За ФЕВРУАРЧЕТО пролетни усмивки, а за мама само нови придобивки!

• 11 319
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте  Hug
Ние бяхме малко на гости на едната баба и от днес сме си в къщи  Party
Продължавам да кърмя на поискване - кога на 3 часа, кога на 5 или през половин, не обръщам особено внимание. До сега не е пропускала и нощно хранене.
bzepic, аз лично без сутиен не мога, имам чуството че ще се разпилея по пода  Crazy , а от "колосването" ме спасяват само подплънките за кърмачки  Peace
На мен пък ми е бръмнала мухата за т.нар. "привързано родителство" , тъкмо пратих майка ми да търси книга по въпроса и се оказа, че няма такава преведена на български  Shocked . Изтеглих си една на руски, защото на английски има само откъси, и сега уплътнявам малкото свободно време. Уф, никога не ми е бил от любимите езици  ooooh!

# 256
  • София
Момичета,
Да ви попитам някой от вас ползват ли бебефон, на коя марка, колко струва и дали сте доволни. С таткото решихме да купим, защото ми омръзна да търча между спалнята, хола и кухнята   sleepuu atwork 1dishes. Освен това в къщи сме като в "Съюза на глухите". Ако не сме в спалнята, седим на тихо, храним се на тихо и шептим, иначе не чуваме ако бебо буйнства. А вчера, както си лежеше в креватчето се задави и като почервеня целия, хрипти и не може да си всеме въздух. Добре, че бях в стаята, веднага го взех, надолу с главата и с тупане по гърба, взе че се оправи. Изкарах си акъла  Shocked Shocked Shocked
Вие как слагате бебетата да спят? По гръб или настрана? Ние редуваме страните, като за да не се кипичне по гръб се подпиране с едно одеало. Но напоследък се въртим много.

# 257
  • София
Валя пак се успа. дано не спи много че нощес какво ще правим, или да я събудя в 9 за къпане.
Мамите без помощници как се оправяте. на мен ми се иска някой път ей така да изляза за час-два ама не става. мъжа ми не иска за повече от половин час да го оставям сам с нея, че като заревяла и много не издържа да я носи, аз какво да кажа Sad. а като прибавя че и рядко се прибира навреме от работа. общо взето по 13-14 часа в повечето случаи сме си сами с малката.
свекито идва от време на време, но за малко, че пък тя се грижи за болния свекър.
ей това да ви се оплача.
добре че в неделя ще ходим при моя тати, та сигурно и понеделник ще остана там. ако не друга помощ поне компания да си имам през деня

# 258
  • София
Момичета,
Да ви попитам някой от вас ползват ли бебефон, на коя марка, колко струва и дали сте доволни.

Ние не сме с бебефон, а с "видеофон" - тъй като вкъщи имаме 2 малки телевизора и 2 големи, а нашият тати е голям техничар сме си направили Биг Брадър. От Метро купи безжична камера, която инсталира в стаята на бебето и свърза с тв в другата.  Хем си го виждаме, хем си го чуваме...

# 259
Привет от нас! Днес направихме едно хубаво дълго гости при сестра ми и нейните щерки. Стана зоопарк - още повече, че отдавна не сме се виждали и малките пощуряха покрай бебка. Добре, че и майка ми и мъжа й бяха, че за всяко дете си имаше звероукротител  Laughing
За Вигантола - давам по 2 капки. Дава се до затварянето на фонтанелите, което е поне до годинката. Не е фатално един ден да капнат 3 капки, на другия - една, дори и да се забрави някой ден, но да не е систематично да се пропуска.
Сутиен и аз нося 24 часа, 7 дни в седмицата Simple Smile Свикнах бързо и хич не ми е неудобно.
Бебефон и аз бях много навита отначало, но добре, че не си купихме. Сестра ми ми даде и даже ми каза, че не ми трябва, ама аз да пробвам. Е, оказа се, че наистина не ми беше толкова нужно. Подслушвах няма и 2 дни и се отказах. На всяко прихъркване - тичам в стаята и взема, че наистина я разбудя. Но Миа спи на шумно и когато не спи при мен в хола, оставям вратите отворени и чувам като се разплаче.
Софи, сетих се и аз след това, че вигантола и други капки са на мазна основа, но все пак си мисля, че е хубаво да се консултираш с педиатър дали е ок това със зехтина, защото може да си има нещо по-специфично.  Thinking Иначе и аз съм сама "на фронта" още от 12ия ден. Отначало ми беше много криво и нанагорно, но свикнах. Преди се впрягах като не мога да си свърша нещо по домакинството. Но сега не ми пука. Гледам да й стерилизирам бибите и шише за чай, да изпера и изгладя, но чиниите и прахосмукачката ги оставям за мъжа ми  Mr. Green

# 260
  • София
Добро утро мамчета,
Дано сте поспали, защото ние не можем да се похвалим със същото  Sad. Ама какво да ги правиш ... мъже... Освен, че ядохме 2 пъти през нощта, по едно време отново се задавихме и добре, че таткото скочи от кревата. Как го чу, докато спи, че се дави, не знам, аз бях труп. И после като се шашнах и няма заспиване  Shocked Shocked Shocked. Взех си го при нас, уш да го чувам, та дремнах 1-2 часа.
Как се оправяте със запушен нос? Пръскаше се нещо. Starimar май? Но по колко пъти? Иначе сополчета нямаме, защото сам ги изчистила, но на моменти хрипти и често киха, горкото, опитва се сам да си почисти нослето.

