За ФЕВРУАРЧЕТО пролетни усмивки, а за мама само нови придобивки!

• 11 321
  • 294
  •   1
Отговори
# 270
Здравейта, момичета!
Искам да питам тези от вас, които са ходили в църква на 40-я ден - задължително ли е и колко време продължава процедурата? Защото на Деян утре му е 40 ден и хем ми се иска, хем не ми стиска. Като се сетя, че е Цветница и ще е пълно с всякакви кихащи и кашлящи хора... Пък и не трябваше ли да се уговоря предварително с попа? newsm78 А какво лошо ще стане, ако не уцелим точно 40-я ден?
За болничните - звънях до посиняване 3 дни, включително и на един телефон, който бил централата им, и никой не вдигна! И ставам още по-ядосана, нищо че накрая установих, че са ми превели някакви пари... Първо, защото изобщо не мога да разбера за колко време се отнасят и как е изчислена сумата /за последното едва ли някой ще ми каже, но аз ще се разправям #Cussing out/ и второ - защото не са преведени по сметката, която съм посочила. За какво беше цялото тичане по банки за удостоверения, та как да изглеждали те, какъв печат да имат и прочие?!? Тъй като имам една сметка, по която ми превеждаха заплатата /доброЗорно от работодателя/ и една в друга банка, по която обслужвам потребителски кредит, исках парите ми да идват по втората естествено - една грижа по-малко. И сега превода е пак по другата сметка, за която нямам декларации и не съм я посочвала пред НОИ!?
Та от понеделник смятам да взема мерки и таглилки и да разбера как стоят нещата.

# 271
  • София
Здравейте Simple Smile
Нинка, ти как така с боди? нали кърмиш, не е ли неудобно.
аз сутиена го нося именно заради подложките, да ги придържа, че да не тече кърма, иначе няма как да се закрепят.
веднъж пробвах с един тесен потник, ама не стана пак се бяха изместили въпреки лепенката.
И във връзка с това си спомних как веднъж пътувам в рейса, явно е било лято и една жена по потник и отпред на гърдите цялата мокра  #Crazy и всички я сочеха й и се чудеха как така тръгнала, а на нея явно не й пукаше много  Simple Smile. аз не бих тръгнала така де ама хора всякакви.

# 272
Уф, от обяснения за пари, не можах да се включа за бебчо  Wink
Ние още сме на кърма - не знам как го правя, но мога да разкажа за тези, които имат проблеми.
Бюста ми по принцип е повече от скромен, макар че сега не мога да се позная Embarassed
Ям като съдрана по цял ден. Първите дни майка ми беше при нас и тя се погрижи затова - сутрин след кърменето в 9 - яка закуска/ сандивичи, макарони, баници, сладкиши, много чай, сирене, кашкавал, извара/, после обяд - някакви манджи готвени, зелена салата/, после към 18 пак и късно вечерта - пак. Голямо ядене.
Освен това - спокойствието наистина е много важно - а то явно е свързано с това да разчиташ на помощ от някого поне от време на време.
И накрая - четох за храни и билки, които спомагат за кърма - храните не ги запомних много, но билките са копър, анасон, коприва, хмел, сминдух и т.н. Така че започнах да пия от чайчето на Дидко - Хип-а и съм много доволна  Simple Smile
И от време на време се изцеждам, особено ако е пропуснал хранене. И между другото не можеш да определиш от изцеждането колко е изял. Първо, защото гърдата ти не е мях с определена вместимост Wink и второ, защото с помпата не е същото както, ако той сам си го изсуче - със сигурност бебето е по-добрата помпа. Peace
Така че - не се отказвайте!
А за режима - много се чудих и се старах - но в крайна сметка той сам си го прави! Гледам само да не става много на гъсто храненето.

# 273
Софи,аз нося от тези бодита,които са само за бюста-като потничета,безшевни,не са ми стегнати и са ми много удобни Peace,а за кърменето няма  никакъв проблем.
Времето просто е ужасно,как може като дойде събота и неделя да се разваля #Cussing outискам на разходка ама то ужасен студ.

# 274
Искам да питам тези от вас, които са ходили в църква на 40-я ден - задължително ли е и колко време продължава процедурата? Защото на Деян утре му е 40 ден и хем ми се иска, хем не ми стиска. Като се сетя, че е Цветница и ще е пълно с всякакви кихащи и кашлящи хора... Пък и не трябваше ли да се уговоря предварително с попа? newsm78 А какво лошо ще стане, ако не уцелим точно 40-я ден?

