Български брандове и бутици -Тема 4

• 68 409
  • 609
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Състав: вискоза/ полиестер/ вълна, подплата: вискозен хастар

# 586
Доста неща имам от Амбиция, преди години качеството като че ли беше малко по-добро. Виждала съм сакото на живо, но тъй като не е мой стил не съм го заглеждала състава. Като цяло качеството им е добро, цените им вече ми идват малко нанагорно.

# 587
Здравейте!

Отдавна се опитвам да спра пазаруването от fast fashion марки и да купувам повече дрехи от БГ производители, за да ги подкрепя. Наскоро си поръчах от Дика неща на обща стойност ~800 лв. и бях изненадана да открия, че 3 бяха Made in Serbia и четвъртото - Made in China. Всичко беше добре скроено (с изключение на странно късите ръкави на единия пуловер) и платовете бяха смес (полиестер и вълна, но имат и неща 100% изкуствени материи, или 100% кашмир). Няма да ги отпиша напълно, но като цяло, искам да открия БГ модни фирми, шиещи в България и с български собственици.
От списъкът тук, освен  Knapp, Daphne, Данини и Роси Фешън (тях май ги няма в списъка, но може да ги добавите), за други фирми, отговарящи на тези условия, не се сещам.

Та предложението ми е да разделим някак си брандовете не само на български, но и на произвеждащи в България Simple Smile 
Сега ще се върна назад и ще изчета всичко и ще си съставя такъв списък ако в постовете има такава информация.

# 588
Днес попаднах на Метаморфоза, бг дизайнер и бг производство. За почитатели на асиметрия и по-обемни дрехи. Не съм разглеждала материите подробно. Имат и по-големи размери. Не зная доколко цените им (130 € за панталон примерно) отговарят на качеството. За сравнение съм поръчала класически панталон на Boss, 100 % вълна и памучна подплата за 275 лв от абаут ю, доколкото знам ги шият на ишлеме в България.

# 589
Здравейте!

Отдавна се опитвам да спра пазаруването от fast fashion марки и да купувам повече дрехи от БГ производители, за да ги подкрепя. Наскоро си поръчах от Дика неща на обща стойност ~800 лв. и бях изненадана да открия, че 3 бяха Made in Serbia и четвъртото - Made in China. Всичко беше добре скроено (с изключение на странно късите ръкави на единия пуловер) и платовете бяха смес (полиестер и вълна, но имат и неща 100% изкуствени материи, или 100% кашмир). Няма да ги отпиша напълно, но като цяло, искам да открия БГ модни фирми, шиещи в България и с български собственици.
От списъкът тук, освен  Knapp, Daphne, Данини и Роси Фешън (тях май ги няма в списъка, но може да ги добавите), за други фирми, отговарящи на тези условия, не се сещам.

Та предложението ми е да разделим някак си брандовете не само на български, но и на произвеждащи в България Simple Smile 
Сега ще се върна назад и ще изчета всичко и ще си съставя такъв списък ако в постовете има такава информация.
На Данини последно си купих рокля пролетта, обслужването в магазина в Русе беше потресаващо зле. Иначе кройката  и изпълнението не бяха лоши. Онлайн не бих си купила рокля такъв модел( по- официална е и беше за повод), но и в този магазин повече няма да стъпя.

# 590
  • София
Вече е скъпо да се шие в България явно, цените на Роси фешън, Дафне, Кенсол и др. са станали неконкурентни.

# 591
Дика бяха собственост на гърци, по всяка вероятност са шиели тук и затова имаше магазини на тяхната марка. После май ги купи Едуардо Миролио, който държи цялото производство на платове в Сливен. И досега имат хубави кройки и дизайн, не са ги променили за последните има няма 30 години.

# 592
Преди това Дика бяха Престиж, мисля, че си бяха български.И по онези години си бяха скъпи.
Сложно е с изцяло бг производство , най-малкото платовете са проблем.

# 593
Момичета, хрумнала ми е една идея-майка ми има палто от полярна лисица, но и е малко, а на мен голямо. Някоя дама ползвала ли е такава услуга да съживи старо кожено палто, като го прекрои. Бихте ли ми препоръчали такъв шивач или кожар може би за София.

# 594
В разглеждане на ъгсове, попаднах на ето тази фирма -

milvena.com

Пишат, че
"Фабриката за обработка нa кожи се намира в град Троян, а цехът за производство на нашите артикули – в София."

За първи път попадам на тях и видях, че ги няма в списъка. Моля, авторката на темата, милата ни съфорумка Галчудо да ги добави за всички любители на български ъгсове Flowers Cherry Blossom

# 595
Миналата година поръчах и така и нямах доставка. Отдадох го на предколедната суматоха.

# 596
В момента съм с пантофи на българския бранд. Много са топли и удобни, изработката също е добра. Номерацията е малко странна, тъй като не винаги си отговарят на размера по етикет. Моите са н.36 и паснаха идеално на стъпалото ми 38, а чехли 37 трудно обух. Мерих и друг чифт 36 в различна разцветка, те ми бяха малки.

# 597
  • FRANCE
А дали някъде има мъжки пантофи 47 размер Sunglasses, от тези косматите , кожени. Благодаря

# 598
https://www.veskbulgaria.com/bg-product-details-38.html
Тук може и да има,но в момента не са видими на сайта,защото не приемат поръчки

# 599
https://www.veskbulgaria.com/bg-product-details-38.html
Тук може и да има,но в момента не са видими на сайта,защото не приемат поръчки
Супер са им продуктите на Веск - поръчвала съм и за семейството, и за приятели. Същото мога да кажа и за Милвена - показаните пантофи ги имам в лилаво, още ги нося, а са като нови. Купувани са преди 5-6 години.

Общи условия

Активация на акаунт