За ФЕВРУАРЧЕТО пролетни усмивки, а за мама само нови придобивки!

• 11 550
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мяуче, разбиваш ме   Laughing tongue2

# 106
Мяуче, разбиваш ме   Laughing tongue2

kiselina, не я разсейвай, че има да работи  hahaha Трябва бързо да приключи ангажЕмента, че да търчи към нашего края преди да са заели люлките.

# 107
Хайде честито на адашчето и на мама и тати! Да е здравичък и послушен ! bouquet  bouquet  bouquet
Тортата е прекрасна!
Хайде да се отчетем-днеска водих Вико на обяд в ресторант имах среща с една шефка,детенци спа през цялото време,а мама сега е спокоина,че поне до есента ще спрат да ме питат кога ще се   връщам на работа.А следобед като се пребрахме сме спали до сега двамката Embarassed.
Ние утре сме на ортопед.
Хриси вие каква ваксина сложихте?Аз май ще сложа пентаксима,но вноса ще е на 1април,така че който ще слага нея след 3 да я купува,че не се знае кога ще се изчерпи пак.Мисля,че няма да има проблем,че ще позабавим слагането на ваксината-трябваше утре да я слагаме.
Мяуче,и аз ги гледам януарките какви си ги спретват,хайде да се постопли и ние да се органезираме-няма да им се даваме я. 1stroller cheers lalalala sling

# 108
Здравейте,
днес бяхме на консулт и Никсън зарадва мама с ценните 650гр. за един месец.. Верно не са много, но от сърце. Иначе на дължина сме вече 6 см отгоре, което ще рече 58 см. за първия месец. Всичко си му е наред. Питах за направление за ортопед, лекарката каза че тя го прегледала за въпрсната луксация и няма проблем за сега. При ортопед ще ни прати в 5-6 месец за видеозон на тазовите кости. Нормално ли е това незнам.. Бях чела че прегледа се прави 1-2 месец. Втората противохепатитна щяха да ни я бият днес но отложихме за 11 април. Въпреки че са му били първата в болницата педиатъра иска да му даде още време за възстановяване след нашите преживявания в неонатологията. Пентаксима се бие втория месец... та се чудя ако взема да купя в началото на април по съвет на  nina_j  дали ще има годност. Нинка не се тревожи за забавянето няма никакъв проблем не е чак толкова голямо закъснението, а съм чела че и месец може да се поотложи ако например дечко е болен..
Хриси със закъснение малко но да е жив и здрав Николай и само радост да ви носи.

# 109
Здравейте и от мен!
Sky_angel, ние бяхме днес на ортопед. От него разбрах, че тези посещения са през първия, третия, шестия и май дванайстия месец. Самия преглед не беше кой знае какво, но според него /ортопеда/ е важно да се направи, за да се открие навреме, ако има нещо. При момичетата риска от изместване бил по-голям. Имало значение също как е минало раждането, дали е бил седалищно и т.н. А за направлението - аз ходя в една частна амбулатория тук "Света Варвара" и те работят с определени специалисти. Много съм доволна като се има предвид, че ми спестяват всякаква бумащина-имаше направление, но те си движат документите, аз само водя детето  Simple Smile  Та мисълта ми беше - ако се притесняваш, настоявай за направление - те са длъжни да ти дадат.
galastra - може да съм пропуснала нещо от преди, но имам същия проблем с НОИ - той май е всеобщ #Cussing out - та искам да попитам как точно комуникираш с тях, какъв е този телефон? Да си поговоря и аз с младежа... Как мислят тези хора да я карат, не знам?

# 110
  • София
Ние сложихме Пентаксим - препоръчаха ни я от няколко места като по-добра отбългарския вариант. Преди 20 дни педиатърката ни каза, че нямало и чакали внос. Затова за по - сигурно аз си платих и вторите два приема и ми я пазят в аптеката - срока й на годност май е до 2009, така че не  е проблем да се купи предварително.

# 111
  • София
Здравейте момичета,
Надявам се, че по това време бебоците спят сладко, сладко и вие заедно с тях. Аз поспах от 20.30 до 22.00 и сега съм свежа като краставичка.  Heart Eyes
С нашето бебе Николай честитим на hrisito и на батко Николай навършването на 2-ия месец. Пожелаваме му да спинка, да папка и да слушка мама и тати.   bouquet  bouquet  bouquet
А за моята свекърва ще ви се оплача като се поуспокоя  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Утре ставаме на 40 дни и ще правим погача ...
От собствен горчив опит знам, че е трудно, но гледай да се успокоиш, защото детенце усеща всичко и ще бъде също неспокойно, а все пак това е първия му празник и трябва да се весели и щастливи и двамата  baby
sky angel, ние бяхме при нашето педи на преглед в събота. Той също ми каза, че го преглеждал и нямало нужда да го праща засега на ортопед. Щял да прецени кога, ако се наложело.
Относно Pentaxim - това е най-добрата възможна ваксина. Спокойно може да си я купите и да я съхранявате дори и в хладилника вкъщи. Най-долу в кошничката за плодове. Не я слагайте в камерата или на вратата. ВАЖНО! Ваксината не трябва да стои повече от час и половина извън хладилник. Така че, като я купите не използвайте времето за разходки или покупки по магазините, а веднага бегом в къщи и в хладилника.

