Може ли да се подаде жалба в полиция срещу университетски преподавател?

• 1 052
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Важно е да подаде сигнал, а на 112 са длъжни да приемат сигнала за проверка (и да не дойдат, може да се позове на него и задължително по време на обаждането да обясни къде е и кои поименно са свидетелите, които отказват да реагират), след като става дума за насилие и тормоз на 1 човек от друг/други пред свидетели. Това ако охраната на университета и "мъжете" в учебната зала откажат да съдействат на отправената от нея към тях молба.
Ако тя също стои  и мълчи или се опитва да омаловажава и обръща на майтап, разбирам защо не реагират. Но на директна агресия да не реагира, да не се развика, да не се защити - защо?
И аз не мога да повярвам, че двама възрастни преподаватели влизат в лекцията на трети възрастен преподавател и пред цяла стая още възрастни (студентите са пълнолетни и предполагам са поне 20+ човека) тормозят с откровени обиди и агресия млада жена, а всички се свиват като мишки.
Какво учат тези хора? Питам, че да знам да не търся после подобни "експерти".

# 16
  • Washington,USA
Важно е да подаде сигнал, а на 112 са длъжни да приемат сигнала за проверка (и да не дойдат, може да се позове на него и задължително по време на обаждането да обясни къде е и кои поименно са свидетелите, които отказват да реагират), след като става дума за насилие и тормоз на 1 човек от друг/други пред свидетели. Това ако охраната на университета и "мъжете" в учебната зала откажат да съдействат на отправената от нея към тях молба.
Ако тя също стои  и мълчи или се опитва да омаловажава и обръща на майтап, разбирам защо не реагират. Но на директна агресия да не реагира, да не се развика, да не се защити - защо?
И аз не мога да повярвам, че двама възрастни преподаватели влизат в лекцията на трети възрастен преподавател и пред цяла стая още възрастни (студентите са пълнолетни и предполагам са поне 20+ човека) тормозят с откровени обиди и агресия млада жена, а всички се свиват като мишки.
Какво учат тези хора? Питам, че да знам да не търся после подобни "експерти".

Преподаватели по педагогика са тия.

Сестра ми се държа много мъжки и нито ги обиждаше, макар че те я заливат с помия и се защитава доста доблестно на всички доказателства.

# 17
  • Далечният изток
И ти ли беше там?
Това еднократен случай ли е? Бях останала с впечатлението, че не е.

# 18
  • София
Т.е. бъдещите педагози в залата също мълчат!? Сериозно ли?
И какво разбираш под мъжко държане. Какви доказателства, какви 5 лв. и за какво заливане с помия става дума?
Когато някой изведнъж те нападне и те обижда, обикновено викаш органи на реда/охрана да ги отстранят от теб и търсиш съдействие на хората наоколо, защото не желаеш да влизаш в конфликт. Не влизаш в полемики, дискусии и обяснения, освен ако наистина няма за какво да се обясняваш.
Особено с думи като споменатите. Някой ти казва, че си "развратна" и ти почваш да вадиш доказателства, че не си, правейки циркове пред други хора.
Странен ти е казусът.
Описваш го все едно я нагрубяват и навикват, а тя се оправдава, докато наоколо гледат сеир.
Как реагират преподавателите, чиито лекции биват прекъсвани по този начин и какви са конкретните обвинения? Студент по време на лекция и развратен са несъпоставими в рамките на учебния процес. Колко пъти се е случвало това и защо сестра ти не е информирала декана или ректора? Потърсила ли е съдействие от останалите присъстващи и най-вече от преподавателя, който е бил там?

# 19
  • Washington,USA
И ти ли беше там?
Това еднократен случай ли е? Бях останала с впечатлението, че не е.

Не е. Постоянно ги тормозят... Карат ги да ходят с вързани коси, влизат в тоалетните с тях... Сестра ми не ги обиждаше, помоли ги са престанат и да се оттеглят, ама не. Под доказателства имам предвид, че тая ситуация е вече документирана от сестра ми и няма да им се размине. Преподавателят просто изчака трибунала да свърши, че да си продължи лекцията.

# 20
  • София
Чакай сега, други момичета ли има, които са тормозени от тези преподаватели? Та това са големи жени! В университетите и камери има. Как така влизат в тоалетните с тях и те си траят? Това да го видя няма да го повярвам. Общувам често с жени на тяхната възраст и знам как са способни да вдигнат цялата сграда на "ура" за подобно нещо и гаджетата им и братята им досега да са пребили въпросните. Когато са няколко потърпевшите, наистина ли нито една не се е оплакала, наистина ли не са отишли заедно да се оплачат? Това в кой университет се случва?

# 21
Говорете първо с адвокат.

# 22
  • Далечният изток
В никой.
Поредните глупости на авторката за внимание и предизвикване на интерес.

# 23
  • Washington,USA
В никой.
Поредните глупости на авторката за внимание и предизвикване на интерес.

Щом така смяташ. Между другото не знам каква реакция толкова очаквате срещу действащи преподаватели от студенти. Ами те пишат оценки, нали на следващите бъдещи  изпити ще имат две. Мирна главица, сабя не я сече.

Подадохме жалба да видим.

# 24
  • Далечният изток
Защо действащи преподаватели ще влизат в чужди лекции и ще обиждат студенти? Тоест студенти ли, само сестра ти ли, не стана ясно?! Как така някой ще дойде да ми каже, че съм развратна или да ми говори някакви други обиди?! Който и да е, особено пък университетски преподавател... Ама и аз съм била студентка, за 5 години съм имала десетки преподаватели - все уважавани доценти и професори, които въобще ума не може да ми побере, че е възможно да се държат непрофесионално, меко казано, да се държат просташки, да обиждат някого.... Ти въобще чуваш ли се, бе жена?!

# 25
  • Washington,USA
Защо действащи преподаватели ще влизат в чужди лекции и ще обиждат студенти? Тоест студенти ли, само сестра ти ли, не стана ясно?! Как така някой ще дойде да ми каже, че съм развратна или да ми говори някакви други обиди?! Който и да е, особено пък университетски преподавател... Ама и аз съм била студентка, за 5 години съм имала десетки преподаватели - все уважавани доценти и професори, които въобще ума не може да ми побере, че е възможно да се държат непрофесионално, меко казано, да се държат просташки, да обиждат някого.... Ти въобще чуваш ли се, бе жена?!

Ами явно си попаднала на стойностни хора, в малките провинциални градове и филиали е различно...

# 26
  • Далечният изток
Задават ти се въпроси. Ще благоволиш ли да отговориш или още не си измислила отговорите?

# 27
Дали е възможно кратко и структурирано да дадеш някакви детайли относно случващото се, за да получиш адекватни съвети/коментари?

# 28
  • Washington,USA
Не искам да казвам твърде много, докато нямаме решение от ръководния орган. Ясно е защо. Може и да изглеждам като параноичка, ама си има причини. Достатъчно е да спомена, че на сестра ми след това събитие съм казала винаги да има човек, който да я прибира от университета с кола.

Който не вярва, да не вярва. Негово право е. Исках идеи какво може да се направи, освен жалба до ръководството и получих добра информация. Благодаря за включването.

# 29
  • Sofia
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт