За ФЕВРУАРЧЕТО пролетни усмивки, а за мама само нови придобивки!

• 11 550
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте,
Днес бяхме на консултация и Симона е пораснала с 1,1 кг за един месец и 5.5 см и вече е 4,7 кг и 56.5 см  на един месец и два дена. Биха ни хепатитната ваксина. Дано да я понесе леко. Нашата доки слагала ДТК в третия месец, а не във втория. Аз също съм решила да сложим пентаксим, но ще го обсъдя с нея на следващата консултация. За ортопед, каза че ще ми даде направление на следващата консултация, защото Симонка още я няма в регистрите. Скоро и взех акта за раждане и днес подадох документите за личен лекар. Тогава ще е навършила втори месец. Дано да не е късно.

След хепатитната ваксина михте ли дупето на бебетата след като не се къпят или бяхте на влажни кърпички?

Чудя се дали времето е ок за разходка днес и дали е добре да излизаме заради ваксината.
Вчера бебка беше превъзбудена цял ден. Спала е само 2-3 часа през деня. Мяташе много нервно ръчички и крачета и ми заплакваше като ги помята известно време. дали е от дългата разходка, която и направихме в неделя или от нещо друго  - нямам представа. Но пък тази нощ като пакахме в 11.30 ми се събуди чак в 6 сутринта и аз много приветсвам това поведение през нощта, особено ако и стане навик    Grinning

# 121
Привет момичета!
Днес ставаме на 40 дни и тъкмо се връщаме от църквата Simple Smile. Всички са оттатък при бебето , а аз цедя кърмата и използвам момента да драсна някой ред. Някой да има идея защо ми намаля така ужасни кърмата ?!?!!?!? през 3 часа цедя и двете гърди - някой казва ,че единия път трябва само едната , после само дргата - демек по 6 часа да се събира мляко в изцежданата гърда?

Кажете какво е менението ви за воденето на децата в къщи късдето има домашен любимец - куче или котка??

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 12:36 от Radostche

# 122
Кажете какво е менението ви за воденето на децата в къщи късдето има домашен любимец - куче или котка??

Aко животното е ваксинирано и се поддържа хигиена, не виждам проблем. Родителите ми имат куче. Водила съм Кялоян от много малък, ще водя и бебето, естествено.

# 123
Пламен спа в събота при баба си и дядо си а там е моята котка. Кошарата му и всичко негово беше в хола, който нашите бяха изчистили предварително и котката там не влизаше...
Чакам още малко да порастне детенце, за да го запозная с другото ми най-любимо същество
!
Мен ако питате няма нищо лошо в това бебче да контактува с животни, особено пък домашни и добре гледани, чисти и вксинирани! Simple Smile
Татко му е малко против и за това изчаквам още и не съм направила първата среща с третия вид! Wink

# 124
Аз се тревожа от алергии, а не от заразни болести...

Виктор иска да яде през 1 час какво да го правя ?!?!?!

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 13:05 от Radostche

# 125
  • София

Виктор иска да яде през 1 час какво да го правя ?!?!?!

Когато моя разбойник започна да реве неистово и да иска да папа на 2 часа, педито каза, че сигурно кърмата не му достига и да пробвам да го дохранвам. И оттогава сме все така. А тя намалява все повече и повече и съответно увеличаваме количеството на АМ.
Daisy6, след хепатитната ваксина педито каза да не се мием 24 часа. Бяхме на влажни кърпи и съответно на погачата бяхме некъпани   Embarassed но никой освен мама и бебе не знаеше  smile3534

# 126
  • София
Благодаря Илейн. И аз от това се опасявах. Жалко, защото малката много обича водата и дори само като чуе звука на течаща вода се успокоява, а пък за ваната да не говорим.
И ние се дохранваме с АМ. Аз гледам да доизцеждам с помпата след къмене, дори и да няма много за изцеждане - 20 на мл, за да стимулирам гърдите да произвеждат по-вече

# 127
На едно ядене от двете гърди ли давате или само от едната ? ух мнение, че кърмата намалява, когато зна три часа изпразваш и двете гърди. Чудя се дали може да е вярно ?!?!!?

# 128
  • София
Ето ме и мен най-накрая Simple Smile
и ние в неделя правихме погача, леле голяма лудница беше, имаше около 30 човека и млади и възрастни и естествено всички искаха да гушкат мойта сладурана, ама аз казах на може. обаче тя пък си спа през цялото време и две каки я държаха по 1 час и в тях си спа. та аз можах да се видя с гостите Simple Smile.
обаче понеже бяхме при баща ми, на чуждо място и не иска да спи през нощта в портативното креватче, а гледах да и го направя максимално близко до нейното си, ама не. и двете вечери спа до мен иначе нямаше как да спим, а съм я оставила, а е писнала. обаче тази нощ за първи път направи пауза спане 5 часа, та и мама поспа с нея Simple Smile. сега пак спинка, обаче като се събуди, храня я айде навън докато има слънчице.
Да ви питам за Пентаксима защо трябват 3 дози? на мен май само една ми каза доки. ние сме на 3-ти да я бият.
при нас още няма режим, храня я на поискване. вие как направихте такива режими по 3 1/2 - 4 часа. аз си мисля че ще умре от глад ако не яде повече от 3 часа през деня

# 129
Софи, ние още се храним през 3 часа. не мога да разредя! От 3 нощи едвам прескачаме яденето в 3 през нощта и то само с помощта на чайче!...

