WIZZAIR - 50

• 40 910
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
13 ред в самолета би трябвало да няма. Миналия месец седях на 14 и там беше аварийният изход, за пръв път имаше място за краката ми.
Да не би полетът да е бил изпълнен от самолет на "мокър лизинг", тъй като уиз нямат самолет с авариен изход на 14 ред?

# 391
  • Русе
Какво означава "мокър лизинг"?
За първи път чувам такова понятие.

# 392
Означава, че си купуваш билет за полет на Уиз, но машината, с която летиш е на Fly2Sky, SunExpress, SkyUp и т.н. има още няколко компании. Екипажът също е на съответната фирма, а не на Уиз.
Допълвам: това е в резултат на задължителната инспекция на двигателите на самолетите на Уиз, много от машините им бяха  на земя за месеци.

# 393
  • София
Токущо летях с Wizz и моята приятелка беше на 13 ред, имам бордната карта, че аз правих за нея втора резервация. 18 и 19 ред бяха с широко място за краката.

# 394
някой знае ли какви точки се дават на кобрандираните карти в другите страни, в евро
курса на Уиз при прехвърляне на точки винаги ме забавлява..., 2,05лв за 1евро

# 395
Означава, че си купуваш билет за полет на Уиз, но машината, с която летиш е на Fly2Sky, SunExpress, SkyUp и т.н. има още няколко компании. Екипажът също е на съответната фирма, а не на Уиз.
Допълвам: това е в резултат на задължителната инспекция на двигателите на самолетите на Уиз, много от машините им бяха  на земя за месеци.
Преди месец летях с такъв ( не помня коя точно коя заместваща компания беше) и редовете в самолета бяха толкова тесни...аз съм ниска и коленете ми опираха в предната седалка, високите хора не спряха да се оплакват... и с право...тъпо е да резервираш Уиз и да получиш компания,която не познаваш.

# 396
Здравейте, за всеки случай си разпечатах бордната карта от приложението понеже ще пътувам от София с wizz, но тя излезе огромна на лист А4. Така дали ще може да се прочете от устройствата но летището ако нещо ми падне батерията на телефона или забие.

# 397
Те така излизат принтирани.

# 398
  • София
Чете се само QR кода машинно, той не е на целия лист, няма проблем.

# 399
няма значение големината, като е по-голяма четат от по-далече

# 400
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, за всеки случай си разпечатах бордната карта от приложението понеже ще пътувам от София с wizz, но тя излезе огромна на лист А4. Така дали ще може да се прочете от устройствата но летището ако нещо ми падне батерията на телефона или забие.

Аз си я изтеглям като снимка на десктоп на компютър, после си я намалям ръчно и отпечатвам.

# 401
Само 'а̀бите ха̀ртия

# 402
Здравейте, нужно ли е да се спазва препоръчаното време, когато пише, че трябва да си на летището на бордните карти дори ако пътуваш само с една раничка?

Защото за нашия полет с Уиз от Бергамо до София пишеше да сме в 5:55 сутринта на летището за полет в 8:25 ч.
Понеже пътувахме само за бърза разходка с раници не само не бяхме 5:55 на летището, ами хванахме автобус 1 в Бергамо до летището от спирка Papa Giovanni 34 някъде около 6:15 ч. Той даже не тръгна ведната. На летището бяхме около 6:35 ч.

Да сме били на гейта някъде в 6:50 - 7:00 може би? Не само, че не го затвориха, когато пишеше, че затваря на бордните ни карти, но дори още не го бяха отворили. И съответно пак имаше време да се изнервя. Чакането на гейтовете на летищата ме изнервя и натоварва, особено сутрин и затова гледаме да не ходим много рано на летището. Също така гледаме да минаваме през гейта сред последните.

Рекордът ни досега е само 45 минути преди полета, но беше следобед, когато няма толкова много полети. Точно 45 мин. преди отлитането влязохме на Т2 в София. Всичко в раниците ни беше подготвено в пликове и минахме бързо проверката. И това беше преди Шенген, та имаше и паспортна проверка. И пак имаше чакане на гейта.

Сутрин не бихме рискували и пак 5:55 ни се стори пълна лудост за полет от 8:25. Ние станахме едва в 5:30, като целият ни багаж беше приготвен от предната вечер. Приготвихме се и излязохме в 6:10 от хотела, който е на една крачка от спирката на автобус 1 на Papa Giovanni 34. Летище Бергамо е доста претъпкано, но все пак минахме проверката на багаж за 40 минути макс.

Но ние все пак нямахме чекиран багаж, предпомагам с него ще се изгуби повече време. Вие ако пътувате леко, само с ръчен багаж спазвате ли препоръките от бордните карти или те важат повече за пътуващите с чекиран багаж? Съжалявам ако въпросът ми е глупав, но наистина, особено сутрин си получавам паник атаки, когато ми се налага да чакам твърде много на гейта преди полета. Persevere Не искам заради паник атаки да се лишавам от пътуване и затова и всъщност вече пътуваме само с ръчен багаж - спестява много време. Колкото по-малко време съм на летището, толкова по-добре за мен.

# 403
  • Beyond the stars
Аз съм винаги на мнение, че по-добре да чакам, отколкото да закъснея.
Та не съм критерий.
Само да препоръчам да не експериментирате в Болоня, последно там 3часа и половина имаше реален риск да не не стигнат с чекиран багаж. Толкова огромни опашки бях виждала само в Ню Йорк.

# 404
Рекордът ни досега е само 45 минути преди полета, но беше следобед, когато няма толкова много полети. Точно 45 мин. преди отлитането влязохме на Т2 в София.
Това няма значение. Когато "няма толкова много полети" от летището също го съобразяват и слагат по-малко персонал на скенерите примерно, така че  натоварването да е същото, както и опашките пред скенерите.

Общи условия

Активация на акаунт