Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 23

• 38 900
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Извинявай, но дали можеш да споделиш за кого става дума? Имам проблем точно с бенка на носа и вече мисля, че само пластичен хирург би могъл да я отстрани. Колко излезе самото премахване, като цена? Simple Smile
Не знам колко струва, защото докторът е мой човек и не съм плащала.
Но мисля, че абсолютно всеки пластичен хирург може да го направи добре, това е съвсем елементарно за тях, те 5 год специализират точно как да режат и шият кожа.
Дерматологията не е хирургична специалност и обикновено ги горят или премахват с лазер, но на мен не ми харесва резултатът.

# 376
Дерматологията не е хирургична специалност и обикновено ги горят или премахват с лазер, но на мен не ми харесва резултатът.

Всички дерматолози в София, с които съм се консултирала през годините, са искали да премахват бенки хирургично (отказвали са ми лазер категорично), което за мен лично не е оферта, защото пък съм виждала с очите си какви страховити белези остават след отстраняване със скалпел при известен специалист. Това при обикновен дерматолог, де.
Затова и на мен преди време ми беше влязла мухата да ходя при пластичен. Само че ако цената е над 1000 лв. на бенка, няма как да си я позволя, за съжаление.
Една-единствена дерматоложка се нави да ми махне 5 бенчици по лицето с лазер, но за жалост, 4 от тях се върнаха отново с абсолютно същия си цвят и размери. Confounded Че даже около по-голямата се образува и нещо като белег, т.е. сега хем имам бенка пак там, хем стои вдлъбнато, хем немалко пари похарчих на вятъра. Чак не мога да повярвам, че така се получи.
Извинете за отклонението, просто реших да споделя, ако на някого му е от полза.

# 377
На мен ми беше от полза, защото търся мнение за премахване на бенки на сина, които се намират в мястото за бръснене на лицето.

# 378
Изводът, до който достигнах аз, е, че ако ще се премахва с лазер, трябва да се издълбае по-дълбоко, защото - в противен случай - бенката може да "порасне" наново (явно някъде в повърхността на кожата остават неизгорени клетки, които провокират повторно разпространяване).
Проблемът е, че повечето дерматолози, работещи с лазер, не смеят да горят прекалено надълбоко, тъй като така шансът за кофти белези се увеличава (или поне предполагам, че това е причината). Но пък не си е работа и да се подлагаш на спорни манипулации, а само няколко месеца по-късно - все едно нищо не е било. Rolling Eyes
Та, май наистина е най-добре за такива неща да се ходи при пластичен хирург.

# 379
  • Sofia
Днес бях на преглед при доц.Брощилова за бенки и тя каза, че работи с д-р Литов за премахване.

# 380
На мен са ми махали 2 бенки с лазер при една и съща лекарка-дерматолог. На едното място не си личи изобщо, не мога да различа къде е било въобще, на другото място леко личи, но само аз си го забелязвам - там беше издълбано по-дълбоко и в началото личеше, с времето се заличи почти напълно.
Лекарката ми беше казала, че ако трябва да се прави хистология - задължително скалпел и шев и все нещо ще остане като белег, ако е безобидна бенката, както в моя случай, може с лазер и вероятно ще се заличи на 100%. Не помня колко струваше, но с лазер беше по-евтино.

# 381
Не е редно дерматолог да премахва бенки хирургично, може само, ако допълнително е специализирал дерматохирургия.  Иначе просто си прави експерименти с вас, защото в 4те години специализация, те даже не докосват скалпел.
Аз имам близка дерматоложка и тя ме праща при мъжО и който е пластичен да ми маха бенките.
На мен винаги ми правят хистология и нямам белези след рязането, но може би, освен от хирурга, зависи  и от кожата, не мога да гарантирам, че при всички пациенти е така.
Бях с местна упойка, когато ми махаха тази на носа и се учудих, колко надълбоко "копаха" и как уж беше почти плоска, а в крайна сметка изрязаха почти кръгло топче и по-голямата му част беше под кожата.
То всеки хирург може да резне една бенка, но аз съм на принципа: кой за каквото е учил, зотова си ходя при хирург за кожа.
Ако ми се възпали апендицита ще ида при коремен хирург😉

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 01:10 от Чи лу

# 382
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Днес съпруга ми беше при нашия дерматолог точно за преглед на кожата(Skin check) и му е махнал една бенка на гърба. Там,на място,по време на прегледа.
За Щатите си е съвсем в реда на нещата дерматолог да премахва бенки и както казах "издълбават ги с лопатка". Ако отида при моя пластичен хирург(който ми слага силикона) за бенки,той ще ми се изсмее с каква глупост го занимавам:)

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 01:32 от Adoralova

# 383
Тук никой пластичен хирург няма да ти се изсмее за такова нещо.
Може би има разлика при специализацията на двете специалности в България и САЩ. Нямам никаква представа как е в САЩ и съм подробно запозната как е в България, затова и пиша.
Тук пластичната хирургия е 5 годишна тежка специализация в отделение по изгарания и изобщо не се изисква от специализанта да прави цици, джуки, задници и т.н.  
В тези отделения освен изгорели и измръзнали, карат всякакви кожни рани, дълбоки, незарастващи, диабетни пръсти, стъпала и т.н., бенките са им като за дУбрутрУ. Всички пластични хирурзи в България с българска диплома са преминали през такова обучение и естетичната част са я придобили по желание и с допълнителна квалификация, курсове и т.н.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 01:49 от Чи лу

# 384
Здравейте, дами! Да ви завиди човек за приятелките Blush
Бях писала в една друга тема, но там е слаба активността. Интересувам се от намаляване и повдигане на бюст (да, темата касае и с импланти, ноо..) бях се насочила към Молов, но май се отказах. Записах си час при Хатър, доста естествени ги прави и това ми хареса. 27г., 156см, 60кг, има да се сваля Smile , чашка D към F, вече съм се изкривила с тези чували с картофи почти до пъпа. Действително съм се изкривила..! Иска ми се да съм B към C, тъй като обиколката ми е малка и съм с доста тънка талия, така де - да са дребосъци.

