За ФЕВРУАРЧЕТО пролетни усмивки, а за мама само нови придобивки!

• 11 550
  • 294
  •   1
Отговори
# 195
обмислям какви дрехи ще ми трябват, за да мога да кърмя и навън, че само вкъщи не става просто. Наизвадих колкото ризи имам, една "по-официална" рокля мисля да й изрежа цепки на гърдите и да пришия едни капачета. Та мен разни такива идеи ме занимават.

Аз ползвам един малко по-разтеглив пуловер и един потник с мнооого голямо деколте... първия вдигам, втория свалям и кърмя без проблем. Нищо не се вижда Simple Smile На няколко пъти ме питат дали спи и като отговоря, че хапва и хората смутено се отдалечават   Mr. Green  За лятото обаче не съм измислила с какво ще ходя... но може ако съм нещо по-отворено да си вземам пелена и да скривам гледката.. въпреки че не ме е срам хич - това си е естествено нещо, а голи гърди има на всеки втори билборд + че имам няколко лятно-морски стаж на нудистки плаж Blush

Хриси, Честит ти племенник!  Laughing

# 196
  • София
Честито на храбрата мама, на гордия татко и на щастливата леля hrisito. Да ви е жив и здрав Светослав и само да ви радва  newsm51 newsm51 newsm51

Radostche, ние в момента се храним също по 6 пъти - около 110-120 ml, общо взето спазваме следния режим:
09.00, 12.30, 16.30, 20.30, 24.00, 05.00
Дано сама да се откаже и след хапването в 21.30 да се буди направо в 5.
Ех, мечти-и-и-и-и  newsm03

Wish, ама от къде го намерихте ноя лигавник, бе? Размер ХXLLLLLLLL ли е? Направо ме разбихте  Simple Smile

# 197
Оф понеже сменяме режима и аз детенце ще се побъркаме ...
Започна да си иска храна както е свикнал на 3 часа че го лъжа с чайче докато мине поне още час!
Снощи го прилъгах с чайче за нощното хранене...
От 7 как да ги намаля на 5 тези хранения. Лудница просто ...
Изнервен е горкия ама не искам да имам дебело бебе ...
Отивам да правя мляко сега, че пак плаче горкия ...
 eleinbg , купих го от болницата... Някаква санитарка се занимаваше с търговя ... Wink
То верно му е като одеало! Simple Smile

# 198
Ще се опитам да го оставя сам да си направи режим. За сега сме яли така :

21:00 - 100 мл
1:40-  130 мл
5:30 - 130 мл Ам и 80 мл чай
9:20 - 130 мл

За сега интервалът е горе долу 4 часа
чакам да видя кога пак ще поиска

# 199
  • София
Ох, нашта пикла яде различно,
Напоследък по 6 хранения, но вчера ми направи 7, а миналия ден 5.
Обикновено яде към 5-6 сутринта - когато се събуди, после 8-9, 11-12, 3-4, 6-7-8, и после 11-12. Къпането е към 10.30  -11 часа вечерта
Давам ги като интервали, защото много зависи кога се е събудила през ноща. От там оставям тя да ме води кога е гладна.
Папкаме от двете гърди и додавам от 50 до 80 мл на ядене, освен когато не ми заспи вечерта на гърдите и си пропусне АМ. Чудя се дали да не и увелича АМ. Проблемът е че и 200 мл да и дам пак ще го изпие и ще повръща после. Затова правя какви ли не маймунджилъци да разбера дал се е нахранила докато и давам шишето.
Мамите на смесено хранене как определяте количеството АМ, което да додавате.
 Това е най-шантавия начин на хранене, но какво да се прави ние сме на него. Хем губим много време за кърмене и внимавам какво ям и пия, хем стирилизираме, мием шишета, топлим манджи и помпим.Докато мога да поддържам известно количество кърма ще и давам, пък после минаваме изцяло на АМ. Явно на кърма няма да успее да минем, щом досега не можахме. Но направо съм се психясала дали недохранвам или прехранвам детето. Ако е само на кърмене, то решава колко да суче. Само на шише  - пак има ориентировъчни количества, а пък аз не знам колко изсуква, че да идодам толкова. Вое как го решавате този въпрос

# 200
Daisy6,   и ние сме на смесено по принцип.... Но аз цедя и допълвам с АМ и така горе долу знам какво яде.Сега само АМ заради лекарства , а коликите се усилиха...

