Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 6 939
  • 219
  •   1
Отговори
# 180
  • България
Кой е мъжът в жълто? LaughingLaughingLaughingLaughing Преди Бейби Лазаня да сложат арменеца и ще видим еволюцията на шкембето в Евровизия.

# 181
Класирането на зрителите:

Великобритания и Швейцария са с 0 точки

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 17:13 от diziler

# 182
Кой е мъжът в жълто? LaughingLaughingLaughingLaughing Преди Бейби Лазаня да сложат арменеца и ще видим еволюцията на шкембето в Евровизия.
Това е Хария, приятелче на Кария. Част от екипа му е. Общо взето е нещо комик, с когото Кария записва хумористични видеа и правят смешки пред публиката му.

Не мисля, че щяхме да спечелим през 2020. През април и май тогава исландската песен беше започнала да набира много популярност в социалните мрежи и стана хит в много държави. В същото време спомняме си и ситуацията с Ковид в Италия. Тяхната песен също щеше да е основен фаворит според мен. Между тези две страни вероятно щеше да е. Но пък топ 5 ни беше в кърпа вързан.

# 183
Можеше да е тогава Швейцария победителят (беше ми фаворит), но наистина най-вероятно щеше да е Италия. Заинатиха се холандците да я правят на живо, те и украинците можеха да кажат "като свърши войната".

# 184
Да, и на мен ми беше голям фаворит Швейцария тогава, но Джон изпрати практически същата песен през 2021 и не успя да завърши дори втори. Година с година не си прилича, вярно, но не мисля, че щеше да събере необходимия брой точки за победата. Пак щеше в топ 5, топ 3.

# 185
  • Наблизо
Ooo  2020та песничката на Дади Фрейр ми беше фаворит,още си я пускам.Много сладка,с хубав тескт и забавно видео и със сигурност щяха да направят шоу на сцената.Певечът е над 2 метра и много интересн като вид.

Още ме е яд за Бейби Лазаня...много повече заслужаваше от немото..

Тазгодишните песни,ще си пускам Еспресото и Милк шейк.Всичко друго тц.

# 186
  • България
Песента на исландеца от 2020 нямаше никакъв шанс да спечели. Бозичка, която има претенции да е забавна, но успя да е колкото трите водещи от преди два дни. Нито беше музикална, нито имаше мелодия, нито замисъл. Нещо нахвърляно за един час.
Бейби Лазаня заслужаваше да спечели, но не се случи, уви. Спечели момче с психични проблеми, което се наложи да изтраем онзи ден. Джей Джей изглежда адекватен и устойчив младеж.

# 187
Само знам, че и 2007 сме имали реален шанс да спечелим.
Скрит текст:
Познавам една певица, която пя в Малмьо през 2013 заедно с Елица и Стунджи "Само шампиони" (бяха 3 народни певици от "Драгостинов фолк" на сцената). Много пъти сме си говорили за Евровизия и всяка година коментираме. Разказа ми, че за първи път в живота си пее пред толкова много хора наведнъж. На обяд са се събирали понякога балканските екипи (делегации) да обядват и са си приказвали. Повечето са си показали разочарованието от "Само шампиони" и са казали, че "Вода" е била наистина песента, с която е можело да спечелим 2007.  Даже тогава изрично е имало въпрос към наш директор от БНТ (не генералния, а програмен... или нещо от сорта, който е бил с българската делегация) дали има къде да се проведе Евровизия на следващата година, ако сме домакин, имаме ли голяма зала... и нашият директор е казал "не". И всъщност си беше точно така, нямахме зала, най-голямата беше Зала 1 на НДК, не беше построена нито Арена Армеец, нито Арена Бургас, нито нищо. Зрителският вот е бил масово за нас. И като се замисля, явно е можело да се нагодят нещата с журитата.
Така че... и това ми е поредното доказателство как резултатите се нагаждат спрямо желанията и има манипулация на вота. И абсолютно се убедих в това, когато Джамала спечели през 2017 на фона на куп хубави песни.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 00:10 от diziler

# 188
С кои журита е можело да нагаждат нещата? Няма жури вот през 2007. Журитата са върнати чак две години по-късно, през 2009. Единствено жури вот е можело да се използва през 2007, ако има технически проблем с телевота в някоя държава, което се случва с едва две държави.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 00:06 от BronzeIce

# 189
Казвам по принцип, така си го мисля.. че могат да пипат и журитата, а и СМС вота. Иначе да, май върнаха журитата 2008. Как си обяснявате странната победа на германката 2010 с тази безлична песен? А на Джамал 2017 по политически причини? А на израелката Нетта? А този Немо? Изобщо се съмнявам това да е бил масовият вот. Но това си е мое мнение.

# 190
Обяснявам си го с това, че хората имат различни вкусове и  нещата, които на нас лично не ни харесват, имат право да получат успех, Нашият вкус не е универсален и на хората е позволено да харесват и да подкрепят своите фаворити. Само защото на нас, лично не ни харесва дадена песен, не означава, че има някаква световна конспирация.
А, и последното, за което ще се чудя, е как е спечелила Лена със Satellite. Не, победата на една от най-хитовите песни в този конкурс в последните 20 години въобще не ме учудва. Че тя беше номер 1 в класациите на половин Европа, много ясно, че ще гласуват за нея.

# 191
  • в сърцето на един мъж...
Независимо, че не харесвам толкова Лена, песента беше много добра и си заслужаваше победата.

# 192
За "Вода" се беше вдигнала цялата българска диаспора, че дори президента призоваваше да подкрепят песента. И това ако не е политика... 😁

# 193
Тя е била в класациите след Евровизия. И "въпрос на вкус" си е отделен въпрос. А защо има питане "имате ли голяма зала, в която да се проведе ESC догодина" (съпроводено с уточнението, че масово зрителите гласуват за нас) и след отговор "не", което реално си беше самата истина... ние не печелим.  
И не, не съм от конспираторите. Голяма доза има реален вот. Но никой не може да ме убеди, че Джамала (колкото и да харесвам Украйна) извади най-добрата песен през 2017 например. Всичко си беше на политическа основа. За 2022 важи същото със "Стефания".  Аз лично много повече харесвах песента на Melovin от Украйна, който се класира на едно от последните места. Ако беше в пролетта след началото на войната, щеше да спечели.

# 194
  • в сърцето на един мъж...
За "Вода" се беше вдигнала цялата българска диаспора, че дори президента призоваваше да подкрепят песента. И това ако не е политика... 😁

Мда, аз съм от тези, които гласуваха няколко пъти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт