Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 363
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Фолиевата е добре да е под формата на метил фолат. За останалите най-прецизно е да се пуснат едни изследвания на Б12, желязо, хемоглобин, феритин, Д3 за да се подбере дали и в каква доза. Първо, че ще се знаят изходните показатели,защото бременността си взема своето, второ в мултивитамините точно тези изброените вещества са в ниски дози, за да няма предозиране. Но примерно аз започнах бременността с Д3 30, добавихме вигангол като традиционен за бременни, но Д3 падаше. И го сменихме с 9 хиляди единици на Бетър ю. Едва с него след 3 месеца постоянен прием ми се качи на 45. Феритина в началото на бременността ми беше 150, в 5тия месец 88. Хемоглобина беше 136, после падна с 10 единици. Б12 ми беше даже наднормен, сега е 380. Което се брои за нисък в случая. Та това са най точните ориентири как за теб и бебето конкретно да се подберат витамините без да си мислиш че пиеш нещо, а да се окажеш в дефицити.

# 46
Аз започнах с фолиевата още на следващия ден, след като разбрах че съм бременна, също така и веднага си купих тукашните, които се казват прегнакеър, които имат комбинация от витамин Д + омега 3. Вие тук момичета ми напомнихте, че фолиевата се пие само до 12та седмица, така че нея ще спра тогава:)

# 47
Изобщо не е задължително да се спира. Тя е водно разтворим витамин и не се натрупва - ако има излишък, просто с урината се изкарва.

Тя е най важна преди зачеване и преди 6 гс, защото предотвратява дефекти на невралната тръба, а тя се затваря в 6 гс. Но и след това не е проблем да се пие

# 48
На мен Пренатал ми изписа гинеколожката още ок.3 месеца преди да забременея, но след изследвания, които показваха липси на витамини. Каза ми да си ги пия при плануване и после като забременея да продължа. Пих основния Пренатал+ до 13г.с. (той се води и до 12-13), а следващият в серията им е Пренатал +DHA (т.е. с Омега 3). На женската консултация също тогава ми казаха - вече включвай и Омега 3 към витамините. В последно време съм малко нередовна с приема им, защото ми докарват ужасни киселини (тази седмица влизам в 33г.с.), а като не ги приемам е много по-спокойно, та не знам защо предположих, че е от Омегата.

# 49
Напълно възможно е да е от омегата, на много бременни им разбърква стомаха - а и много от добавките на пазара реално да гранясали. Аз лично ядох повече чия и орехи за омега 3, защото не ми понасяха омегите в повечето мултивитамини.

# 50
  • Благоевград
Аз пия Омега 3 + Е на Mollers, понасям го добре. Купих си кутия 150 таблетки, бая е скъпичък, но ми го препоръча доктор Калчев. Каза ми да ям ципура и лаврак, под 200 грамови, за да няма много тежки метали в тях, както и да ям ядки. Аз не мога да ям ядки заради проблеми с червата, но ям лъжица лешников тахан.

# 51
Изобщо не е задължително да се спира. Тя е водно разтворим витамин и не се натрупва - ако има излишък, просто с урината се изкарва.

Тя е най важна преди зачеване и преди 6 гс, защото предотвратява дефекти на невралната тръба, а тя се затваря в 6 гс. Но и след това не е проблем да се пие

Благодаря Ви, значи мога да си я продължа до края на бременността? Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина не си спомням дали я приемах до края с първата ми бременност...

# 52
Незаменимите ДХА и ЕПА омега 3 са само в рибеното масло. От ядки не могат да се набавят. От растителен произход са омега 6 и 9. За мозъка на бебето е нужен омега 3. Поне 600мг желателно 800мг от 4тия месец като съотношението да е в полза на ДХА.

# 53

Благодаря Ви, значи мога да си я продължа до края на бременността? Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина не си спомням дали я приемах до края с първата ми бременност...

Аз си поемах до края. Но не е задължително.
Незаменимите ДХА и ЕПА омега 3 са само в рибеното масло. От ядки не могат да се набавят. От растителен произход са омега 6 и 9. За мозъка на бебето е нужен омега 3. Поне 600мг желателно 800мг от 4тия месец като съотношението да е в полза на ДХА.

Това изобщо не е така

# 54

Здравейте направих си тест за бременост на лента и престо показа две чертички бях на лекар и каза че не вижда нищо и направих днес кръвен тест?положителен ли е

# 55
  • Благоевград

Здравейте направих си тест за бременост на лента и престо показа две чертички бях на лекар и каза че не вижда нищо и направих днес кръвен тест?положителен ли е

Положителен e! Честито! Най-рано на чхг 2000 може да се види мнооого малък сак.

# 56
А какво е това  смисъл  доста ли е високо или е в норма

# 57
Тепърва ще нараства още. 🤍 Честито! 🤗

# 58
Благодаря много ❤

# 59
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има подобен опит и дали това е нормално:
Родих, чрез секцио преди 47 дни. Имах усложнение, но слава Богу всичко в наред. Следродилното кървене (такова, изискващо нормално голяма превръзка) приключи ложе ни около 30 ден, но след това продължавам да имам зацапване от време на време, не всеки ден. По съвсем малко като количество (използвам ежедневни превръзки), но го има през няколко дни. Днес беше кафяво петънце, след по-дълга разходка. Преди няколко дни бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред с матката, яйчниците.
Дали е нормално това зацапване и колко време продължи при вас, ако го е имало? Брои ли се, че лохиите все още продължават, докато го има?
Благодаря предварително на отзовалите се!

Общи условия

Активация на акаунт