WIZZAIR - 50

• 40 891
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
Да, по принцип е така. Но четох в темата за Раян, че някъде(май Берлин) не било клетка, в която багажът все пак може да се посплеска, а картон с очертания.
Ние все още пътуваме със старите раници, без да ги пълним. Правя си оглушки да купувам нови с пълното съзнание, че е леко рисково.  Тази година полетите ни са били само с Уиз и не са ни проверявали обаче. Размерите на нашите раници са 45-46/15/28-30. Т.е. единият размер доста надхвърля, а другият е по-малък и точно отгоре го оставяме празни. Вакуумиращи и компресиращи  пликове вършат доста добра работа.

Такива "картони" видях наскоро и на Т2 в София. Няма как да се пристегне багажа и да не прелее от очертанията.

# 421
А, на връщане как ги вакумирате отново? Grinning
Иначе е добра идея.

# 422
  • Beyond the stars
Да, по принцип е така. Но четох в темата за Раян, че някъде(май Берлин) не било клетка, в която багажът все пак може да се посплеска, а картон с очертания.
Ние все още пътуваме със старите раници, без да ги пълним. Правя си оглушки да купувам нови с пълното съзнание, че е леко рисково.  Тази година полетите ни са били само с Уиз и не са ни проверявали обаче. Размерите на нашите раници са 45-46/15/28-30. Т.е. единият размер доста надхвърля, а другият е по-малък и точно отгоре го оставяме празни. Вакуумиращи и компресиращи  пликове вършат доста добра работа.

И ние така, ама сега нещо се филмирах и аз да купувам с точни размери.
А ми е супер удобна моята раница.

# 423
  • Milano
Филмираме се след такива разкази.
И аз ще си взема куфара пък ще видим.
Не ми се е случвало да ми мерят багаж от/до мястото откъдето летя.

# 424
А, на връщане как ги вакумирате отново? Grinning
Иначе е добра идея.
Те са едни по-малки пликове, от Тему, като се стиснат хубаво или седнеш на тях, доста се свиват.  Също и едни от плат.  Ето такива ползвам

А куфар и аз ще купувам още един, няма как.

# 425
Няма шанс да ме накарат да меря на картон. Не знам защо толкова им се плашите на наземния персонал. Ако спазвате правилата няма от какво да се притеснявате. Нямат право да мерят багажа в друго освен в официално обявената рамка, покажете че си знаете правата и не пътувайте със свити сърца дали някой няма да е в лошо настроение.

# 426
Да имам 5-6 раници и да купувам нова, защото съм се уплашил от разкази във форумите ми е против религията Simple Smile.
Ако нямате, вземете точно по размера, разбира се, не виждам какво се обсъжда толкова.
Ония снимки на незатворени картони от Берлин не бяха на авиокомпанията (имаше 5-6 размера разчертани), а на летището. Предполагам авиокомпанията си има техни,  и без това трябва да са еднакви навсякъде.

# 427
много са се психирали хората напоследък.. с уиз никога не съм имала проблеми за багажа, но и не прекалявам. раницата ми е доста голяма и не я препълвам. на детето детското куфарче е малко по-голямо от позволените размери и никога не са го проверявали.
последно с райън малко се бях притеснила, но бяхме с приорити и предвидих място да напъхам детското куфарче в каретката, а моите неща от куфара в торба, ако се наложи. бях и с голяма раница.бяхме 4ма в група -- 3 с приоритет и детето без. премериха само каретката на единия човек. тя беше някаква по-нестандартна мека, но беше най-малката от всички. на детето куфарчето даже не го погледнаха, моята грамаданска раница също.

# 428
  • София
Предимството на раницата с точни размери е, че можеш да събереш повече багаж, без да нарушиш правилата. Е, и нея не трябва да я тъпчеш прекомерно. Реално при Уиз това са 26 литра. Стандартните раници обикновено имат дълбочина от 10 - 15 см, а не 20, което е допустимо и тези 5-10 см по най-малкия размер оказват съществено влияние на обема.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 09:50 от миленка_д

# 429
много са се психирали хората напоследък.. с уиз никога не съм имала проблеми за багажа, но и не прекалявам. раницата ми е доста голяма и не я препълвам. на детето детското куфарче е малко по-голямо от позволените размери и никога не са го проверявали.
последно с райън малко се бях притеснила, но бяхме с приорити и предвидих място да напъхам детското куфарче в каретката, а моите неща от куфара в торба, ако се наложи. бях и с голяма раница.бяхме 4ма в група -- 3 с приоритет и детето без. премериха само каретката на единия човек. тя беше някаква по-нестандартна мека, но беше най-малката от всички. на детето куфарчето даже не го погледнаха, моята грамаданска раница също.
Какво е куфарчето на детето - Трънки? Имаме едни лидълски, които са като Трънки, и все се чудя за ръчен багаж дали ще минат. Другата причина да не сме взимали тях, а раници, е че за детето сякаш е по-удобно да носи раницата на гърба си, когато се качваме по автобуси и влакове, а не да се чудя къде да го суркам този куфар.

# 430
Летяла съм отдавна с Wizz , сега ни чекирах  за полет утре и никъде не ми поиска документи - лична карта и паспорт. Погледнах в профила - нямам запаметени документи. Получих бордни карти. Така ли се чекира вече? Без документи?

# 431
# 432
  • Beyond the stars
Какво е куфарчето на детето - Трънки? Имаме едни лидълски, които са като Трънки, и все се чудя за ръчен багаж дали ще минат. Другата причина да не сме взимали тях, а раници, е че за детето сякаш е по-удобно да носи раницата на гърба си, когато се качваме по автобуси и влакове, а не да се чудя къде да го суркам този куфар.

Ryanair имаха изрично на сайта си разрешени Trunki. За Wizz съм срещала коментари, че глобяват последно време, ама те са си 7-8см над допустимото и твърди. Раница предпочитам - хем по-удобно, хем повече събира.

# 433
не е точно трънки май, но подобно.. с рогца за които да се държи. на нас засега ни е удобно, защото може да си седи на него, да си го прибутва а крака или да я влачим с колана. размерите са с по 1-2см по-големи на две от страните, а на третата май с цели 5.

# 434
Заради войната, Уизеър ОАЕ спира полетите от Абу Даби до доста държави, включително и до България от 3 до 15 юли, засега. Всяко решение е предпоследно.

Общи условия

Активация на акаунт