Tekindor

Скрит текст:

Колекция епизодите с превод на български /аудио/ и на руски език

Скрит текст:

Колекция епизодите с превод на руски език

Канал Д - страница на сериала    

Скрит текст:

БЕРГ & ХАЛИТ La Bamba   БЕРГ & ХАЛИТ ''Sway with me"

Колекция епизодите с превод

1plustv

Колекция епизодите на турски език

Kanal D

Тема 241  КОНЦЕРТ НА ХАЛИТ 06/02/2015

Незабравими моменти от нашата приказка Planet052

Скрит текст:

"Червеният Истанбул", "Великолепният век", "Карадайъ" на руски език; "Нашият урок: Ататюрк", "Али и Нино", "Една любов, два живота" - на руски език, "Касабланка" без превод

"Горчива любов"  "Готова на всичко"

"Първа любов - 2006" - 6 части, "Огнен зейбек"

"Безкрайна песен" - колекция "Долината на вълците - Ирак" - 3 части

"Игра на чувства" - 8 части

РЕПОРТАЖ С ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР - 23.06.2021 рус. суб.

- интервюта - първа част

- интервюта - втора част

- интервю - GQ Türkiye

- интервю - Marie Claire

MAGNET QUARTERLY 2024

- интервюта - първа част

- интервюта - втора част

- интервюта - MediaCat, Marie Claire, HELLO!,

L'Officiel Türkiye, Milliyet Sanat, InStyle, Sabah, ELLE, Haber Türk

Интервю ELLE 2022

Божественият глас на  Халит

КОНЦЕРТ Халит 06/02/2015  Разкази, снимки, клипчета

İş SANAT  Официален албум

Официално видео на İş Sanat  Интервюта преди и след концерта, още клипчета

ХАЛИТ и ОМАРА  

"ЗЛАТНА ПЕПЕРУДА" - 2015 г. БЕРГ и ХАЛИТ

"Еволюция на красотата" БЕРГ в сп. MediaCat

КОНЦЕРТЪТ НА  ХАЛИТ, БАХРЕЙН - 2016 г. * АЛБУМЪТ НА БЕРГ * ПАРТИ - 13.03.2017 клипчета

Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=_MX1kd0M_Us

Участие на Халит в концерта на групата Moğollar по случай 50 - годишнината от създаването ѝ - 09.02.2018

https://video.twimg.com/ext_tw_video/962201308609564673/pu/vid/4 … _LOA10Dom5xJo.mp4

Профил на  в Инстаграм,

Профил на  в Инстаграм,

Скрит текст:

- Medcezir (2014-2015) [в ролята на Елиф]
- Beş Kardeş (2015) [в ролята на Зейнеп]
- O Hayat Benim (2015-2016) [в ролята на Зейнеп]
- Familya (2016) [в ролята на Су]
- Söz (2017-2018) [в ролята на Бахар]
- Şahin Tepesi (2018) [в ролята на Верда]
- Kapı (2019) [в ролята на Нардин]
- Her Yerde Sen (2019) [в ролята на Селин]
- 50m2 (2020) [в ролята на Диляра]
- Alef (2022) [в ролята на Дефне Андъч]
- Hayaller Ve Hayatlar (2022) [в ролята на Гюнеш]
- Sifirinci Gün (2023) [в ролята на Нисан]
- Teşkilat S4 (2023-2024) [в ролята на Неслихан Ердемсой]

Скрит текст:

