Дете на ясла , майка на работа

• 1 603
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Работата се върши между 5:00 и 8:00, после следобед, АКО изобщо някой легне, и накрая след прибирането на мъжо, докато достигна 8 часа общо. Като отидем на тая схема с хоума, съм като зомби, ама избутваме.

# 16
  • София
Вие имате такава възможност. Мъжът ми примерно е от среща в среща, няма кой да се съобразява с това в кои часове може той. Grinning

# 17
Да, де, зависи си от работата. Срещи и така сме провеждали, но по изключение и тогава се принуждавам да пускам детско, за да се изолирам. Не, че няма викове... По Ковид всички деца чувах на заден фон. 😁

# 18
На мен първата година, като се върнах на работа след майчинство, не ми стигнаха болничните. С 2 деца на ясла, през седмица болни. Хем се редувах с ММ, по някой друг ден се включваше и баба. Пусках си и много неплатена отпуск, по половин месец. Отработвах събота и неделя. Беше ужасно просто. Чувствах се виновна, че не си върша работата и че не си гледам децата. Но следващата година, като тръгнаха на градина, нещата се подобриха значително. Тази година вече са втора група и доста по-рядко боледуват, така че става по-лесно.

# 19
  • Пловдив
И моето дете ходи на ясла, а аз работя. Само аз ползвам болничен, за да го гледам, защото не ни е финансово изгодно баща му за ползва болнични, ако случайно се наложи да го гледа той, 1-2 дни работи от вкъщи. Така или иначе дните за гледане на болно дете от ЛЛ са само 40, без значение дали ще ползваме 20 аз и 20 той, или само аз 40. Още сме месец март и аз съм използвала 22 дни болничен + 8 дни отпуск+1 ден баща му го гледа и 2 дни го водих с мен на работа (това го правя само когато съм сама в стая, все пак не водя болно дете, когато колежката ми е на работа), защото не виждам как ще ми стигнат дните до края на годината, но това е положението.
Не е точно така. 60 дни се полагат за една календарна година за всички осигурени членове. Не 40. Като в тези дни не се включва болничен престой или карантина (например ако групата е в карантина).

# 20
  • Sofia
Аз нещо определено не разбирам:
60 дни за мен + децата общо. Или всяко дете поотделно има право на 60 дни и аз също 60.

# 21
Да, 60 са общо, но само 40 са от ЛЛ.

# 22
  • Пловдив
60 са общо за теб и децата. Като в тях, потварям не влизат, ако си придружител на дете до 18 г. в болница и при карантина.

Общи условия

Активация на акаунт