Търся мнения от хора, които са си правили вазектомия в София

• 1 205
  • 6
  •   1
Отговори
Разбирам, че по очевадни причини би било оптимално да пиша в "татковци", но като гледам там няма много активност, та се надявам тук поне да намеря някой които е имал или директен опит с това или да има половинка, който се е подложил на това.

С две думи, на възраст съм, направил съм си деца и съм твърдо решен да си направя вазектомия не искам темата да се превръща в дебат "за/против". Като гледам в София има като опция Хил Клиник, но почти никъде няма хора, които да споделят мнение от докторите там или да препоръчат други специалисти, ако изобщо има такива.

До колкото разбирам това е сравнително ново за страната, та не искам да се окаже, че имало кадърен специалист, който просто не рекламира и съм се минал.

# 1
Доколкото съм запознат със законодателството, което учихме по социална медицина, вазектомията не е съвсем законна в България.
Лишаването от детеродна способност е тежка телесна повреда. Обратимостта не е сигурна. Тоест предприемайки операция, която би довела до такова нещо, без да има налице опасност за живота на пациента, лекаря може да подлежи на наказателна отговорност.

Именно затова не е широко разпространена вазектомията у нас, и ми е много интересно как се случват нещата в тази клиника законово. Ако някой знае, нека сподели. Предполагам има някакво информирано съгласие, но не вярвам да издържи в съда ако решиш да ги съдиш след това, имайки предвид чл128 от НК.

# 2
  • София
В България вазектомия правят в Hill Clinic, даже имат някакъв безкръвен вариант.

# 3
Предвид колко непопулярно е, подозирам че лекарите нямат опит с това тук. Точно заради това аз лично не бих поемал такъв риск, защото макар и да не се говори за тях, вазектомията може да доведе до сериозни проблеми и усложнения. Отделно че май и чисто законово не е добре регламентирано в България както казаха вече.

# 4
  • София
Не заблуждавайте хората с фалшива информация - няма абсолютно никакви законови ограничения срещу вазектомията.
Извършва се при редица уролози, но в клиника е по-комфортно, защото ще се погрижат за изследванията. Сега видях, че освен в Hill Clinic, правят и във "Вита".

# 5
Познавам мъж който си я направи в Хил Клиник при лекар с някаква чуждестранна фамилия.. не мога да си спомня точно. Моят приятел беше на 43г тогава, ако има значение.

Всичко мина леко, той е доволен от отношението и специялистите.

# 6
Здравейте. От личен опит ... запишете час в Хил Клиник при д-р. Георгиев. На сайта е описано какво представлява процедурата, но в действителност е под пълна упойка. Общо взето те приемат и след около 3 часа си тръгваш. Упоен си около час-час и малко. Дискомфорт, лек,  имах чак на 5ти ден и той продължи около 1 ден. Конците паднаха на 16тия ден. Няма белези. След процедурата трябва да минат 3 месеца и 30 изпразвания, след което се прави спермограма. Трябва да има 0 сперматозоиди в резултата. Сега спермата изглежда по абсолютно същия начин като преди, но не се получава оплождане. Това е!

Общи условия

Активация на акаунт