# 261
Добро утро и от нас! Hug
Честита два месеца на Калина,Мартин и Ема,да са здравички,игривички и много много усмихнати,и много положителни емоции на мамите и татковците!
newsm51 smile3525 newsm51

Ние също даваме Вагантол по две капки-обаче има дни в които мама забравя Embarassed иначе ги давам с лъжичка.
Носленцито само го почиствам-не слагам нищо!Ще слагам само в изключително тежки случаи,защото баткото пострада от постоянно слагане на капки,сега никакви капки не му действат и като го хвани хрема го държи седмици наред.
Колкото до сутиен не нося,нося бодинца-с тях ми е много по удобно.

# 262
Ей има ли будни Simple Smile
Ние пак от 5 зяпаме и се хилим.

Я да ви питам, Никол е на фризовом от няколко дена се държи странно лапа рачички и има всички признаци че е гладна обаче неще плюе млякото налапва го с голям хъс и после плюе, ако дам чайче пие, така прави от 2 дена накрая явно доста огладнява и си изяжда млчкото.
Тази нощ яде в 11:30, после в 2:30 и се събуди в 5:30 с мрънкане давам мляко плюе и плаче пи чай и заспа накрая се събуди в 7:30 изяде всичкото млекце и плака за още, сега пак така прави в чудо се видях млякото ли не и харесва незнам направо  newsm78

# 263
Здравейте, мами!

Как се оправяте със запушен нос[/color]? Пръскаше се нещо. Starimar май? Но по колко пъти? Иначе сополчета нямаме, защото сам ги изчистила, но на моменти хрипти и често киха, горкото, опитва се сам да си почисти нослето.
Ами и на Мима носа пак се запуши от 2 дни. Няма сополчета, а хрипти, не може да диша. Пръскам Старимар, ама незнам колко помага... А от вчера уж е гладна, а като хапне малко и веднага повръща. Вие как се оправихте с повръщането?
А за сутиен - и аз не нося по принцип, само лятото според дрехите.
wish, как преминахте на 5 хранения??!!  newsm78 По колко пие на ядене? Аз със моето диване не мога да се оправя...  Shocked
Daisy6 , и ние имаме пъпчици. И да ти кажа че са доста от преди 40 ден и все още ги има - едни прегарят, други излизат. Незнам какво е, ама не минават!
А това за помпенето - не го разбирам. Радосче, шапка ти свалям за упоритоста. И аз си мислех, че  пробвам всичко, ама чвно не е така. И все си мисля, че трябва да се ипомпват гърдите... Аз като я държах САМО на гърда няколко дни умря от глад детето! Уж дохранвах с лъжичка... Ама най-вероятно от мен ще да е. Голяма калпазанка излязох!  #2gunfire
А бе, девойки, как упявате всичко да сколасате, и да ушетате, и с бебоците по сума си часове се разхождате и тук изписахте темата... Аз едва изчетох какво сте писали , не мога да се организирам  Sick!
Тази сутрин - труп! Събуждаме шум - малкото се събудило от глад и плаче, голямата кога се събудила не съм разбрала, не съм я чула, че иска да стане и тя се опикала... ама страсшно, мен ми се спи, чак главата ме боли! Че докато стана, не мога да дойда на себе си, да преоблека каката, да се наглася да кърмя малката.. А бе, ЛУДНИЦА!
Айде, спирам, че толкова дълго на компа не съм стояла и народа негодува  #Cussing out
Лек ден да майчета и бебчовци!

П.П ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ВТОРИЯ МЕСЕЦ!   bouquet  Кога пораснахте бе, хора  Party!

# 264
      Здравейте на всички Simple Smile

Maktub дано да си права за това, че въпреки ненапрегнати в гърдите все пак има по малко.А аз не давам всеки път, защото мисля, че няма и давам чак вечерта когато вече започвам да ги усещам напрегнати.Предполагам, че бавното им напълване се дължи на това, че не ям много.Сутрин / на обед / ям чак в 12 часа / както и сега - още не съм яла / и след това към 7 - 8 часа!!!!Дали това е причината, че не се пълнят както преди.
   Честно казано, Maktub, когато те видях за първи път и на мен ми се стори позната от някъде, но не знам от къде newsm12

Ние лека полека си правим някакъв режим.От 9 сутринта до 3 следобед малко се лигавиме.Гледам да излезем малко навън след това въпреки, че е лошо времето / ако е необходимо слагам дъждобрана да не и духа / за няколко часа, за да спинкаме по добре.След това се буди към 8 - 9 часа.Например снощи я събудих към 9 часа да се къпеме /не смея по късно, че да не настине все пак вечер става по студеничко/ изкъпахме се, нахраних ме се и към 10 часа заспахме, и се събуди чак в 3,30 ноща папахме, заспахме  и след това в 8 сутринта.Горе - долу, плюс - минус 1 час ни е режима.На мен не ми пречи, че става ноща, не мисля да я държа гладна, а пък тя сама си направи така режимче и предполагам, че когато  реши ще спре и ноща да папа.
   Нашето носле го чистя всеки ден, все пак както при нас така и при бебчовците в нослето им се образуват секретчета, който аз си чистя редовно.
   Сутиен нося когато излизам след това го махам.