# 201
Как го правите този номер с намаляване на храненетата  ooooh!
ние сме си твърдо 8 по 120 грама ако закъснеиа 15 минути с манджата такъв рев надава че след това съседката ме гледа лошо  Thinking
И лекарката каза да намалиа манджата ама направо не знам пробвах с чайче не минава плще го и усеща измамата доакто не дам мляко няма мира
да не говорим че ако дълго врене е ръмжала от глад после така лакомо захапва плюе и трепери цялата докато засмуче като хората, хем сме на фризовом а то е бая гъсто, може би се преработва по бързо  newsm78
От два дена детенце напъва и не смея да я пипам с термометъра и е изкарала две топчета като на овца вчера и днес ама след страшни напъни и писъци дупето и е червено като на маймунче направо не знам кво да правя да помагам ли с термометъра или да я оставя да се помъчи до довечера  Tired

# 202
Здравейте мами  Simple Smileмоя Борислав днес е нещо сърдит от сутринта. та и това време не пекна малко да го изведа , но по обяд ще го облека здраво , ще го зачуля и навън да му вземе дупето въздух Grinning
От как са сменили времето , режима ни на ядене хич го няма Crazy
За кърменето навън и аз като Maktub с една по-широка блуза , а и го завивам с една пеленка и така . не че ми пука особено от хората . Който му е неудобно да не гледа Mr. Green
За ваксината за полиомиелит - доки ни препоръча да си купим една /забравих как се казва / която е комбинирана с тази за ДТК / дифтерит , тетанус , коклюш / била по - изчистена и така ще избегнем двойното боцкане- един път за полиото и друг път за ДТК-то.
За секса - ние се разписахме, но по метода на пазенето , пък то ще се чуе WinkУмишлено не ползвахме презерватив , че то първия път и без това си беше като пръв път SickЗоркелите ми изкочиха  #Crazy Mr. Green

# 203
  • София
Daisy6, същата работа сме. Само че аз додавам по 90 мл. До скоро връщахме по малко, сега престанахме и предполагам, че му е добре, а като почне да не му стига ще  smile3514 на по-малко от 3,5-4 часа и ще увелича количеството. Мен малко поне ме улеснява, защото дори и като заспи на гърдата, в момента който я пусне настава революция, та винаги се дохранваме с АМ и засега храненията са ни 6. Абе, човечетата ни правят от сега на маймуни  prostor clean mamma  breastfeeding baby1dishes 1ironing newsm75 newsm55 newsm71

# 204
  • София
Момичета, намерих нещо интересно в Кърмаческия за тези от нас, които кърмят много продължително - разгледайте това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683. Смятам днес да пробвам - да видим какво ще стане.
Колкото до нощното хранене - ние няма изглед скоро да спираме, дори и само поради факта, че Марти се буди от това, че се е наакал (не може да се търпи с наакано дупе), а после заспива като си цоква по малко.

# 205
Joya,  понеже и аз мислех че трябв да намаля храненията, замених нощното с чай на Хип - но задължително подсладен - иначе не го пие ... Но после реших ,че той сам ще си се откаже от яденето, когато му дойде времето и сега си му давам мляко и през нощта..

Как помагате с термометърчето да се изака бебето ?!?!