Изчетох доста теми, но ако може някоя от вас да сподели за Хатър обратна връзка.. Още нещо - попаднах на това, че има и варианти по каса да се мине, не че разчитам на това, но ако има такава опция ще приказно.

И да ме успокоите, че няма нищо страшно от тази операция хаха

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 15:36 от nusholina307

# 385
Здравейте, дами! Да ви завиди човек за приятелките Blush
Бях писала в една друга тема, но там е слаба активността. Интересувам се от намаляване и повдигане на бюст (да, темата касае и с импланти, ноо..) бях се насочила към Молов, но май се отказах. Записах си час при Хатър, доста естествени ги прави и това ми хареса. 27г., 156см, 60кг, има да се сваля Smile , чашка D към F, вече съм се изкривила с тези чували с картофи почти до пъпа. Действително съм се изкривила..! Иска ми се да съм B към C, тъй като обиколката ми е малка и съм с доста тънка талия, така де - да са дребосъци.

Изчетох доста теми, но ако може някоя от вас да сподели за Хатър обратна връзка.. Още нещо - попаднах на това, че има и варианти по каса да се мине, не че разчитам на това, но ако има такава опция ще приказно.

И да ме успокоите, че няма нищо страшно от тази операция хаха

Здравей!
Преди в темите назад бях прочела, че е възможно да се мине по каса, но открих официални отговори от НЗОК https://www.nhif.bg/bg/online/answers/get_file/43202 и https://www.nhif.bg/bg/online/answers/41441.

Операцията е малко по-сложна спрямо само слагане на импланти, поради повдигането, което ще се прави. Съветвам те да разпиташ хирурзите за техниката на повдигане. До момента на мен ми бяха предлагани 3 вида - стандартно с разрез тип котва, раундблок (само около зърната се реже), лолипоп (около зърната и вертикална черта надолу).

При намалянето на бюста ще ти се реже млечната жлеза, което би попречило да кърмиш след това. Не знам дали си го прочела някъде, но повечето хирурзи не го коментираха, когато ми предлагаха повдигане на бюста. Има вариант медикаментозно да нямаш кърма при бременност и съответно да нямаш проблеми, но не съм добре запозната по въпроса.

От това, което съм чела до момента при рязането на зърната има шанс от некроза, както и от загуба на чувствителност. Не казвам, че ще стане, но мен ме беше страх и затова реших, че белег под гърдата ми е по-приемлив (но моята операция е различна все пак).

Ако си се решила за операцията, просто си проучи хирурзите и го направи. Има си рискове от всяка операция, но пък резултата ще те радва след това. Също съветвам да не я правиш в топло време. Няколко хирурга ми казаха, че само за слагане на импланти е окей и в топлото, но ако е по-сложна с повдигане не се препоръчва.

# 386
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
156 см и чашка F... wtf?
Верно,че гърба ти понася ежедневно брутална тежест и от това идва изкривяването.
Моята приятелка 183 и чашка Д се изгърби още в гимназията и никога не си е харесвала гърдите.Веднъж обикаляхме за бански. Милата (че и аз покрай нея) много се озорихме. Много тънко телце да речем 75 обиколка и чашка Д.

И аз на твое място бих направила намаляне и повдигане. Ще ти се облекчи живота.
При такива процедури съм чела тук в темата суперлативи за Хатър. Гигов? ли беше също специалист за този тип операции?

# 387
Много благодаря, дами! Flowers Cherry Blossom
Фокси, със сигурност ще се консултирам за техниката на повдигане. Планирала съм така или иначе да изчакам да минат жегите и примерно септември месец да го направя, че се опасявам точно от зарастването на белезите. Не съм раждала и ми се искаше след това, но нямам партньор и един Бог знае кога ще се случи това да имам дете Laughing така че действам.
Адоралова - мъка е! Веднъж пазарувах в Reserved и попаднах на сутиен, който е подходящ и беще F..не знам с номерациите им как стоят нещата, но стандартен 80D примерно от HM не ми става. Те горките са дълги и увиснали, от отслабване имам и излишна кожа.
А за бански да не говорим. Но на ръста и всичко.. казват, че съм с много нежно излъчване, но за мен и моя случай.. ами бюста си ми носи доза вулгарност. Joy

На 25.07 ми е часа при д-р Хатър, така че да видим какво ще каже. Relieved

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 19:52 от nusholina307

# 388
Повдигане и намаляване на бюст - единствено котва. С раундблок могат да се понамалят ареоли, но не и да се повдигнат увиснали гърди. Лолипоп е също за намаляване на ареолите плюс малко кожа.

# 389
Раундблок абсурд за големи гърди и много кожа. То не, че опитен хирург ще го направи, но е добре и пациентките да знаят, че не е решение и ако изобщо се постигне ефект, той ще е за много кратко време. От собствения си опит го казвам и от всичко изчетено.
А това лолипоп, не знам защо въобще го правят, като котвата си е най-сигурна. За мен е абсолютно безсмислено, защото спестеният белег под гърдата най-малко се вижда.
Adoralova, да, д-р Гигов е специалист, защото в последните години постоянно маха импланти и повдига каквото е останало след експланта.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 01:03 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт