Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 359
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, колко често се налагат шевове при естествено раждане и как протича възстановяването след тях от към болка, ходене до тоалетната, сексуален живот? Оставам с впечатление, че цепването и шефовете са почти задължителни?

# 16
  • Телиш/Плевен
Момичета, колко често се налагат шевове при естествено раждане и как протича възстановяването след тях от към болка, ходене до тоалетната, сексуален живот? Оставам с впечатление, че цепването и шефовете са почти задължителни?
Едва ли може да се каже колко често се налагат, но за почти задължителни не мога да се съглася. Аз не съм имала и моите познати, родили нормално, също. Зависи от еластичността на тъканите и кожата и от някои други фактори, строго индивидуално е. В тази тема има препоръки за упражнения (не съм правила и не мога да кажа дали помагат), а в тази има споделени много истории и личен опит.

# 17
И аз не мога да кажа колко често се "налага", но при мен положението не беше прекрасно. Възстановяването още по-малко. Бавно, трудно, болезнено.

# 18
Здравейте! Влизам в 15г.с и имам въпрос относно гърдите , един ден ме болят силно , а на другия не е така и така се повтаря. Нормално ли е?

# 19
Напълно нормално

# 20
И аз така четох че при 2рия триместър вече много от симптомите отшумяват и напълно е нормално. Много благодаря 🫶🏻

# 21
  • София
Не трябва да мърдаш при естествено раждане.Лягаш и слушаш акушерката.Никакво мърдане!Имам две естествени раждания и само вътрешни шевовеРаждането не боли,всичко ти изтръпва.Болят контракциите преди това.Когато започнат напъните,болките от контракциите минават.Възстановяването е бързо.Два часа след второто раждане отидох до тоалетна,че ми се ходеше.Никакъв проблем.Повече е дискомфорт отколкото болки.След естествените раждания бях много изтощена.Шоколада ми се отрази много добре.Вземете си в багажа голям шоколад задължително.

# 22
Аз бях със спонтанни разкъсвания и външни и вътрешни шевове. Честно казано изобщо не ми бяха проблем те, хемороидите бяха по-голямото предизвикателство и от тях се възстановявах 2-3 седмици. След това първите 2-3 сексуални контакта са малко по-деликатни като усещане, но около половин година след раждането нямах вече никакъв дискомфорт.

# 23
Здравейте,  на 29 години съм първа бременност, естествена от първи опит. За съжаление задържан аборт в 11г.с. вероятно  спряла сърдечна дейност в 9г.с.
Някой с подобен опит какви изследвания си направихте след това, за какво трябва да се проследя? Не съм имала проблеми със щитовидната и всички изследвания преди и по време на бременността за нея бяха в норма. Нормални МЦ, като имам Инсулинова резистентност за която пиех Глюкофаж до положителен тест. Единствено отклонение беше прогестерон клонящ към долната граница още в 6г.с.

# 24
Здравей, имаш ли правен тест за тромбофилия? Все по-често в последните години се диагностицират много жени с нея, а доста често се оказва, че е причина за аборт в ранни седмици. Приятелка така направи аборт в доста ранна бременност, на 26г, без никакви други установени здравословни проблеми, след аборта й пуснаха изследвания и се оказа с доста мутации. В последствие си роди две здрави деца, но с терапия за тромбофилията и през двете бременности.

# 25
Момичета, помагайте моля! Бременна съм - 5+5. След няколко дни съм на пръв преглед, но от няколко дни не мога да стана от леглото. Постоянно гадене /без повръщане/, но от мисълта за храна и всякакви миризми направо не мога да функционирам. Вчера съм спала до 9:30 сутринта, след това от 10 до 12:30 на обяд, след това от 14:30 до 18:30 и после заспах в 22-22:30. Единствено когато спя не ми се гади, но така не може... Имам и батко, за който трябва да се грижа и утре съм на работа. Пробвах с етерични масла в дифузер, газирана вода, чай - не помага. Банани напоследък няма в магазините до нас ?!?? Когато дъвча дъвка донякъде помага . Ама донякъде. Ето днес пак съм станала в 9ч и вече пак съм в леглото, защото от гадене не мога права да стоя. Кажете при вас какво облекчава поне малко тия симптоми, защото в чудо се видях. Помня, че и с баткото бях така, ама все си мисля, че малко на по-късен етап ме хванаха кофти симптомите. 🤦🤦🙏

# 26
Витамин Б6 може да помогне, до 100 мг на ден може да се поема.

# 27
Пробвай с Гаттарт. Ползвах го през цялата бременност. Понякога помагаше, понякога не.

# 28
Здравейте. Ок ли е да се прави почистване на зъбен камък в първия триместър?

# 29
Да, даже е особено важно да се почиства по време на бременността, защото венците са по-склонни към възпаление тогава. Аз имах общо три почиствания на зъбен камък през бременността (налага ми се по-често поради други причини). Не отлагайте

Общи условия

Активация на акаунт