А ваксината е 3 дози, защото се повтаря и потретва през определен период време. Можеш да си я вземеш чак когато дойде време за второто поставяне и после за третото....

# 130
Софи, пентаксима, както и обикновения ДТК осигурен от здр.каса се слага 4 пъти за да е напълно имунизирано детето. Ваксината се слага, когато бебо е на 2, на 3, на 4 и след това между 18 и 24 мес. (поне 12 месеца след третия - в случай, че е забавен) е четвърти прием. Всеки път се слага по 1 доза, просто Хриси си е подсигурила и следващите 2 приема. Да, цената е ок. 62-65 лв. една доза.
Като каза, че Валя не иска да спи в друго креватче, се замислих, че нашата буболина не я бяхме слагали в нейното от 2-3 седмици. Сега я оставих в нейното заспала и засега не се е събудила. Иначе денем спи най-вече в шезлонга си и чат-пат на спалнята, а нощем - само при нас. Но пък  (да чукна на дърво!!!) отдавна си прави поне по 6-7 ч. пауза нощем. Абе всяко маймунче с номера си  Laughing

# 131
  • София
Привет,

Моето момче уж спокойно прие противохепатитната ваксината - рева повече преди ваксината, отколкото след нея... Ясна, темата за ваксините е доста обширна. Мен ме притесняват не само страничните реакции от ваксинациите, а и от това, че всъщност ваксините убиват естествения имунитет на детенце, освен това ако сте се зачитали какво има във ваксините - то не е живак, то не е алуминий и това го слагат на малки бебета...
Инак наддали сме още 400гр, с което за един месец сме общо 1230 напред  Simple Smile. Браво на моето папкащо меченце  Heart Eyes
Radostche, ти въобще ли не го слагаш на гърда? Както писах миналата седмица минахме през първата си криза на растежа и постоянно ядяхме. Имах чувство, че гърдите ми са празни..., но сега нещата се оправиха. Та освен да те посъветвам да пробваш го сложиш на гърда или пък по-често да изцеждаш... Разгледай онзи линк, който Maktub беше дала, пусни и въпрос в кърмаческия - ще получиш добри съвети.

# 132
Radostche, принципа е, че колкото повече е търсенето, толкова повече е предлагането... т.е. колкото повече суче/изцеждаш, толкова повече мляко ще има (но ефекта не е моментален де). Изцеждай се по-често, на 1 1/2-2  часа, дори и да изцеждаш малко (доколкото разбирам той не суче, само изцеждаш?). Също така е хубаво да имаш поне едно-две хранения през нощта, защото тогава се регулират нещата  Peace (колкото и да ни се спи  smile3507 ). И цеди и двете гърди!  Peace Успех!

Рали, ти май беше споменала, че ще отлагаш ваксините с 6м. Пише ли някъде (и къде), че могат да се отложат по желание на родителя? Просто искам другата седмица, като ходим на консултация да съм подплатена с информация, за да не му слагат вансини сега.

Последна редакция: вт, 27 мар 2007, 14:20 от Maktub

# 133
Пия лекарства и цедя и хвърлям ! Sad Още поне 2 дена освен днес .... А той е гладен през 2 часа да давам ли когато поиска или да си чакам времето за ядене ? Все пак е АМ и знам колко точно му давам или да увелича дозата ?!?!? Голям глад, голямо нещо ?!?!?

# 134
Radostche, принципа е че колкото повече е търсенето, толкова повече е предлагането... т.е. колкото повече суче/изцеждаш, толкова повече мляко ще има (но ефекта не е моментален де). Изцеждай се по-често, на 1 1/2-2  часа, дори и да изцеждаш малко (доколкото разбирам той не суче, само изцеждаш?). Също така е хубаво да имаш поне едно-две хранения през нощта, защото тогава се регулират нещата  Peace (колкото и да ни се спи  smile3507 ). И цеди и двете гърди!  Peace
Подкрепям това мнение с две ръце.. Maktub Peace Радостче не се предавай и не почвай да дохранваш.. ако след  седмица да речем редовно хранене изцеждане и лактогонни чаьове все още не му стига тогава дохранвай... имай воля няма да остане гладен човека.. Слагай го на гърдата когато поиска.. дори на 2 че и на един час... Успех!
(кой казва че кърменето е лесна работа!!)

Общи условия

Активация на акаунт