- Analar ve Anneler (2015) [в ролята на Суат]
- Muhteşem Yüzyıl: Kösem (2016) [в ролята на Мустафа I]
- Cingöz Recai (2017) [в ролята на Джюнейт]
- Vatanım Sensin (2016-2018) [в ролята на Леон]
- Şahin Tepesi (2018) [в ролята на Ефе]
- Hakan: Muhafız (2019) [в ролята на Окхан]
- Biz Böyleyiz (2020) [в ролята на Емрах]
- Menajerimi Ara (2020) [епизодична роля, себе си]
- Saygı (2020) [в ролята на Саваш]
предстои: Mest-i Aşk (2021) [в ролята на Ала Ад-дин]
- Aşkın Kıyameti (2022) [в ролята на Фърат]
- Hazine (2022) [в ролата на Муса
- Yılbaşı Gecesi (2022 [в ролята на Тугай]
- Adresi Olmayan Ev (2022) [в ролята на Алпер]
- Bihter (2023) [в ролята на Бехлюл]
- Mucize Aynalar (2023) [в ролята на Керим Онгун]
- Thank You, Next (2023) [в ролята на Фейяз]
- Bir ruh macerası (2025) [в ролята на Атъф Йълмаз]

БОРАН КУЗУМ ~ ИНТЕРВЮ за сп. L'Officiel Hommes 2022

БОРАН КУЗУМ ~ ИНТЕРВЮ за сп. ELLE 2022

БОРАН КУЗУМ ~ ИНТЕРВЮ за  GQ Turkiye 2023

Скрит текст:

Профил на  в Инстаграм

Профил на  в Инстаграм

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:02 от LU4IQ

# 1
БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕКРАСНАТА ТЕМА !

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 12:28 от 12345ds

# 2
И аз благодаря за прекрасната тема, Лу! Flowers Bouquet

Рейтинга на Краля от снощи.

Тази снимка зад кадър от предишната серия е много, много добра.

Аслъхан. Grinning

От Гьокче- от сета на Анкара.

Поздрав от Париж.

# 3
Вера Flowers Bouquet, Онче Flowers Bouquet

След една година сме в нова тема и я започваме с хубави, но и лоши новини.

"В обвинителния акт, изготвен от Главната прокуратура на Истанбул, Халит Ергенч и Риза Коджаоoлу са посочени като "заподозрени". В обвинителния акт се отбелязва, че заподозрените са дали фалшиви показания в показанията си, взети като свидетели“ в рамките на разследването на събитията в "Гези Парк", проведено срещу управителя Айше Баръм.
Обвинителният акт, който изисква Ергенч и Коджаоолу да бъдат осъдени на 2 до 4 години затвор за "лъжливи показания“, беше изпратен за оценка на 24-ти наказателен съд на първа инстанция в Истанбул."

https://www.diziler.com/halit-ergenc-ve-riza-kocaoglunun-gezi-parki-iddianamesi

Дано са останали смели съдии Hands Pray, защото видяхме какво се случи със съдията освободил Айше от затвора.

Кенан танцува във фрагман 1 за еп. 6, рус. суб.

"Имаше всичко, но не и любов...“ 🔥

https://turkrutv.net/esli-korol-proigraet-6-seriya.html

Чие лице скриха вдясно - е новата загадка. Sunglasses

Халит танцува зад кадър в еп. 4 - дано всичко да е наред, моля се! Най - после Халит танцува в сериал, както винаги съм искала, но ми е мрачно Sad
Аслъхан публикува видеото и бързо го изтри, но вече е свалено - "Спомени от епизод 4, с моето настроение за пуканки. Любимият ми момент, когато ме хвана @cemtoluay, докато изпращах видео на майка ми в колата 🐒"

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?z=video-158123700_456244820 … l_wall_-158123700

Тук накрая се чува гласът на Халит

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?z=video-158123700_456244819 … l_wall_-158123700

Гледах клипчета снощи. И днес ги гледах отново.
"Аз съм най-щастливата жена на света."

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHEd9ZruCxl/

С роклята на модела Гьозде Grin

"Ти се грижиш за дъщеря ми и аз ще се грижа за теб." - Кашиф отново ни изненада Cry Съпругата и синът му са загинали в катастрофа /дано съм разбрала правилно/, само момиченцето е оживяло и търси майка за него.

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHEexAtuely/

Надявам се двете с Гюллю да се разберат.