Ами аз на 40-я ден точно (падаше се събота) отидох с майка ми и малкия в църквата, бях предупредила попа, прочете там едни псалми, че "представям отрочето си пред Бога..." и това беше - бърза е процедурата, ще те накара да целуваш после иконите - нищо сложно. Можеш да го направиш не на деня, но е хубаво да е след 40-я ден. Но си права че на Цветница ще е лудница, едва ли ще може да мине всичко спокойно, затова по-добре понеделник или когато си решиш. Пък и познавам много майки, които не са го правили това "сарандисване" (така се казва в нашия край) и всичко си им е наред с дечицата, някои даже вече са кръстени, без да са ходили в църква на 40-я ден. Решението си е изцяло твое и нищо лошо няма да стане, не слушай кой-какво ти казва, прави каквото си си решила  Simple Smile 

# 275
  • София
Момичета,
Благодаря за съветите за нослето. Simple Smile Пръснахме Старимар, изчистихме новопоказалите се сополчета и сега спим като с почистен нос. Но все пак ми е неспокойно, така че търча към спалнята.
На всички ви пожелавам лека и спокойна нощ  smile3524

# 276
svetlan4o, незнам в коя църква си решила за чистата молитва... Ама мисля, че в "Св. Богородица" - на центъра няма да ти откайе попа, даже и без да си се записвала предварително. Наистина е малко кофти, че утре е такъв голям празник, ама ако отидеш малко по-късно, след службата хората ще са си поразптишли. Трае 10-тина мин.
Но ти си реши. По принцип не е задължително, но ако си решила по-добре е на 40 ден /ама и това май не е задължително Simple Smile/.

# 277
До мамите, които дават чайчето на хип :

подслаждате ли го, защото моя калпазанин го плюе ако няма поне малко захар, да не говорим пък за чиста вода...

# 278
  • София
До мамите, които дават чайчето на хип :

подслаждате ли го, защото моя калпазанин го плюе ако няма поне малко захар, да не говорим пък за чиста вода...
Аз не го подслаждам - нито чая, нито водата, но той си ги пие.

# 279
  • София
Привет и от нас!!
Хриси,честит ти племенник!!!Много е хубаво,че братовчедите са с малка разлика и ще се обичат много!   friendship
Момичета защо не давате на бебоците дуфалак,а ги мъчете с термометрите?на опаковката беше,че не се привиква към него,а също така и регулира чревната дейност Simple Smile
Лека вечер   bouquet  bouquet и да са спокойни бебоците ,та да се по наспят мамите smile3524[color]

# 280
Привет и от нас!!
Момичета защо не давате на бебоците дуфалак,а ги мъчете с термометрите?на опаковката беше,че не се привиква към него,а също така и регулира чревната дейност Simple Smile
А по колко го даваш дуфалак-а?

# 281
  • София
Искам да се оплача от нашата педи Rage Днес й звънях 3 пъти на гсм-не отговаря! Нали трябва да са на разположение денонощно, или бъркам? Нямам търпение да я сменя следващия месец. Досега се чудех как да й кажа, че я напускаме, да не се обиди, нацупи, но сега хич няма да ми е неудобно!
Добре, че не е за нещо сериозно (надявам се). Забелязах снощи, че на едното рамо на Ева има някаква малка бабунка, розова, около 3 милиметра... Според майка ми е ухапано от насекомо, но на мен не ми прилича и постоянно го мисля  Sad  Ако до понеделник не изчезне ще я заведа на лекар да погледне.

# 282
Това да не е онази имунизация , която се поставя още в родилното? И Габи има , но аз съм сигурна , че е това.

# 283
  • София
Абе и аз си помислих, че може да е от имунизацията в родилното  newsm78 Но там не ни предупредиха за такова нещо, не знам... На кое рамо е на Габи? На Ева е на лявото.

# 284
За съжаление не са длъжни. Обикновено са "абонирани" към някой мед.център, който облужва пациентите им през ноща и събота/неделя. Инак нашата педиатърка си вдига телефона, но аз избягвам да я търся.
Иначе и на мен ми звучи като белегчето от имунизация...

Общи условия

Активация на акаунт