Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 386
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Лохиите обикновено продължават 40дни, но в някои случаи може и до два месеца. Като има дни на по обилно кръвотечение и дни, в които почти няма зацапване (поне при мен е така). Щом си била на преглед и всичко е наред, не виждам защо се притесняваш. Ако не вярваш на доктора, просто отиди на второ мнение. При мен на рутинен преглед преди седмица се оказа, че имам задържани лохии в матката и се наложи да пия хапчета за да се изчистят
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има подобен опит и дали това е нормално:
Родих, чрез секцио преди 47 дни. Имах усложнение, но слава Богу всичко в наред. Следродилното кървене (такова, изискващо нормално голяма превръзка) приключи ложе ни около 30 ден, но след това продължавам да имам зацапване от време на време, не всеки ден. По съвсем малко като количество (използвам ежедневни превръзки), но го има през няколко дни. Днес беше кафяво петънце, след по-дълга разходка. Преди няколко дни бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред с матката, яйчниците.
Дали е нормално това зацапване и колко време продължи при вас, ако го е имало? Брои ли се, че лохиите все още продължават, докато го има?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 61
https://bao-med.com/products/pure-skin-scalp-hair-oil/
Това ок ли ви се струва за мазане? Видях, че масово се ползват Мустела и Palmers. Ще поръчам и от тях. Имате ли препоръки и за душгелове, шампиони и т.н.?

# 62
https://bao-med.com/products/pure-skin-scalp-hair-oil/
Това ок ли ви се струва за мазане? Видях, че масово се ползват Мустела и Palmers. Ще поръчам и от тях. Имате ли препоръки и за душгелове, шампиони и т.н.?

Не виждам защо не. Стига да няма салицилова киселина или някой от ретиноидите, няма проблем. Само ароматът може да е неприятен на бременните, аз лично имах непоносимост към много миризми и не всички биха ми понесли, затова ползвах мазила без аромати. Не че е вредно със, просто не исках да ми се гади от крема

# 63
Момичета като сме на тема мазила, коя има опит със свинска мас против стрии? Навсякъде ми я препоръчват като единствено ефективно мазило, но самата мисъл да се мажа с нея пък макар и смесена с ванилия ме отблъсква. С ароматите нямам проблем, не ми се гади. Но наистина ли е толкова ефикасно средство и има ли аналог сред тези в търговската мрежа?

# 64
Не знам дали има наистина ефективно мазило за стрии, но мисля, че ако има шанс за нещо, то ще са наситени мазнини - като кокосово олио например. Свинската мас също е с наситени мазнини, та вероятно има подобен ефект. Сега въпросът е дали искате да миришете на свинска мас.

Иначе аз се мажех не супер редовно - когато се сетя, с разни случайни мазила от мостри и тн. Доста качих и доста ми порасна коремът, но нямам стрии. Изобщо не се занимавах след раждането да се мажа, нямах сили. Според мен е основно късмет и ген

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 03:05 от Zimk02

# 65
  • Благоевград
На Палмърс не ми понесе. Наскоро имаше промоция в озон и поръчах 4 лосиона от серията им за стрии. Прекалено много ми мирише на шии и не мога да търпя толкова араматизирани кремове, стана ми лошо.
Една позната ползва Мустела или Матернеа беше, също много силно миришеше.
Ако някой е намерил нещо без аромат, да казва.
Моя приятелка се мажеше само с кокосово масло от големите буркани на Драгон. Аз също го имам, но съм се мазала на цяло тяло веднъж.
Ползвам базовия душ гел на Дав, трябва да видя дали имат лосион да си взема със същия аромат.

# 66
На Bioderma лосионът за суха и атопична кожа няма никакъв аромат и често е на промоция по аптеките. Облекчава сърбежа и хидратира но против стрии колко е ефикасен не мога да кажа, макар че на опаковката пише, че е подходящ.