Но лудият Мемдух иска внук - момче Rage

https://www.instagram.com/startv/reel/DHEhAz9iRea/

"Не мислите ли, че великолепната песен на Таркан подхожда на сцената, в която Хандан отива с Фикрет? 🎶 

И така, когато мислите за 90-те, коя незабравима песен ви идва наум? Очакваме вашата анкета и коментари!👇"

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHGjpP2NRTg/

"Не очаква нищо от никого, нито иска такова внимание; Маргаритката винаги се грижи за себе си."

https://www.instagram.com/startv/reel/DHGTdnHt1Vv/

Побърква ги Flushed

"Задаваш въпроси, на които аз не знам отговорите."

https://www.instagram.com/startv/reel/DHEZk88pBaS/

Бащата на Хандан: "Този ​​човек не е подходящ нито за теб, нито за нас. Отвори очите си и виж истината сега."
Тя: "Съгласна съм с този край, татко, съгласна съм и с този край."

https://www.instagram.com/startv/reel/DHEa8-HIDen/

Гледах клипчета и от "Майка ми Анкара"

Може ли Каан Сезен да не го хареса Grin Джемо и Бурак са един дол дренки Flushed

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHHBZzMPklV/

Аз обаче си харесах това - Супхи вече няма да бие, нали обеща на Месуде, че няма да пипне кандидата ѝ.

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHHLkRzqWzP/

И тук има танци, но Зухал е зрителка.

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHHJbP1MYbu/

Финалът е загадъчен и не го разбрах.

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHHOFrRq0QD/

Берг публикува това клипче от Ясемин - майката на убития Матия Ахмет, която го е озвучила с поемата написана от Сюлейман Великолепни за неговата майка - от "Великолепният век" Sob

https://www.instagram.com/p/DHGDnnPqnkT/

https://www.facebook.com/watch/?v=1245540885521432

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 09:07 от LU4IQ

# 4
Лу, направо вече не знам... Остава и да получи присъда Халит! Някакъв филм на ужасите!

Снощи успях до половината да гледам Краля. Много ми хареса началото- отново ни изненадаха. Кенан не остана с Гьозде. Blush
Много тъжна сцена на Хандан с баща и. Даже много малко вреди е нанесъл на психиката и, слава богу.
А историята на Гюллю става доста интересна. Гледах до срещата с дъщерята на съпруга и- детето я гледаше с недоверие и нежелание, но това е нормална реакция. Ще има сближаване, сигурна съм. И ще стане семейство от тях. Да, Лу, и аз така разбрах- сина му и първата му съпруга са загинали при катастрофа.

Актрисата, играеща Гюллю, се казва Езги Улусой, родена в Анкара през 1988. Завършила е консерваторията на Анатолийския университет.

Рейтингът на Анкара се е повишил, не че вече има значение, за съжаление.

Един парижанин.

# 5
Онче, поне изкараха Хасан от затвора, бактън от творческа немощ в турските сценаристи.
Но Берг гледа

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143308

Тази седмица снимат последния епизод, Берг ще се разтовари от постоянния рев. Как пък само отрицателни емоции в този сериал...

От акаунта на Краля.

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143299

Зад кадър

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?z=video-158123700_456244824 … l_wall_-158123700

Фенско творчество

https://www.instagram.com/p/DHJarclJAGw/

https://www.instagram.com/p/DHD5CvkqlB-/

# 6
Толкова ме е яд- писах, писах и се загуби.
Накратко- този епизод май най-много ми хареса от всички. Имаше много силни емоции, отново типичните за този сериал изненади, нова "врата"- това е вече една от визитките на Краля. Честно да си кажа, позлорадствах, когато Йозлем чакаше със затаен дъх пред вратата и Кенан си тръгна.
Силно поведение на Хандан, хареса ми. Ясно, че няма да продължи дълго връзката и с героя на Исмаил, но нека, за урок на вечно успяващия Кенан. Този път не успя.
И приятелката ми хареса. Силна проява не само на женска солидарност, но на истинско приятелство. И как изнанада Кенан! Пък Халит как го изигра! Hands Clap
Новият зет също ни изненада. Не го осъждам, вероятно по някаква причина само поддържа връзка с жената, при която влезе. Засега това няма да пречи на Гюллю, като се сближат ще видим.

