Боледуване на децата ни-тема 88

• 18 162
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте!
Цял месец се боря с две болни деца. Ту едното, ту другото. Комар, кошмар. Малкия на 4г. е вече  трети ден с температура, няма зачервено гърло, лека кашлица и чисти гърди. Вдига не повече от 39 и спада до 37.2,37.5. Голям ужас изживявам. Не иска много да се храни. Пие водичка и яде солети. От кашести храни му се гради и направо повръща.
Има ли такъв вирус, който да протича така? Направо съм в паника.

Големия пък го удари в ушите с тежък отит след картината, която писах за малкия... Наистина не знам вече какво да давам освен и писаното от лекар.

# 421
А какво казаха на прегледа? Чуват ли се хрипове? За колко дена са изписани инхалациите? При нас се усложни точно защото не хванаха навреме хриповете и не изписаха инхалации Sad

Не знам какво да те посъветвам. Може би не е зле да почнете с инхалациите, защото иначе всеки ден ще трепериш дали не е "слязло надолу".... Аз така се измъчих понеже не направиха снимка на малкия, аз също на своя глава и така ме ядеше дали не се развива нещо тихо и подмолно и в един момент да избухне... Съсипах се психически. Да, спестих едно облъчване, но постоянно търсих свободни часове някой да го чуе и треперих до последно. Едва след вчерашния контролен преглед се успокоих.

Иначе може да идете в педиатричния кабинет по белодробни болести в Александровка болница. So Close май го беше препоръчала. Виж графика на лекарите. По спомен, д-р Митева беше препоръчана.

При нас точно защото не започна инхалации с вентолин при първи леки хрипове се усложни за два дни и влязохме в болница:( ако има нещо на слушалка веднага инхалации

# 422
Доротея, кръвни изследвания правени ли са?

# 423
Не, не са правени. Ще направим утре.

# 424
Да, за белодробни проблеми препоръчвам детското към Александровска. Има си профил в супердок. Аз съм доволна от доктор Митева, но много хвалят и Милева.

# 425
Каза, че не се чува нищо на слушалка, освен “леко изострено дишане” - каквото и да значи това. Започнах с вентолина, само влошаване ми липсва в този адски кръг, в който сме цял месец. Дано не усложни 😩

# 426
Моето пак кашля и ме е страх да не слезе надолу. Ще изчакам малко и ще ходим пак на пулмолог явно...

# 427
  • Sofia
При малката се върна задната хрема.
През деня й няма нищо, нощно време - хърка, дави се, кашля, реве, гушкане. Миналия път слезна надолу и стигнахме до инхалации с вентолин и пулмикорт.
Сега да видим как ще се развият нещата.
Само промивам с морска вода и капя Виброцил. Мисля си дали да не включа и Ериус и инхалалации с физ. разтвор.

# 428
И аз съм за вентолин+пулмикорт при РСВ, забавянето води до усложнения, при малкия започнахме само с пулмикорт и направи бронхит и освен вентолин се наложи и антибиотик.

# 429
  • Враца
Още една ръка за вентолин + пулмикорт. Дъщеря ми я почнах на пулмикорт от ден 1, скъсвах я от инхалации с физ. Разтвор и кависепт и въпреки всичките ми усилия на ден 3 беше с хрипове и включихме вентолина и много бързо се повлия.

# 430
Каквото и да правя не може да текне този сопол какво ли не капки,физ рр,инхалации....утре пускам секрет .....не мога вече цяял ден и вечер се мъчи детето.....може ли сега да й капна нещо смисъл виброцил и такива последно и утре на лаб макар че и да капна няма смисъл

# 431
Mimi9999, аз знам, че трябва 12 часа да са минали от капането и изследването. Т.е. може да се прочисти нослето към 8 вечерта и после да не се пипа през нощта и сутринта, сутринта в лаборатория за секрет. И аз мисля утре да го заведем.

# 432
Някой има ли опит с нисък феритин? Какви са симптомите и как сте го изследвали? На едно място прочетох, че може периферна кръв, на друго - венозна...

# 433
Момичета, тези от вас, които са правили инхалация с вентолин и пулмикорт могат ли да ми кажат правилно ли съм разбрала лекарката, за бебе на 1г 4м е изписано 0.2 вентолин + 1мл пулмикорт комбинация. За да отмеря 0.2 имам една инсулинка (спринцовка много тъничка). Нали? Не е 2мл, а пише 0.2 - не се е объркала, не съм се объркала и аз?

# 434
Не си се объркала - 0.2 трябва да е.

Общи условия

Активация на акаунт