Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 825
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте първо моля за извинение ако пиша на грешното място .
Имам един missed abort ,в 9-та седмица
и сега съм отново бременна в 6-та седмица ,въпроса ми е ,че работата ми е тежка ,и искам да си изляза болничен ,има ли такъв начин и дали ще ми стигнат до края на бременноста ?

# 76
Единствено следяващото АГ може да ти каже има ли причина да бъдеш в продължителен болничен. Ако не ти стигнат 180то дни, които могат да ти дадат от ЛКК, се минава през ТЕЛК.
Здравейте първо моля за извинение ако пиша на грешното място .
Имам един missed abort ,в 9-та седмица
и сега съм отново бременна в 6-та седмица ,въпроса ми е ,че работата ми е тежка ,и искам да си изляза болничен ,има ли такъв начин и дали ще ми стигнат до края на бременноста ?

# 77
Момичета като сме на тема мазила, коя има опит със свинска мас против стрии? Навсякъде ми я препоръчват като единствено ефективно мазило, но самата мисъл да се мажа с нея пък макар и смесена с ванилия ме отблъсква. С ароматите нямам проблем, не ми се гади. Но наистина ли е толкова ефикасно средство и има ли аналог сред тези в търговската мрежа?
Аз бях бременна с близнаци качих 17 кг и се можех само със свинска домашна мас без сол и сода. Не всеки ден. Кожата ми беше много мека и не съм имала една стрия. Сега дори след раждането нямам.

# 78
Уау, благодаря ти,
А как се смесва содата с маста?🤗

Момичета като сме на тема мазила, коя има опит със свинска мас против стрии? Навсякъде ми я препоръчват като единствено ефективно мазило, но самата мисъл да се мажа с нея пък макар и смесена с ванилия ме отблъсква. С ароматите нямам проблем, не ми се гади. Но наистина ли е толкова ефикасно средство и има ли аналог сред тези в търговската мрежа?
Аз бях бременна с близнаци качих 17 кг и се можех само със свинска домашна мас без сол и сода. Не всеки ден. Кожата ми беше много мека и не съм имала една стрия. Сега дори след раждането нямам.

# 79
Здравейте, момичета
Имам няколко питанки :
- До коя г. с. се приема магнерот обичайно?
- От коя г. с. се започват записите на тонове?
- Кога най - късно се прави последната ФМ?

# 80
При мен на въпросите:
2. За пръв път направиха запис на консултацията в 30г.с. Следващите са ми за 34г.с. и ще започнат вече всяка седмица. Но може да е индивидуално, ако има установен някакъв проблем.
3. Третата фетална ми е направена в 32+5г.с. Като докторката каза, че не е късно, но е вече в края на препоръчителния период. На повечето места май го броят до 32-33г.с. за третата.

# 81
Здравейте, момичета
Имам няколко питанки :

1. Аз пих до 36 седмица, ако си спомням добре. Обикновено с влизането в 9 месец го спират, ако ще се ражда естествено.
2. Моите почнаха много рано, от 28 г.с., но аз бях с малко води през цялата бременност и превантивно лекарката реши да започнем по-рано. Май навсякъде е различно, чела съм, че някои почват от 30 г.с., други от 34 г.с. След 30 г.с. най-общо казано.
3. Между 28 и 32 г.с. Лично на мен ми казаха да отида края на 31, началото на 32 г.с., та ходих тогава.

# 82
1/ магнезия го пих до деня преди секциото; питай си следящото АГ за твоя случай; иначе при нормално раждане се пие до 36гс
2/ моите започнаха в 30гс
3/ третата ФМ ми беше в 29гс; мисля че по принцип се прави около 32гс
Здравейте, момичета
Имам няколко питанки :

# 83
Уау, благодаря ти,
А как се смесва содата с маста?🤗

Не трябва да има сода или сол в маста трябва да е просто чиста претопени сланина.

# 84
Здравейте отново момичета от вчера ме цапа леко кафяво бремена съм още не знам в коя г седмица съм но се притеснявам нормално ли е ?

# 85
  • Благоевград
Здравейте отново момичета от вчера ме цапа леко кафяво бремена съм още не знам в коя г седмица съм но се притеснявам нормално ли е ?

Не, не е нормално. Отиди на преглед.

# 86
Оцапването е много малко

# 87
При много жени има кървене или зацапване по време на бременност, но то никога не е нормално. Малко или много - задължително преглед. Не е задължително да е нещо лошо, но винаги трябва да се види

# 88
Мисля, че и аз има зацапване в началото, казаха, че е от спукала се киста, но след това разбрах, че съм бременна и може и да е от имплантирането на плода. Така и не се разбра, но трябва да се провери задължително:)

Два странични въпроса от мен - вече съм в 8г.д +2 д - тези от вас с ниско кръвно, как се справяте с него и как се чувствате? Аз съм като парцал и преди имах ниско кръвно, но сега усещам, че понякога не мога да се държа без да седна...И за това ужасно гадене - усещате ли, че като ви се гади също и треперите и кога се очаква да спре това гадене? Благодаря!

# 89
Ниското кръвно борех с айрян със сол (почти през цялата бременност). При мен гаденето отшумя някъде към 5 месец.
Мисля, че и аз има зацапване в началото, казаха, че е от спукала се киста, но след това разбрах, че съм бременна и може и да е от имплантирането на плода. Така и не се разбра, но трябва да се провери задължително:)

Два странични въпроса от мен - вече съм в 8г.д +2 д - тези от вас с ниско кръвно, как се справяте с него и как се чувствате? Аз съм като парцал и преди имах ниско кръвно, но сега усещам, че понякога не мога да се държа без да седна...И за това ужасно гадене - усещате ли, че като ви се гади също и треперите и кога се очаква да спре това гадене? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт