На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 55 255
  • 779
  •   2
Отговори
# 555
И аз потвърждавам за Топола скайс,че всеки ден имаше миди. Един ден са натюр на следващия са с ориз. Тези натюр ни харесаха, но с ориза не. Обаче относно чистотата грам не съм съгласна. Къде е била тази безупречна чистота? Общите тоалетни миришеха отвратително още преди да си влезнал а пък вътре да не говорим. В Кауфланд тоалетната е по-чиста от тези. Както и почистването на стаята също. Само сгъват завивките и толкоз. Не си правят труда да опънат и оправят чаршафа. При резервация за 4 човека имаше 3 завивки, на сутринта помолих на рецепция за още 1 ама от там изобщо не им бяха казали. Прибирайки се до стаята за да ползваме тоалетната/в общите ме беше гнус да влизам/ видях,че не са ни оставили завивка. Отидох и помолих за завивка, а камериерката /българка/ ми се сопна и ми тросна в ръцете завивката и калъфка и оправяй се.
Трудно е да се спазва безупречна чистота с малко персонал. Аз изобщо не видях чистачки из комплекса освен камериерките. Във Воя е пълно с чистачки навсякъде даже имах чувството,че след всеки човек чистят тоалетната.
Пак казвам Тополата като комплекс е много добър, но откъм менидмънт е много зле. Поне малко да се покачи нивото на храната и хигиената и ще е топ, но явно държат на количеството а не на качеството. Аз бих платила и повече пари, но да е качествено, само с базата без чистота и храна не.

# 556
Това някаква last minute цена ли е за Мирамар/Рейна? Миналата година почивахме там и беше двойно на това, а тази година същата почивка излизаше над 9000 лева за 8 нощувки (това с 30% отстъпка за ранни записвания), което в личната ми класация е безумно и непосилно, макар да бяхме доволни от хотела като цяло.
Очевидно е цена на last minute за Мирамар, а от хотела са ги ъпгреднали без доплащане в Рейна. Това е цена за двама възрастни и две деца с безплатно настаняване. В твоят случай за второто дете цената е 50 % от тази на възрастен, а и все пак си за почти двойно повече нощувки. В момента във visit.bg също има 32 % отстъпка на last minute за Мирамар за периода от 08.08 до 30.09. Предполагам, че при директна резервация в хотела може и 35 % да е отстъпката. За второ дете отстъпката сега е плащане на 25 % от цената на възрастен, вместо 50 %.
Искаше ми се да има актуален отзив точно от Марамар, за да преценя дали базата поне малко е реновирана и еветуално в следващият сезон да го посетя. По този повод очаквах qnito-85 да е почивала там, за да сподели повече за Мирамар, но за мое съжаление не е била настанена там.
Това преместване в друг хотел, макар и по-висок клас, без дори да ме попитат и то в последния момент да ме поставят пред свършен факт ми е абсолютно недопустимо и неприемливо, особано за хотели от такъв клас. Точно от такова местене в уж по-класен хотел съм брала ядове в Дюни. Значи като съм избрала определен хотел, поради определени критерии не желея някой да ми променя резервацията и да ми определя къде да почивам. Едно е да съм в Марамар, който е значително по близо до плажа, а за мен това е от изключително важно значение, съвсем друго е да ме настанят в Рейна, който е на май... та си от плажа и огромен по размери комплекс все едно съм в Младост 16 в София. Освен това някои от сгадите са до реката, а други буквално на пътя Бургас - Варна. Не, благодаря им за прекрасният хотел, но по ред причини мен не би ме устроил и не желая да ме изненедват "приятно"! За други хора, може това да е +, но за нас е минус.

Да, комплекса е голям и аз през целия път до Обзор се чудех дали да не звъня и да си настоявам за Мирамар, защото сме с малко дете и количка. Бяхме настанени в сградата където е Спа центъра...Еми има плюсове и минуси. Основния ресторант и лобито ни бяха близо, да, плажа иде малко отдалечен, но не бих казала, че е пък е чак толкова далеч. Щом малкия не е мрънкал 😅 Като знам в Турция и Египет сме попивали в още по големи комплекси и там наистина ми се увиждаше ходенето до плажа.
 А иначе за Мирамар има отзиви от тази година в група във Фейсбук. Аз от там се насочих към него. Знам, че е правен основен ремонт на ресторанта а тази сума предстои ремонт и на стаите

# 557
  • Beyond the stars
Между другото на страницата им е посочена опцията за безплатен upgrade на запазената стая (гледам за септември) при наличие и възможност, като бонус за сега направени резервация.
Та може би включва upgrade към Reina Bowtie

# 558
  • гр.Пловдив
Да споделя и аз за Куин Нели в Приморско:

- Много скъпо ни дойде няма да повторим определено ,на ранна резервация по Коледа с -30% платихме 3250
-Паркинг 115лв за 7 нощувки
За мен тази цена за апартамент в топ сезон ми е съвсем приемлива, особено ако са ви таксували 3+1 дете. Би ли споделила плажът/те на какво разстояние е/са и каква цена сте плащали за чадър и шезлонги, ако сте ползвиали такива?