# 112
  • София
Пак съм аз!
Както вече споменах, съм свежарка и успях да кача снимки в албумчето. Излязохме от анонимност  Heart Eyes
Има ни документирани в "Нашите бебоци" и в "Нашите дечица на 1 месец".
Ама не мога да спра да ги разглеждат тези снимки бе. Пу-пу да не ни е уруки, ама са ни много хубави бебетата  newsm51

# 113
  • София
Добро утро,

Днес сме на консултация и ще ни бият и ваксина. Мен ме втриса само при мисълта за ваксината - иска ми се и тук родителите да имат право да избират дали да ваксинират децата си... Интересно ми също така колко е наддал Марти след миналата седмица почти постоянно ядене  Simple Smile
Цвети, като ти видях количката направо паднах - и моята е същата. Като направим пак февруарска среща да не объркаме Мартиновците накрая Simple Smile)))

# 114
добро утро от мен. Малката се ококори в 5 и аз с нея и сега играе пак.
И аз ви черпя виртуално че днес ставаме на два месецца Simple Smile
Вчера бяхме на лекар и сме високи 56 см и 4500кг, 900 грама за един месец и 2 см.
Гърдите изпреварват главата квото и да значи това Simple Smile
И аз поръчах пентаксим анправо 3 броя. Има ли след нея някакви проблеми с бебето температура нервност ?

# 115
  • София
Добро утро на празнуващите два месеца мама joya и голя-я-я-я-я-мо пора-а-а-а-а-а-стнало бебе. Да сте здрави и добрички и взаимно да се слушкате  Kissing Heart Kissing HeartKissing Heart
И аз поръчах пентаксим анправо 3 броя. Има ли след нея някакви проблеми с бебето температура нервност ?

Съвсем нормално е да дигне ниска температура, да не може да заспи и да е нервно. Поне със сигурност се понася по-лесно от безплатната ваксина и ще я боцкат бебка по-малко.
Когато бяхме в събота при педито. Само при мисълта, че ще ни бият инжекция, щях да ревна. Та тримата мъже /доки, тати и бебе/ ме изгониха от кабинета, за да не гледам и слушам  Sick Sick Sick

# 116
Добро утро и от мен!
И ние днес сме на консултация и ми е интересно грухличка колко е качила. Обикновено имам поне 10ина въпроса към педиатърката, а сега едва 3 ми се въртят в главата, та сега мисля какво да питам още...  newsm78 Естествено 5 минути след като си тръгне ще се сетя 100 неща да питам.  Sick Ваксината (най-вероятно Пентаксим) ще ни я сложат след ок. 2 седмици. Доколкото знам тя е с най-малко вероятни реакции на бебчето, а защитава и срещу хемофилия инфлуенца В, което е препоръчително, но не се осигурява от ваксините на здравната каса. eleinbg, и аз само като се замисля, че ще я боцкат се разтрепервам и ме хваща шубето. Добре, че не плака много! Дано и по-нататък така да ги приема. green dawn, какво те притеснява във ваксините? Мисля, че положителните им ефекти са много повече от негативните (ако има такива). По мое мнение отказът за имунизация на бебчето е неоправдан риск и дори малко безотговорно начинание.
На ортопед сме чак на 24.04 при д-р (или доц. беше?!) Драганов във Военна.

# 117
  • Стара Загора
Привет и от нас.
Аз като мама на момиче не е много редно да давам съвети за мъжкото достойнство накъде трябва да сочи, но съм чела и от приятелки знам че трябва да е надолу за да не пропуска памперса.Пък има време като порастнат тогава ще го вирят  Wink Joy
Ние сега ползваме  Кан бебе много съм доволна от тях - като Памперс са, но по-евтини. Вече втори голям пакет /70 бр/ свършвам.
Днес заспивайки си забелязахме дясната ръчичка-много й беше интересно свива си пръстчета, мърда я голямо гледане я гледа и естествено се разсъни Laughing

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 11:06 от sier

# 118
[quote author=sier link=topic=175684.msg3547787#msg3547787 date=1174982055
Ние сега ползваме  Кан бебе много съм доволна от тях - като Памперс са, но по-евтини. Вече втори голям пакет /70 бр/ свършвам.
е,най-после да прочета че някой ползва като нашите памперси,и аз съм много доволна от тях.Даже вече сме взели трети пакет-№3 -90 бр.А пък малкото пишле го слагаме надолу за да нямаме аварии
 За ваксините-и аз се замислям за Пентаксим,но предполагам че в нашия малък град сигурно го доставят със заявка,та да ви питам знаете ли му цената?

Гърдите изпреварват главата квото и да значи това Simple Smile
на мен ми обясниха,че при раждането обиколката на главата е по-голяма и постепенно об.на гърдите трябва да я надмине.При нас още на първата консултация докторката се изненада,че гърдите са по-широки.Ама какво има да се чуди-нали е мъж-със широки гърди Laughing

# 119
  • София
За ваксините-и аз се замислям за Пентаксим,но предполагам че в нашия малък град сигурно го доставят със заявка,та да ви питам знаете ли му цената?[

Аз за трите платих 187лв.

Общи условия

Активация на акаунт