И на нас ни казаха последния път на консултация, че ни е рано за ортопед и на следващата консултация ще ми даде талона, а ние тогава ще сме вече на 3 месеца и 10 дена моля се да ни няма нищо.Определено съм по спокойна като минахме прегледа за главичката та сега искам да минем и този за да съм още по спокойна.
   Аде аз ще ставам, че се събудихме и сме гладни.

Лек и успешен ден от мен  newsm51

Последна редакция: сб, 31 мар 2007, 11:53 от galq86

# 265
Добър да е денят на всички спали и недоспали мами  Simple Smile
Да се похваля, че ние тази вечер за първа вечер - от само себе си, успяхме да спим цяла нощ - т.е. от 12,10 до 6,10 (като по часовник!!!) с малко примрънкване в 4 часа, но тук биберона свърши работа.. А се изкъпахме в 20 часа и се нахранихме със 120 гр кърма, веднага след това оригане и моментално заспиване. При събуждането - 120 гр АМ, май разковничето е повечко хапване като за последно, че да му държи влага за цялата нощ. Ех, ако успеем да свикнем така и занапред - супер!!! Че аз с тва цедене в 12 и така ми се накъсва съня и ми се спи, че..
galq86 въпреки че ти пускат малко гърдите, опитвай се да се цедиш поне, така поддържаш лактацията, иначе ако детето суче малко, с толкова ще се възстанови млякото.
А по въпроса за сутиена - мисля че е добре да се носи, сега гърдите са уголемени, кожата е разтегната, и е хубаво нещо да ги поддържа, след това по-лесно ще се възстановят. Аз лично нося, тъкмо ми е по-лесно с подплънките и колекторите за кърмата.
Честита Лазарица на всички и спокоен уикенд Ви желая  Grinning и послушни бебченца baby_neutral

# 266
Ей има ли будни Simple Smile
Ние пак от 5 зяпаме и се хилим.

Я да ви питам, Никол е на фризовом от няколко дена се държи странно лапа рачички и има всички признаци че е гладна обаче неще плюе млякото налапва го с голям хъс и после плюе, ако дам чайче пие, така прави от 2 дена накрая явно доста огладнява и си изяжда млчкото.  newsm78

Пробвай с някое друго мляко. Когато започнах да дохранвам малкия първо му дадох Фризолак 1, защото това ми казаха че е най-купувано в аптеката, и огладняваше на 2 - 2,5 часа и си лапаше юмручетата, което според мен си е чист глад, май още им е раничко за зъбки. Преминахме на Нутрилон Комфорт 1, изпапахме 2 кутии, сега съм взела Аптамил 1, и за сега страшно му харесва, яде си с охота 120-130 гр. За сведение - в Метро е доста по на сметка, от някои аптеки. След това съм предвидила да пробваме и ХИП 1 Пробиотик. Мисля че "разнообразното меню" е за предпочитане  Laughing

# 267
  • Стара Загора
Привет на всички от нас, днес времето тук е облачно и превалява  Sadмай ще си седим в къщи на топличко а как искам в  събота и неделя тати като си е в къщи да излизаме на разходки ConfusedСнощи имахме гости и сложихме Ивка малко по-късно да заспи / в 21.30/ иначе в 20.30 вече спинка-събуди се в 3 ч да яде и после чааак в 9.30 сутринта - кеф, май това е разковничето мама да поспи до по-късно. Laughing Иначе всяка вечер към 20 ч сме я изкъпали, нахранили и я слагаме да спи, нали мама и тате също трябва да имат лично време  Wink
Да се оплача от два дни вече не иска да суче и май края на едно кратко кърмене наближава.Ама така е тя много издържа да суче и да яде АМ.Здраве да е, колкото -толкова  ThinkingА сутиен и аз слагам само като излизаме навън, не мога да свикна  и в къщи да го нося, а да спя с него -абсурд /хващат ме лудите/, та дано като успея да сваля тия 10кг гравитацията не ми изиграе лоша шега  #Cussing out Banghead

# 268
  • София
Здравейте,мамчета:)Времето  не  е за излизане  и  за малко да полудея с дечурлигата сама CrazyСега и двамата спят и аз се добрах до компа, направих си кафе и ще релаксирам малко. Аз да се похваля, е вече няколко пъти ходя на фитнес и самочувствието ми вече започна да е повишава. Laughing

# 269
Petrova, не мога да не те поздравя за новия аватар! Супер е!
Най-после чета спокойно твоите мнения, защото онези страшните ми 'вадеха очите'  Laughing

И също така те поздравявам за фитнеса! И аз се надявам съвсем скоро да започна да спортувам - имам огромна нужда (и желание).  jump

Общи условия

Активация на акаунт