В една от ВК групите има паника. Намерили са някаква статия, че търсят заместници на Халит- ако стане нещо на процеса. Прочетох коментарите- паникьосване, упреци и т.н. Аз засега няма да се панирам, надявам се нещата да завършат благополучно. И в първия възможен момент да си хващат пътя за Лондон.

Мирай си взема довиждане с "лошия" си партньор в "Безгранична любов".  Беше злодей този симпатичен актьор в сериала. Blush На снимката са като брат и сестра- синеоки, светлички.

Още един кадър с Боран от Париж.

Една новина са пуснали турските медии. Не бързам още да се радвам, дано е вярно. Берен Саат и Кенан Догулу според тях чакат дете. Дай боже да е така!

# 7
В няколко сайта се появи една и съща новина:
"Ръза Коджаоолу и Халит Ергенч се явяват пред съдията!
Обявена е датата, на която известните актьори Ръза Коджаоолу и Халит Ергенч ще се явят пред съдията.

Твърдеше се, че основателката и мениджър на ID İletişim Айше Баръм е проправила пътя за "монополизация“ сред актьорите в индустрията на телевизионните сериали, след което Айше Баръм е била задържана и по-късно арестувана във връзка със събитията в парка Гези.

Беше образувано публично дело срещу известните актьори Халит Ергенч и Ръза Коджаоолу, които свидетелстваха по делото относно ареста на Айше Баръм за престъплението "подпомагане на опит за сваляне на правителството на Република Турция“, за престъплението "лъжливи показания“.

ДАТА НА СЪДА 9 МАЙ /петък е/
В подготвения обвинителен акт се искаше двамата актьори да получат от 2 до 4 години затвор. Вече е обявена датата, на която двамата актьори ще се явят пред съдията.

Делото срещу Халит Ергенч и Ръза Коджаоолу ще започне на 9 май в 24-ия наказателен съд на първа инстанция в Истанбул.

КАКВО ИМА В ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ?
В обвинителния акт, изготвен от Главната прокуратура на Истанбул, се посочва, че Халит Ергенч и Ръза Коджаоолу са заявили в показанията си, че не са имали контакт с Мехмет Али Алабора, укриващият се обвиняем по главния процес в парка Гези, и че са се познавали само от общността на изкуството.

СВЪРЗВАЛИ СЕ 12 ПЪТИ
В доклада за проверка на информацията за сигнала на базата на HTS, получен от 2013 г. относно събитията в Гези парк, се посочва, че е имало 12 засичания на комуникация между заподозрения Халит Ергенч и Мехмет Али Алабора и че комуникацията се е засилила по време на периода в Гези парк.

В обвинителния акт се посочва, че заподозреният Ръза Коджаоолу е имал срещи с Алабора през 2013 г., когато протестите в парка Гези започнаха да се засилват.

Беше съобщено, че има запис на комуникация, в който се посочва, че заподозреният Ръза Коджаоолу е бил повикан в 06.49 от Мехмет Али Алабора, укриващият се обвиняем по главния процес в парка Гези.

В подготвения обвинителен акт се иска заподозрените Халит Ергенч и Ръза Коджаоолу да получат от 2 до 4 години затвор за престъплението "лъжесвидетелстване“.

https://www.turkhaber.com/haber/riza-kocaoglu-ve-halit-ergenc-ha … iyor-4069493.html

https://www.kocaelitv.com.tr/haber/24125243/halit-ergenc-ve-riza … iyla-yargilanacak

https://haberiskelesi.com/2025/03/14/tarih-belli-oldu-halit-erge … karsisina-cikacak

Има я и в други сайтове. Цели 11 години са пазили тези "доказателства" с разпечатки от разговорите, за да ги извадят в удобен момент. Как може да помниш колко пъти си говорил с когото и да е преди толкова години. Халит не е отричал, че се познават покрай профсъюза. Та той се познава със стотици актьори.

