Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 6 940
  • 219
  •   1
Отговори
# 150
П.С. Браво, JJ! Браво, Австрия!
Предполагам, че се шегуваш.
Не, не ми отнема нищо да поздравя един млад изпълнител, който току-що е сбъднал мечтата си, постигнал е най-големият успех в кариерата си досега и е накарал страната си да се гордее. Радвам се за него и му пожелавам да продължи да твори и да отстоява себе си и музиката си, въпреки омразата, която част от публиката ще изсипе върху него, само защото не им е вкусът това или онова, което той представя.

# 151
E, вкусове всякакви. Млади изпълнители доста. Сбъдната мечта можеше да има португалският млад изпълнител, или литовският, или арменският… но ме им беше даден шанс от “суверена” и от “многоуважаемите журита”, които видяха страхотно изкуство в едно пищене и крещене.

# 152
  • в сърцето на един мъж...
Е миналата година Немо по същия начин крещя и пищя, ама тук се обясняваше колко е велик Simple Smile
На мен ми хареса песента, но някак след миналогодишната не смятам, че е удачно да печели точно тя. Израелската песен ужасно много ми хареса - и текст, и музика, и изпълнение. И си заслужаваше точките. Общо взето тази година не ме впечатли нищо кой знае колко, не ме и вдъхнови да слушам. Единственото попадение беше дуела между Бейби Лазаня и финландеца Käärijä /това не знам как се произнася/. Това бих го слушала редовно Simple Smile

# 153
Абсолютно се съгласявам за Каария и Бейби Лазаня, харесаха ми.
Миналата година НЕМО беше потрес, а тази година същият този индивид беше още по-зле. Швейцария гордее ли се с този образ? Не разбирам.

# 154
  • в сърцето на един мъж...
Е явно се гордеят, иначе нямаше да го пуснат да квичи в тоя вид Simple Smile Аз не издържах и му спрях звука

# 155
На мен ми хареса песента, но някак след миналогодишната не смятам, че е удачно да печели точно тя.
Какво имаш предвид?

# 156
Аз тотално забравих, че снощи имаше Евровизия. Smiley Ама сега като я прегледах, ми не съм изтървал нещо особено. Шведската ми допадна най-много, но не очаквах да спечелят. Не е песен, която журитата ще класират в топ 3. Австрия е приличен победител за една от най-слабите години този век. Много се смях на малтийското изпълнение. Криндж отвсекъде.

Какъв беше този потрес от Немо?Laughing Като 60 годишна бабичка, която я е хванала носталгията за младините в кварталния пиано бар.

Прави впечатление, че изпълненията нямат много гледания в тубата. Само Австрия има 5 млн гледания и още 2-3 песни едва са минали 1 млн гледания, а преди топ песните вече имаха по 5-10 милиона и отгоре.

# 157
  • България
Стискайте палци догодина за по-високо ниво както бяха ковидните години и да спечели песен в друг стил.

Примерно мъжът ми няма особен интерес към песните в Евровизия, но му харесаха песните на Норвегия, Швеция и Нидерланция. Фаворит му беше Швеция и се учуди, че не са спечелили. Ако Евровизия иска да привлече нормална публика, която да гласува не за Израел, трябва да се съсредоточи над качеството.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 19:57 от ferencliszt

# 158
Стискам палци да спечели някой в източна Европа (Прибалтика или каквото е останало да участва от Балканите), за да имаме още една причина да се върнем. И да се запази тенденцията с родните езици. 😍

# 159
Стискам палци да спечели някой в източна Европа (Прибалтика или каквото е останало да участва от Балканите), за да имаме още една причина да се върнем. И да се запази тенденцията с родните езици. 😍
БНТ посмъртно няма да се върне в конкурса, само защото източноевропейска държава е спечелила. Само да си припомним, че се върнахме през 2016 в Швеция и през 2020(2021) в Нидерландия, две западноевропейски държави с много висок стандарт. Нашето завръщане в конкурса зависи от други неща, в никакъв случай от спечелилата държава.

# 160
Кошлуков се чуди как да спести пари. Докато той е генерален директор, БНТ няма да участва, гаранция. Само преди 2 дни протестираха за 6 милиона лв, да им се отпуснат. Казаха им, че няма пари и единственият начин да си ги спестят е като спрат БНТ2 и БНТ3 от ефирното излъчване. Кошлуков се жалваше основно, че нямат пари за авторските права за световното по футбол през 2026 и забележете 2030 (сякаш той е убеден, че и тогава ще управлява той). Но за Евровизия и дума не може да става. Дори и да излъчват конкурса, без да участваме (както направиха 6-7 държави). Една миниатюрна държава като Косово по-богата ли е от нас, че може да плати да се излъчва конкурса, а ние не? А световното така или иначе ще го дават по НОВА и ДИЕМИТЕ.

# 161
Аз пък не мога да повярвам, че Израел достигна второ място. Но парите винаги печелят, няма какво да се лъжем.

# 162
То в продължение на двайсетина минути беше на първо място и направо изтръпнах. Щеше да е голяма подигравка с всички.
Парите играят повече при националните журита или при телевота, според вас (с манипулиране на данните)?

# 163
А защо напирате толкова да участваме? Аз нямам грам доверие на нашите творци, че могат да направят нещо смислено и креативно. 

# 164
Разбира се, че могат. Стига сме се подценявали.

Общи условия

Активация на акаунт