Подаване на сигнал за нередност в университет

• 1 407
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, къде мога да подам сигнал за нередност в университет?

# 1
  • Телиш/Плевен
Зависи за кой университет става дума.
Ето няколко примера:
Софийски университет
Великотърновски университет
Пловдивски университет

# 2
Зависи, Вие учите ли там? За какво става въпрос? Може да се говори с декана, след това с ректора.. По принцип жалба се пише. Много зависи за какво се отнася.

# 3
Единия начин е да си напишете жалбата и в самия университет.
Или пък тук
https://nio.government.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D … 0%B0%D0%BB%D0%B8/
Или и двете едновременно.

# 4
Зависи, Вие учите ли там? За какво става въпрос? Може да се говори с декана, след това с ректора.. По принцип жалба се пише. Много зависи за какво се отнася.

Отписах се защото бях свидетел на нечестна "игра"-получаване подписи в студентски книжки без присъствието на колегите.Все още получавам списък с оценки на ел.поща и виждам че студентите "призраци"продължават да "учат". Имам познати между тях и мога да потвърдя че не присъстват физически.Моя начин да кажа "не" на тази злоупотреба е сигнал с надеждата да бъде извършена проверка.Институцията която търся е извън университета(вътре играта е свързана директор с преподаватели). Най-вероятно целта е запазване на работни места-от години има "глад"за студенти...същите тези "утре"ще учат децата ни, ще ги лекуват и оправяват.Нямам представа до каква степен един сигнал би бил полезен,но бих опитала в името на по-добро бъдеще на децата ни.

# 5

Отписах се защото бях свидетел на нечестна "игра"-получаване подписи в студентски книжки без присъствието на колегите.Все още получавам списък с оценки на ел.поща и виждам че студентите "призраци"продължават да "учат". Имам познати между тях и мога да потвърдя че не присъстват физически.Моя начин да кажа "не" на тази злоупотреба е сигнал с надеждата да бъде извършена проверка.Институцията която търся е извън университета(вътре играта е свързана директор с преподаватели). Най-вероятно целта е запазване на работни места-от години има "глад"за студенти...същите тези "утре"ще учат децата ни, ще ги лекуват и оправяват.Нямам представа до каква степен един сигнал би бил полезен,но бих опитала в името на по-добро бъдеще на децата ни.
В такъв случай по-добре да е извън университета, в МОН например. Преди години подадох подобен сигнал в МУ София и на следващата сутрин се събудих с куп врагове от най-различни катедри- едно доказателство,че всички знаят за проблема, а си затварят очите.

# 6
  • до морето

Браво на Вас! Аз също мисля да подам сигнал за ПУ . Не знам Вие за кой университет ще подавате, но за съжаление започвам да си мисля, че в повечето университети е много зле качеството на обучение. Програмите се запълват с предмети за преподавателите, за да достигнат необходимия брой часове, а не са съобразени с нуждите от знания на студентите. Всичко е пълна пародия! Част от преподавателите изобщо не идват, други съкращават часовете. 60% от обучението е на самоподготовка, просто нямам думи!

# 7
Заради делегираните бюджети университетите са готови на всичко, само и само да се запази бройката. Факта, че в МУ София се влиза и с тройки на приемните изпити, има по 5 ликвидации за предмети, който са си основата на обучението за да няма някой прекъснал говори колко е паднало нивото.

# 8
Заради делегираните бюджети университетите са готови на всичко, само и само да се запази бройката. Факта, че в МУ София се влиза и с тройки на приемните изпити, има по 5 ликвидации за предмети, който са си основата на обучението за да няма някой прекъснал говори колко е паднало нивото.
Справедливо ли е това?Има подрастващи който работят зада си плащат обучението и наистина имат желание да учат.Нямам представа дали това има край,но бих съдействала за решаване на проблема. Надявам се с поста си да събера повече хора мислещи като мен и заедно да се борим за справедливост.

# 9
Справедливо ли е това?Има подрастващи който работят зада си плащат обучението и наистина имат желание да учат.Нямам представа дали това има край,но бих съдействала за решаване на проблема. Надявам се с поста си да събера повече хора мислещи като мен и заедно да се борим за справедливост.
Разбира се ,че не. Ще има край когато държавата почне да си следва собствените правила и почнат да се закриват университети който не постигат необходимото качество да обучение.
Много се радвам ,че има още хора като теб и мен . Ако мога да помогна , пиши в темата или на ЛС. Innocent

# 10
  • Варненска клюкарка
Докато в университет се влиза по-лесно отколкото в детската градина, или елитна гимназия и приемът е по-голям от броя на желаещите, резултатите ще са такива. Когато 80% от приетите нямат представа че са там за да учат, реципрочно спада и желанието на преподавателите да се раздават. А част  от преподавателите просто нямат капацитет да го направят, подобно на голяма част от студентите, които нямат капацитет да разберат колко е ниско нивото, което им се предлага. Общо взето картинката отговарят на поговорката "Каквото почукало- такова се обадило"

LionKing любопитно ми е за МУ София  в резултат на оплакването ви нещата подобриха ли се? И въобще може ли да се очаква някой в медицинските академични среди да се стресне от нечие студентско оплакване?   Напълно ви вярвам за последвалата реакция от всички катедри.

Синът ми има пресен случай преди 2 седмици с преподавател нямащ желание да се заеме с преподавателската си дейност в болницата и оставил групата изцяло на услугите на демонстратор, а дисциплината е клинична, т.е преподаването е въпрос на клиничен опит с разнообразни медицински случаи, а  какъв опит има с това един демонстратор, който дори не е лекар... Отказаха се да подават оплакване срещу нежелаещия да си  гледа преподавателската работа, услужливо им подшушнаха, че е  изпитващ на 3 ти и 4 ти курс, а след 2 месеца влизат в сесия, дотогава я се помръдне нещо по оплакването им, я не, но на изпита има голяма вероятност да се паднат  очи в очи с този човек....

# 11
Беллора зависи как и на кого ще се оплачеш. Във всеки университет/факултет има читави хора и гнили ябълки. Аз се доверих на декана на  факултета ми, но знаех че не се има с замесените преподаватели. Но имаше доста подобрение - някой от замесените спряха да изпитват, други решиха,че е време да се пенсионират, някой несправедливости бяха поправени (имахме доцент, унижаван като лаборант защото професора е соц величие и има много връзки). За мен беше весело - предупредихаме ,че може и да не си взема държавните изпити хаха , но се разминах само с липса на пълно отличие и златен медал, не съжалявам че не станах асистент след завършването и да се набутам в такова гнездо на стършели и змии хаха

# 12
Пробвайте с някоя медия , Нова в сутришния блок имат такава рубрика . Иначе е кауза пердута .

# 13
Сигурно ли е, че студентите не се явяват изобщо, аз имах колежка, която беше в болничен месец (прееди сесията) заради проблем с кост/китка.

# 14
Сигурно ли е, че студентите не се явяват изобщо, аз имах колежка, която беше в болничен месец (прееди сесията) заради проблем с кост/китка.
Има и такива, твърдят че говорят български , имат речник от 200 думи (предимно за относно храна, пиене и момичета)но четат учебник 800 страници биохимия и си взимат изпита от раз.

Общи условия

Активация на акаунт