Журналистката Айше Арман е разказала новината и завършва коментара си така: "Години по-късно, изведнъж, Гези се появи. Докато се опитваме да го разберем напълно, арести един след друг...

Призовават ви като свидетел и изведнъж сте на стола на обвиняемия.
Ако някой разбира, моля да обясни..."

И от коментарите - от Есра Услуер: "Политиката на "който не е с мен е против мен и мога всичко". Разбираме ситуацията, но не можем да я обясним, защотооооо 🤬🤬🤬🤬"

Защото... заради цензурата не се е доизказала.

Еврим Ъшък: "Нека го наречем политика на диктатура и потискане."

Нихал Кърлъ: "Да сменим изцяло дневния ред, за да не мислят повече за това пенсионери, гладни хора, хора, които не могат да свързват двата края с минимална заплата."

Орчун Даларслан: "Докато ние им защитаваме правата, те не излизат и не правят две изявления. 🤷🏼‍♂️"

Отговорили са му следващите трима:

freedom2228: "Да критикуваш хора, които са обвинени и подложени на съдебна атака, че не са направили изявление... Какво изявление щяха да направят? Какво ще кажат? Когато сте невинен, но сте обект на прицел и сте изправени пред риска свободата ви да бъде ограничена, не забравяйте да се обясните."

Арзу Котан: "Интересно как тези събития изглеждат като игра на хора като теб. Знаете, че това правителство съсипва живота на хората и не го е грижа за живота им, нали? Вече са положили достатъчно усилия. След това, за кои разумни хора биха направили това? ...😮"

Мелтем Дурсун: "Правят всичко възможно да сменят дневния ред!! Без значение какво правят @ekremimamoglu ще бъде президент ✌"

Султан Ашилиоолу: "Тяхната цел да променят дневния ред достигна дъното на несправедливостта."

Берг продължава с публикации за убитото момче, а това е днес от сета, пак е плакала - последен ден в хлебарницата; пуснала е кепенците.

Какво ли преживяват Cry Али сигурно също чете.
Берг на сета се смее...

"Нека да видим заедно какво се случи зад кулисите на епизод 14!"

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHLS5j8pW-j/

Тук Танер Румели прилича на Каан Урганджъоолу

Имаме фрагман 2 за еп. 6, рус. суб.

"Резервирах хотел тук за нашия меден месец, за да бъда по-близо до теб."

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143703

Преведеният с бг суб. еп. 5.

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/03/5-neron-angelov-nov_14.html

В началото на серията Кенан е доста объркан - не посмя да почука на вратата на Хандан, отиде при Гьозде, но я изгони, не се прибра при Йозлем. Разбра, че Хандан се еманципира от властта му и започна да я наказва и същевременно убеждава, че без него не може нито да живее, нито да се справи сама. Но както Хандан не е познавала добре него, така и той беше силно изненадан от упоритостта ѝ. Оттам и объркването му - познавал е една послушна, добродушна жена, която след баща "господар" - по нейните думи, попада и на мъж господар. Макар отношението на двамата към нея да е различно, резултатът е един и същ. Пренебрегвала е себе си и изцяло се е посветила на Кенан. Виждаме и във фрагмана - закуска в леглото, не може да яде необелени домати, нито рохки яйца. Вероятно така го е глезила и майка му. А Йозлем е много далеч от какъвто и да е стремеж да го опознае. Унижава се да го моли след като нахлу в кабинета му, подлага го на разпит - все неща, немислими като проява от Хандан.
Затова и Сюлейман и Фади, които го познават в различна степен, се втрещиха от брака му с Йозлем.
Приятелите му също са скандализирани от този брак и от начина по който ги наказа заради проявеното неодобрение от избора му.
И от Кашиф нова изненада, май избързахме с преценката си. Интересно защо не се е оженил за тайната си приятелка. Засега я наричам така, защото няма друга информация за нея. Живее наблизо, той се крие - дали е някаква забранена връзка... Но пък си намери стопанка на дома и детегледачка.
Сцените от богатите и бедните квартали се редуват, Кашиф се оказа с две жени и поне засега паралелът с Кенан свършва дотук.
Хандан няма да стигне до Кипър, не е готова да избяга както е направил Фикрет. Миналото я владее много силно, дълбоко в себе си таи надежда Кенан да я моли, но той закъсня, защото първо се ожени. Освен че оплита в мрежите си всяка която пожелае, много майсторски жонглира със съдбите им.
Дожаля ми за Невин - сестрата на Йозлем. Каза му как ще завърши историята им, а той веднага я удари като я направи свидетел на брак срещу който тя се опълчи.
Във фрагмана Фади е още по - близо до Кенан - виждаме я в офиса му.