# 206
     Здравейте майчета Simple Smile

Отдавна не съм писала, че бяхме малко на гости  при баба и дядо и нямах време.
Виждам че доста сте пописали и сте разисквали темата за ваксината.И на нас доки ни препоръча да си  я купиме, но на нас ще ни я бият чак Май месец, защото доки иска Яни да е направила 4 месеца.По принцип се бие на 3 - тия месец, но ние караме с месец назад - все едно сме си се родили Февруари.Добре, че имаме познат -  ще ни достави ваксината когато кажеме.
   Ние вече се храниме по 120 гр - не всеки, път но повечето пъти гледаме да ги изпапаме.Да ви кажа, че кърмата тотално ми намаля.От какво така не знам.Вярно, че не я хранех само с кърма, но поне по 10 мин. си цокаше и после дохранвах, А сега и вечер не  усещам гърдите си напрегнати, за което много ме е яд и много съжалявам. smile3518Ще направя всичко възможно за второто, да положа всички усилия ,за да го кърмя. newsm17
   Майчета, решихме да пробваме с друга храна.Взехме НУТРИЛОН, но май не е кой знае какво? Не знам и вашата ли е такава ? / на тези който хранят с такава / не е като прах, а е една скърцаща като пъхнеш лъжичката , полепва и храна по нея, на кутията няма място където да я изравниш и трябва с нож / аз съм я прехвърлила в кутията от НАН - а там поне има място за изравняване /,  и уж пише, че бебо трябва да ака кашесто пък не е така и общо взето нещо не ми харесва и затова май другия път пак ще си вземеме НАН 1.
   Ние ядем по 6 -  7 пъти на ден.Като се напапаме следобед към 4 часа се събуждаме в часавете от 8 до 10 и от това зависи кога ще яде ноща.Ако яде в 8 после в 1 - 1.30 и после в 6 сутрита, а ако се събуди в 10  папаме и после в 5 - 5.30 сутринта.През деня малко се лигавиме защото не спим, но се старая да си минат поне 3 - 3.30 часа до следващото хранене. smile3504
   Е, това е за сега от мен , ние след малко ще излезем за едно кръгче за около час  - малко на въздух.
   Лек и успешен ден на всички. newsm51

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 17:57 от galq86

# 207
  • София
Ето ме и мен Simple Smile
бяхме днес навън доста време въпреки че духаше. намерих едно закрито местенце и там поседяхме с Валя.
Аз още не съм намалила храненията чакам бебка сама да си покаже кога ще яде по-малко. вчера през деня примерно направи пауза от 4 часа. През нощта още се храним. Тя не иска нито чай нито вода да пие. плюе ги.
Да ви кажа за акането - пробвах с малко зехтин сутринта примесен с кърма и стана  Grinning. преди малко се изака. като се има предвид, че тя прави пауза от 3-4 дни и ние трябва да й помагаме. така че майчета чиито бебета не акат редовно може да пробвате. аз утре няма да й давам, ама ако пак не се изходи ще и дам пак зехтин. дано пък скоро да й се нормализира коремчето и сама да си ака.

# 208
Здравейте и от мен момичета,
jas.min благодаря за информацията за ваксините, мисля да отида да поразпитам в аптеките и една моя позната аптекарка да събера информация, защото не ми се вярва ХЕИ скоро да заредят от новата и така или иначе ще трябва да си я купим ние, не че имам нещо против.
Ние вече имаме количка  newsm44, утре ще ни я донесат и като гледам май и времето ще се оправи, та да отидем и ние на разходка.
За храненията сме на 8 -7, колко суче не знам не съм правила пробно кърмене, нямам точен кантар. Има един който всеки път дава отклонение в грамажа към 200 грама. Ядем долу горе в 6-6:30,  9-9:30,  12-12:30,  15:15:30, 18-18:30, 21:30, 12:30, и тук някой път в 6 някой път в 3 и после в 6. За сега 7 -8 взе уж да ги понамалява храненията ама да видим. Иначе от вторник сме с ужасни колики, понамаляват но вече 3ти ден се напъва и гъне по малко. Предполагам, че и днес  ще следваме същата процедура: Буди се в 20, къпем в 20:30 след което папкаме ама малко защото ни боли коремчето и се почва носене, пеене на песни, рецитиране на стихотворения, топлене на коремчето от мама и тати които се редуват до 24 часа през ноща, после папкане  от 24:30 до 1 и каталясал заспива  до 5-6 сутринта, ако не се събудим в 3. Взех да свиквам с безсънието Tired, особено когато спим през деня за по няколко часа.

# 209
  • София
Да ви кажа за акането - пробвах с малко зехтин сутринта примесен с кърма и стана  Grinning. преди малко се изака. като се има предвид, че тя прави пауза от 3-4 дни и ние трябва да й помагаме. така че майчета чиито бебета не акат редовно може да пробвате. аз утре няма да й давам, ама ако пак не се изходи ще и дам пак зехтин. дано пък скоро да й се нормализира коремчето и сама да си ака.
Колко зехтин даваш?

Общи условия

Активация на акаунт