До плажа са 0,500м таван по централната улица
Не сме ползвали чадъри с шезлонги,бяхме си отпред на първа линия свободна зона

# 559
qnito-85, много ми се приходи на Рейна след коментара Ви. : )))

Тона в темата не ми допадна и на мен, затова не споделих отзив от почивката ни на Вива Маре - Санта Марина Созопол тази година, иначе е положителен, много дори.

А години на ред съм участвала и съм получавала много полезна инфо от съфорумки : )))

За второ море тази година сме се насочили извън БГ, понеже наистина не мога да го измисля вече с нашите приоритети, виждания и финанси.

В уиш листата си ми стоят Wave и Воя, Рейна също, но плажовната зона пред изброените все ме спира, ако намеря поне малко по-приемлива сума, бих резервирала, разбира се.

# 560
Последно за Топола, нашата стая се чистеше ежедневно и дори ни оставяха кърпите сгънати като лебеди. Общите тоалетни нямам наблюдения защото сме малко хахо и не ползваме такива, ходихме си в стаята. Безупречно чисти басейни което не е никак малко. За сравние днес в Тиара няма боклук в басейна но има един мазен филм над самата вода и мен честно казано ме е гнус да вляза. Храна потвърждавам за Топола, че има много какво да се желае.
За воя съм съгласна там услугата е на светлинни години от всички останали  но и цената особено сега лятото е сериозна.
Обмислямe wave за първитв дни на октомври, имат ли голям закрит басейн, че вероятно вече ще е студено за навън?

# 561
  • Beyond the stars
Voya ми остава топ базата за сравнение и не случайно вкъщи лафа е "е, не е Voya, ама..".
Но пък там плажът е доста компромисен, та пак не е 10 от 10.

# 562
Voya ми остава топ базата за сравнение и не случайно вкъщи лафа е "е, не е Voya, ама..".
Но пък там плажът е доста компромисен, та пак не е 10 от 10.

Да верно е за плажа, но ние сме от "морето" и за това прекарваме почти цялото време на басейн 😀

# 563
Wave има вътрешен басейн, + външен отопляем точно до него. За мен широкото пространство и всички басейни в този комплекс създават една много хубава и спокойна атмосфера, накъдето и да се обърнеш все вода ... Но аз съм ходила пролетта и есента, та не беше фул покрай басейните, не знам лятото как е.

# 564
Lemony явно е как случиш на персонал в Топола скайс.
Вълшебство и ние вече така си говорим след посещението на Воя,всичко сравняваме с нея, но и честно казано има защо. Да цените са високи, ние сме ходили началото на юни и средата на септември и щом тогава ни е харесало значи и на по-високите цени ще си заслужава в топ сезона. Ние не обичаме много да седим на плажа и затова не ми толкова важен, но пък ми е важно да ми е близо. Миналата година бяхме в АкваПарадайз, който е до пътя Варна-Бургас и ходенето до плажа ни беше малко трудно/за мен с проблем с кръста и коляното/.За Воя началото на юни 500лв нощувка 2ма възрастни и 2 деца ми беше идеално и като цена-качество и като време. Не обичаме много народ и лудницата и затова предпочитаме юни или края на август да почиваме. А пък с отопляемитв външни басейни във Воя беше супер и не те е страх,че децата ще настинат. Аз догодина ще дебна Wave и Воя какви оферти ще пуснат, като гледам за другите хотели отзивите са много противоречиви едни доволни, други не.

# 565
  • Beyond the stars
Voya понеже ги следя, честно казано не съм виждала кой знае какви оферти, май максимум 20%, стандартно 10% имат често. И промо кодове на фона на всичките инфлуенсъри, които минават, не съм засичала.
Та казвайте и тук, ако нещо интересно намерите.

# 566
Да, вярно че във Воя  инфлуенсърите се прескачат и се скъсват да хвалят. Ще видя дали да го посетя, аз не съм много по яденето на почивка, търся по-комфортно настаняване - апартамент например, тишина, чистота и гледка.

# 567
Някой сравняваше Воя с Топола… , няма място за сравнение с 5 зв хотел, който е топ…

# 568
  • В.Търново
Не бяха Воя с Топола, а Сол Несебър Маре или Бийч с Топола. Нямат нищо общо. Grinning

# 569
Да ви кажа, храната в Мирамар миналата година ми хареса повече, отколкото във Воя, където всичко беше много солено за моя вкус. Миналата година бяхме в Мирамар и много ни хареса, въпреки че има нужда от ремонт вече (тази година е реновиран ресторантът, за догодина уж и стаите ще бъдат). Бях тръгнала да пиша отзив, но получих няколко коментара в стил какво демонстрирам с тоя скъп хотел, и се отказах. В Рейна не бих отседнала, далече е от плажа, стилът на сградите също не ми допада, пък нека е луксозен. Плажът на Воя ми хареса - да, малък е, но беше чист и тих, с фин пясък (в края на май, в топ сезон не знам, цените са ми непосилни), изобщо на мен плажната ивица на Св. Влас много ми хареса и ако догодина пак почиваме в България, вероятно ще избирам между хотел там и Албена. Фаталина, миналата година не плащах за децата, доколкото помня, тази година вече да, по 50% за всяко (то си зависи от хотела, де, но като цяло се очертава всяка година да ми е по-скъпо 🙂).

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 18:50 от Melusine

Общи условия

Активация на акаунт