Български брандове и бутици -Тема 4

• 46 927
  • 433
  •   2
Отговори
# 345
Късото камел палто хем ми харесва, хем ми се струва прекалено oversize, най-вече в ръкавите.

# 346
на Verychi съм пробвала черното кашмирено палто. Много ми хареса, разкошен плат и много добре ушито, модела е много елегантен. Нормално тежко като за вълнено палто.

С нетърпение чакам есен/зима колекцията им.

# 347
Как са кашмирените им палта в голям студ? Имам чувството, че нищо не може мен да ме сгрее и отсега още изтръпвам при мисълта за зима:confounded:

# 348
Топли, но за голям студ си иска отдолу вълнен пуловер / вълнено сако.
Различно е от пухенка.

# 349
  • София
По принцип такъв тип палта не са за голям студ. Може да носите отдолу специално яке или елек с пух, които са предвидени за под палто.
За минусови твмпвратури аз предпочитам яке с пух или “teddy” палто

# 350
Или палто от чиста вълна тип Алпака с косъм. Вече няма такива дрехи в Бг. Имам едно много запазено на Brilliant, преди да станат Seta by Brilliant, нося го в много студени дни с кашмирен пуловер и тънка риза или тениска.
Да похваля Aquamarine shoes - хубави намаления, качествени интересни модели и допълнителен код за отстъпка.

# 351
С Brilliant и Seta by Brilliant ме уцелихте в сърцето. Великолепни дрехи, великолепни.
Все още нося един техен черен костюм.

# 352
  • В морето
Съществуват ли все още тези брандове, къде могат да се намерят?

# 353
Брилянт АД е фабрика в Пловдив, онлайн магазин няма. Цялата информация в мрежата е отпреди 10-12 г. Ако съществуват все още, вероятно шият само на ишлеме.

# 354
Seta by Brilliant преди 10+ години решиха да се махнат от българския пазар и казаха че ще развиват марката Seta другаде.
За съжаление нищо с такова качество и цялостна концепция не се е появявало от този момент, или поне аз не зная
Ето малко снимки, каквото намерих из нета

# 355
  • Пловдив
Те и Capasca изчезнаха/ затвориха преди над 10 години, още страдам за тях.

# 356
А какво се случва с Love By Iris след ребрандирането им? Да очакваме ли скоро нова колекция?

# 357
Нямям идея за Leraya /предишно Love by Iris.
Пролетта си купих една страхотна пола на 50% и малко след това на сайта висна "Очаквайте скоро"

# 358
  • В морето
Те и Capasca изчезнаха/ затвориха преди над 10 години, още страдам за тях.

Да, и аз съм от най-верните фенове на Capasca и вечно ще страдам за тях, но тези Seta - голям пропуск, не ги бях чувала, а много ми допаднаха тези палта и явно цялата визия им е била в този стил.

# 359
1998-2004 почти целия ми гардероб беше от Брилянт. Лен - чист и с примес, сурова коприна, чиста вълна - класически кройки, много пипнати, много качествени платове. Престъпление направиха, като затриха текстилните ни заводи (и не само).
Конфекция вече купувам рядко. Последните ми поръчки бяха от Simall - увериха ме, че шият дрехите в София, и от Сувенир Фешън, също шият в София. Ежедневни дрехи са, памучен трикотаж предимно.

Общи условия

Активация на акаунт