"Кенан Баран никога не се извинява, дори и да прави неща, които заслужават извинение... 😏"

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHLl0gctO2U/

Нетфликс: "Този кораб отплава, Кенан ефенди."

https://www.instagram.com/netflixturkiye/reel/DHGR_OUv4QJ/

От коментарите

özge09k: "Голямо благодаря на актьорите, особено на Халит Ергенч 👏"

Мерал Башаран: "Най - красивата сцена, браво Хандан 👏😍"

Айшегюл: "Тази песен, тази сцена ме отвлече🔥"

Фуля Йозхалепли: "@gurbuzasli ❤️Актьорството прониква ли в душата на човека?😢🫶🏻"

Еда Бирджан Аксу: "Сюлейман там казваше "така реших", тук казва "не можете да ме държите отговорен😅"

brdemrl: "По - приятно е да се гледа в Netflix"

От Мерве
Фади дали се е върнала в университета.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 12:14 от LU4IQ

# 8
Снимки от новия епизод.

Боран поздравява ПР мениджъра на агенцията си Джансу Ураз за рождения ден.

# 9
Вижте кой долетя в Бурса при чичо Адем Heart Eyes
"Понякога най-добрите приятелства дори не се нуждаят от думи. Човек и щъркел…
Легендарна връзка, която продължава вече 15 години... 🕊️💙
Историята за лоялност, вярност и уникално приятелство, установено с природата: Рибарят Чичо Адем и Ярен Щъркел."

Берг репостна клипчето и снимка

https://www.instagram.com/p/DHNg11Iocbc/

И още едно клипче от сета

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143798

Деви чистофайници Joy

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143815

Неуморима е Hands Clap Аз само като гледам, че някой чисти, се уморявам Flushed

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_143844

Онче, твоят хепиенд се пече Wink

"Съдбата те доведе при мен"

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHOPpoepmVV/

"Суфи спази обещанието си!"

https://www.instagram.com/p/DHL4mx8i01n/

Последните серии са посветени на спасяването на Хасан и Бурак, а сцените с Хасан и децата са прекалено мелодраматични. Ако преди 35-40 г. жените са жертвали личното си щастие, за да имат децата им някакъв баща, сега поне една част не мислят така. И ако по - малките деца не осъзнават, Бурак е достатъчно голям, за да не приема баща, който не може да му е пример в живота. Няма ли Башар и Бааъш също да се обърнат срещу баща си, когато пораснат и разберат случилото се. Няма ли да обвинят Зухал, че е търпяла.

Йозет и още снимки за еп. 6

Кралят изчезва от поглед след сватбата, което предизвиква шушукания сред гостите. Кенан, чийто най-голям страх в живота е да бъде изоставен, няма просто да мълчи за напускането на Хандан... Междувременно Йозлем изпитва паника, че не може да намери Кенан. На сватбата има червена тревога, която се опитва да не се отразява на гостите, но слуховете и клюките стават все по-интензивни. След това кралят излиза на сцената, прекъсва целия шум и организира мечтаната сватба на Йозлем. Но недоверието между двамата още не е приключило. Йозлем проверява Кенан от време на време и го държи под око. Нещата за Фади и Гюллю са доста сложни. Докато Гюллю не знае как да реагира на ситуацията, в която се намира, Фади е по-нервна от сестра си.

