Зачервяване, течение и сърбеж при момиче на 11г

• 453
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, дъжеря ми от няколко дни е за червена и с бяло течение, подозирам гъбична инфекция някой минавал ли е през това и как се лекува в процес на търсене на гинеколог съм?

# 1
  • София
Купете клотримазол и прилагайте днес, но утре заминавайте при личната, докато мине процеса на търсене, нещата може да се влошат

# 2
Консултирам се с гинеколог изписа микомакс 1 таблетка еднократно, клотримазол крем и измиване с тетра и лайка, тъй като използваме лекарства за лечение на ревматоиден артрит се оказва че е от тях... Пълен ужас

# 3
Ако лекарствата са кортикостероиди - напълно възможно.
Милото дете.
Ако тези лекарства се взимат регулярно, консултирайте се с АГ за някаква схема за превенция, въпреки че то и противогъбичните товарят черния дроб. Но пък не може да стои нон-стоп с гъбички.

# 4
Не само кортикостероиди (тя има и алергии които пък потискат с кортикостероиди) почти целогодишно сме и на пулмикорт, отделно прилагаме и биологичен агент който в листовката му пише че води до гъбични инфекции но ревматолог ката отрича-гинеколожката пък е на мнение че е точно от него защото при дете без цикъл е много трудно да се появели гъбички, микомакс еднократно клотримазол за 4 седмици и бани със смрадлика и лайка друго не можело каза да спре сладкото и тестяното. Вече съм тотално отчаяна какво ще правим за в бъдеще..

# 5
Както казах - има поддържащи схеми с антимикотици. Не знам колко са удачни за дете, но според мен направите консултация с още един АГ.
Ако кортикостероидите се свеждат само до Пулмикорт, то той не води директно до вагинални инфекции, там проблемът е в устната кухина.
Относно този биологичен агент, според мен направете консултация и с още един ревматолог, който задължително да не е от Иван Рилски, поне моят опит с тях е адски негативен. Все пак не може едно дете да е постоянно с гъбички.
Това за тестеното и сладкото е вярно, но първо - много трудно изпълнимо, второ - надали толкова ще помогне, ако не се премахне основния фактор, а именно лекарството.
Говоря от личен опит, бях години наред а гъбички от силни противозачатъчни, нищо не помогна, ни лечения, ни превенция, докато не ги спрях.
Ако искате - търсете всякакви алтернативни методи за справяне с основното заболяване, просто не оставяйте така нещата.

# 6
За жалост не е само пулмикорт ама и доста често е на медрол който започваме спираме и така, взела съм мерки имаме час за преглед при друг детски ревматолог междувременно днес е по-добре

Общи условия

Активация на акаунт