# 67
Аз се мажех с кокосово масло, но чак трети триместър. Преди това никакви миризми не можех да понасям. Но както Zimk02 е написала - в повечето случаи е въпрос на ген и предразположеност. На мен корема зверски се нацепи последната седмица. След като родих, първата седмица нямах нито времето, нито силите да се мажа и така си останаха и стриите, а и цвета на кожата се промени. Още се водя прясно родила, та може по нататък да се нормализира положението

# 68
На Палмърс не ми понесе. Наскоро имаше промоция в озон и поръчах 4 лосиона от серията им за стрии. Прекалено много ми мирише на шии и не мога да търпя толкова араматизирани кремове, стана ми лошо.
Моя приятелка се мажеше само с кокосово масло от големите буркани на Драгон. Аз също го имам, но съм се мазала на цяло тяло веднъж.
Ползвам базовия душ гел на Дав, трябва да видя дали имат лосион да си взема със същия аромат.

На мен ми подариха ето това
https://a.co/d/0XHZg7C

Burt's Bees Mama Belly Butter

Не знам дали го има в България, но беше доста приятно и нямаше мирис. Има шии, но не помня да е миришело на тях

# 69
Лохиите обикновено продължават 40дни, но в някои случаи може и до два месеца. Като има дни на по обилно кръвотечение и дни, в които почти няма зацапване (поне при мен е така). Щом си била на преглед и всичко е наред, не виждам защо се притесняваш. Ако не вярваш на доктора, просто отиди на второ мнение. При мен на рутинен преглед преди седмица се оказа, че имам задържани лохии в матката и се наложи да пия хапчета за да се изчистят
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има подобен опит и дали това е нормално:
Родих, чрез секцио преди 47 дни. Имах усложнение, но слава Богу всичко в наред. Следродилното кървене (такова, изискващо нормално голяма превръзка) приключи ложе ни около 30 ден, но след това продължавам да имам зацапване от време на време, не всеки ден. По съвсем малко като количество (използвам ежедневни превръзки), но го има през няколко дни. Днес беше кафяво петънце, след по-дълга разходка. Преди няколко дни бях на преглед и ми казаха, че всичко е наред с матката, яйчниците.
Дали е нормално това зацапване и колко време продължи при вас, ако го е имало? Брои ли се, че лохиите все още продължават, докато го има?
Благодаря предварително на отзовалите се!
Ами, уж вярвам, макар че някак си ме разклатиха усложненията и наложилия се дренаж след операцията (защото допреди това няколко дни ми се говори как проблем няма и това са възстановителни процеси на организма). Иначе специалиста е добър и се отнесе отговорно към възникналото усложнение.
На какъв етап отидохте на преглед, за да се установи това задържане? Преди това казаха ли Ви, че всичко е наред? Извинявайте за многото въпроси, просто се чудя как да процедирам. Може би е нормално да видя как ще се развият нещата до края на втория месец и ако не са спряли да отида на преглед отново. 🤔

# 70
Здравейте, мога ли да смуча Орофар по време на бременност? В момента имам само на това на работа, а гърлото ме застъргва все по-лошо и болезнено. В Интернет не пише нищо конкретно.

# 71

На мен ми подариха ето това
https://a.co/d/0XHZg7C

Burt's Bees Mama Belly Butter

Не знам дали го има в България, но беше доста приятно и нямаше мирис. Има шии, но не помня да е миришело на тях

Здравейте, и аз ползвах точно този продукт с пчеличките при първата ми бременност:) Вие къде живеете, ако не е твърде нахално, аз съм в Лондон:) можем да си бъдем полезни относно продукти, изследвания и практики:)

# 72
В САЩ съм аз

# 73
Здравейте. В много ранна бременност съм, шеста седмица. От 4-5 дена усещам значително облекчение в симптомите след 2-3 седмици големи мъки - умора, силно гадене, силни болки в гърдите (от момента на имплантацията по мои сметки). Сега от неделя насам болките в гърдите още ги има но са доста по-леки, почти не ми се гади, само разстройството си стои. Това нормално ли е, трябва ли да се притеснявам? Страх ме е да не се е развалило нещо. ☹ утре ще пусна едно чхг да видя как върви. По график сме на преглед след 2 седмици да се установи, дай Боже, сърдечна дейност.

# 74
Симптомите често спират и идват пак, спокойно, нормално е. Пуснете си ЧХГ за успокоение, но няма нищо страшно, всяка жена и всяка бременност е индивидуална

Общи условия

Активация на акаунт