Напълно съм съгласна. много е важно ти самата да се чувстваш спокойна и приятно. при мен това подейства, Аз не че съм голям спец по къменето, но понеже минах през стачката на малката първата седмица и те разбирам как се чувстваш. Аз веднага пуснах тема в кърмачески форум и получих ценни съвети. Линкът, който пусна Green dawn днес също е много ценен. Аз днес пробвах техниката от клиповете и се чувствам по-добре след кърменето
Ето част от съветите , които получих:
"На първо време самата ти се успокой,защото бебетата са като индикатор за майчините чувства и емоции. Настани се удобно - направи си кът за кърмене, където ще се чувстваш уютно и комфортно. На ръка растояние може да си поставиш чаша вода, нещо леко за хапване, книга, дистанционно... Достатъчно възглавници и възможности за облягане на гърба и лактите. Опората на краката също е важна. В момента, в който бебето започне да върти главичка в просъница и да върти очички под клепачите, значи скоро ще се събуди. Това е момента да се гушнете "кожа-до-кожа" (максимален контакт до кожата - ти и бебче голички) - потъркваш бузката или ъгълчето на устата и чакаш бебка да отвори възможно най-широко уста. Всъщност преди да започнете кърменето може леко с помпата да изцедиш малко (10-20мл), за да омекне ареолата и да бъде по-удобна за хващане от страна на бебето. Също така ще се оформи зърното, ще тръгне и по-силна струя мляко. Гушкаш бебка, като внимаваш коремчето й да бъде плътно добпряно до твоето, да не сочи към тавана. Ушичките, рамото и бедрото трябва да образуват една права линия. Бебето е на нивото на гърдите или малко под гърдите, но все пак да не висят крачетата. Така - гушкате се, потъркваш зърното в устните и чакаш да отвори широко уста. Тогава придърпваш бебето към гърдата бързо и я оставяш да засуче. Може в първият момент да не засуче веднага, да близка с езиче, да изследва, да опознава. Не се притеснявай - говори й нежничко, гали я, разкажи й как от там ще има вкусно мялко за нея, колко ще й хареса и в дози дух. Въпреки че бебетата не говорят и да не разбират съвсем какво им се говори, те по някакъв начин усещат интонацията и реагират на нея. Може да си намажеш зърната с малко мляко, за да усети вкуса и мириса на мляко. Може да опиташ върху гърдата с капкомер леко да излееш малко кърма, така че като засуче бебка да поеме някаква част от нея и то този начин да предизвикаш интереса й. Кърмете се често - през 2 най-много през 3 часа през деня и най-много през 4 часа през нощта. Ако за 1 ден не предлагаш бутилка, а даваш добавката с лъжичка, спринцовка, капкомер или чашка, но винаги след опитите да се кърмите от гърда, след това може много по-лесно да приеме бебка да суче от гърда. "

Когато го усетя ,че е напълнил устата , а не гълта , успявам да го дръпна , ама като се случи да се задави , настава ад