А Халит проговори на руски - "Привет Зиле и Зофи".

https://www.instagram.com/p/DHO-NjShh7n/

Клипчето е от 10 март - "Всяка седмица руски фенове ни изпращат публикации от местата на снимките.
Този път Халит любезно изпраща поздрав на руски.😜

Марибел написа: "Великолепният век" беше първият ми турски сериал и с него започна любовта ми към Турция и нейната история.
И не можех да си помисля, че след 10 години телефонът ми ще бъде взет от прекрасния актьор, който играе Султан Сюлейман и че той ще запише видео поздрав.
Животът е невероятен.
А Халит е много възпитан и галантен.
Сега искам да видя новия ви проект "Ако кралят загуби“ Гледали ли сте го? Как ви харесва?

Халит Ергенч, известен още като Султан Сюлейман, поздрави майка ми на руски, аз не се притесних и го попитах на английски, майка ми беше изненадана, тя обича този сериал, добре, аз също, между другото.
След като го гледах, мечтаех за Истанбул, за двореца Топкапъ, но не можех да мечтая за среща с главния герой."

Фенско творчество

https://www.instagram.com/p/DHOyh01zE1i/

# 10
Нашето семейство Адамс.

Мирай с колеги.

От Боран.

# 11
Онче, и Адамс за внук реват Grin
Зачудих се откъде ми е познато това детенце с Боран /от кой сериал/ Joy Репостнал е колажа от една негова фенка.

Имаме фрагман 1 за еп. 15 - финал, рус. суб.

https://turkrutv.net/moya-mama-ankara-15-seriya.html

Зухал - "Ако искам нещо, го правя."

https://www.instagram.com/annemankarabkm/reel/DHQcdACMoTf/

От сета в събота и от тази вечер

"Кенан Баран е объркан. И така, какво ще прави сега?"

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHOUK8vtLDL/

"Ще успее ли Хандан да изостави всичко?"

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHQ1n-2tA0X/

Преди Исмаил, по - късно с Исмаил.

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHQdwVNtxEC/

"Ред е на Йозлем да направи контролен списък!"

✔️Ако срещна Неслихан, ще я игнорирам.

✔️Ще проверя дали Кенан търси Хандан.

✔️Трябва да държим под око момичето, което беше на ревюто на сватбената рокля.

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHN3X0Lt80k/

От Акън Четин - оператора на Краля - в края на галерията е клипче с невероятната сцена с Кенан и Хандан в хотела.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 08:40 от LU4IQ

# 12
Ха, ха, Лу, детенцето е нашето. Grinning

Ето го детенцето- снимал се е в автомобилния музей в Обержанвил, Франция

Мечта за бъдещето

Бейза

Аслъхан тръгва на снимки.

# 13
Онче, детенцето е нашето, но аз се чудих на кого прилича и ти веднага ми помогна. Нямаше да се сетя за Джан, ако не беше съвпадението с днешната снимка.

"Рибата, която избяга, става по-желана... Е, какво ще правиш сега, кралю?"

https://www.instagram.com/kralkaybederseresmi/reel/DHTl6-4tWA9/

"Фади се опитва да бъде приета в клуба."

"Ето снимките от снимачната площадка на чакания с нетърпение 6-ти епизод!👑"

От сета

От Берг - "Обратно към моята действителност"
Хан е сглобил хеликоптер

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_144133

и клипчета от сета.

https://vk.com/halit_berguzar_ergenc?w=wall-158123700_144120

# 14
Я, оказа се,  че Джем и малкия Боран си приличат. Blush

От акаунта на Краля.

Анкара. Ще ми липсва лавката за хляб- това убежище в трудните моменти и спасение за зухал.Heart Decoration

Общи условия

Активация на акаунт