Съмнения за неразвиваща се ранна бременност

• 637
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета,
Прилагам снимки от ехограф и пиша доста отчаяна, моля, ако на някого му се е случвало или може да даде съвет...
Пред инвитро процедура бяхме и чакахме  следваща менструация, за да тръгнем към Турция. Но не се случи, а още седмица преди датата получих кафяво зацапване и понеже продължи 3 дни, приятелка ме посъветва да направя кръвен тест за бременност - оказах се бременна. Не мога да опиша какво щастие беше!
Та по същество - дата на последна менструация - 05.02. Първи кръвен тест доста рано на 26.02, пуснах и на 28.02 - удвояваше се.
На 05.03 гинекологът ми видя много мъничко плодно сакче. Изписа ми дуфастон 3×1
На 10.03 (понеделник) сутринта имах много оскъдно кафяво зацапване - много се изплаших и отидох на преглед. Имах еднократна болка през нощта, но не беше силна.(прилагам снимка от ехограф 1.). Гърдите ми бяха поомекнали и още тогава ми подсказа, че нещо не е наред, но според доктора това с гърдите не е фактор. И след 2 дни гърдите отново ме боляха. Назначиха ми инжекции и дуфастон вече 4×1. Зацапването спря. Днес 13.03 ме погледна отново и се видя празен плоден сак (прилагам снимка 2) Доктора каза, че това нищо не значи и е хубаво да изчакаме 2 седмици и тогава да ме прегледа отново.
По мои изчисления съм в 5г.с.+1 ден.
Кажете ми, според вас има ли шанс днес просто ъгъла да не е бил подходящ или да се е скрило някъде или е по-добре да нямам напразни надежди?
Аз съм реалист и мисля че всичко това е достатъчно показателно, очаквах днес нещата да не са добри, мисля да си пусна ЧХГ, за да видя дали се удвоява, но по това,което четох не знам дали чхг би отчело реален спад в тази ситуация.
Извинявам се,че стана твърде дълго. Пожелавам успех на всички момичета!

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 14:25 от Foxy9

# 1
  • София
В 5та ГС се вижда само плоден сак и жълто мехурче, което е видимо на първата снимка. До тук е това, след две седмици стискам палци за сърчице!

# 2
В 5та ГС се вижда само плоден сак и жълто мехурче, което е видимо на първата снимка. До тук е това, след две седмици стискам палци за сърчице!
Да, разбирам, но на втората снимка след 4 дни жълтъчно мехурче не се вижда и това е, което ме притеснява. 😕

# 3
  • София
Разбирам притесненията, жълтото мехурче не е изчезнало, там си е, сигурно просто не е хванал добре лекаря. Търпение, ако има как идете и другата седмица, на 6+ вече се вижда повече. При мен засекохме сърчице и на 5+6 дни ( но овулацията ми е по учебник)

# 4
Разбирам притесненията, жълтото мехурче не е изчезнало, там си е, сигурно просто не е хванал добре лекаря. Търпение, ако има как идете и другата седмица, на 6+ вече се вижда повече. При мен засекохме сърчице и на 5+6 дни ( но овулацията ми е по учебник)
Страшно много Ви благодаря за успокоителните думи! ❤️

# 5
Да, разбирам, но на втората снимка след 4 дни жълтъчно мехурче не се вижда и това е, което ме притеснява. 😕

Избързвате, защото това, което искате да се види, не може да се види по-рано от 7-ма и дори 8-ма гестационна седмица.Тоест някъде в края на този месец. Така че кураж, имайте търпение и не се тормозете, защото ако тормозите себе си, никак не си помагате, даже обратното. Почивайте си повече, хапвайте , което ви е вкусно.
Успех!

# 6

Избързвате, защото това, което искате да се види, не може да се види по-рано от 7-ма и дори 8-ма гестационна седмица.Тоест някъде в края на този месец. Така че кураж, имайте търпение и не се тормозете, защото ако тормозите себе си, никак не си помагате, даже обратното. Почивайте си повече, хапвайте , което ви е вкусно.
Успех!
Не знаете колко ме успокоиха и Вашите думи! Благодаря Ви!🙏❤️

# 7
Здравейте може би това е най точната тема в която да пиша ако не моля пренасочете ме 🙂
Последната ми М беше на 22.02.25, на 8 ми март имах силни болки съпроводени с много бледо розово зацапване, на следващия ден направих тест за ову който беше положителен, но имах и други симптоми като болки в гърдите, подуване и нормалните ранни признаци. От силно любопитство на 11.03 направих тест за бременност който не се и замисли и беше положителен, веднага след него направих още един дигитален който показа бременност 3+ седмици 🧐 до тук всичко страхотно свързах се с личната ( в Англия живея и всичко минава през нея) направиха ми уринен тест да потвърдят бременност и се прибрах изключително щастлива . За кратко! На 13 сутринта прокървих чиста червена кръв ( напълни половин превръзка за целия ден) отидох пак при личната без преглед честито спонтанен аборт, случва се ама ти се следи няколко дни може и да не е ! ( отношението е на ниво) на 14.03 сутрин кървеното беше спряло имах леко кафеникаво зацапване нямах болки нямах нищо, отидох пак на лекар пусна ми ЧХГ резултата беше 14657 единици, на 17.03 повторих кръвните и се бяха покачили до 22611. Пратиха ме на 21.03 на ранен скан ( който е много ранен според мен) и се видя сак, мехурче и бебе 3 мм голямо. Викнаха ме след седмица и на 28.03 ми каза че за съжаление не е развило изобщо и ми дадоха да си избирам какво да правя да се чистя сама или хапчета или при тях. Искам да попитам за мнение дали има шанс да е някаква грешка трябва ли да изчакам за евентуално развитие ( надеждата умира последна) имам си всички симптоми като преди, и ако са прави колко време мога да дам шанс преди да стане опасно за мен ( казаха ми че ако се чистя сама може да стане и след две седмици) ? Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост

Общи условия

Активация на акаунт