Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 91

• 28 842
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Моето кръвно преди да забременея си вървеше максимум 90/60, цяла бременност още си е така, от време на време е 100/60. Редовно съм като претрепана, но на мен в началото ми се наложи да лежа месец и нещо, та още тогава ми започна обездвижване и после все трябва да се пазя, сега последните седмици включително. Някаква енергия взе да ми се връща към 7месец.
Тежко гадене имах, повръщах и от въздуха, свалих 6кг първите 14седмици, вода не можех да пия, а преди някои от повръщанията буквално имах чувството, че почва да ме тресе, получавах сърцебиене, пулсът ми се качваше на 120 и след като повърна се оправяше. Повръщането ми спря някъде към края на 4 месец, но гаденето така и не отшумя напълно, още си го имам в някои дни (вече 33г.с.), сутрин ми се повдига, затова и закусвам по-късно, а по това време от деня някъде 16-17ч отново ми се гади. Вечер пък имам киселини. Гаденето обаче не ми пречи да имам апетит, но не мога да ям големи порции, защото на 5тата хапка ми става тежко и отново почва да ми се повдига.
Мисля, че и аз има зацапване в началото, казаха, че е от спукала се киста, но след това разбрах, че съм бременна и може и да е от имплантирането на плода. Така и не се разбра, но трябва да се провери задължително:)

Два странични въпроса от мен - вече съм в 8г.д +2 д - тези от вас с ниско кръвно, как се справяте с него и как се чувствате? Аз съм като парцал и преди имах ниско кръвно, но сега усещам, че понякога не мога да се държа без да седна...И за това ужасно гадене - усещате ли, че като ви се гади също и треперите и кога се очаква да спре това гадене? Благодаря!

# 91
Ох благодаря ви много за отговорите! Това, което казвате, се припокрива много с това, което и аз усещам преди и по време на гадене - едно тресене, треперене... не съм повръщала досега, но някой път имам усещането, че ще се случи... Иначе и аз сутрин не ям, много ми се повдига и аз чак към 11ч ям плодове, най-вече киви, манго, грозде, круши, някакси само свежи плодове ми се ядат. Кръвното ми е като вашето и даже понякога ме стяга много главата. Дано да се пооправят малко нещата скоро... А иначе бабите казват, че ако толкова много ми се гади, значи ще е момиче. Имам син и си спомням, че не ми се гадеше толкова, пък да видим. Благодаря ви много:)

# 92
Гаденето при мен отшумя, като родих

# 93
При мен просто в един момент все едно тялото ми се приспособи към гаденето и ниското кръвно и вече дори не ми правят впечатление. Радвам се, че вече просто нямам проблем с храненето, защото периодът 10-14г.с. беше кошмар. На мен пък все ми казваха, че щом така ми се гади ще е момче. Момче си е. Иначе аз също много налитам на киви (по принцип обичам, но откакто съм бременна съм като зависима Joy ), круши, ябълки.

# 94
Всъщност при бременност с момиче гаденето е повече, има изследвания по въпроса. Но не е 100%

# 95
С момиче съм и никога не съм имала гадене и никакъв друг симптом освен желание за сън по всяко време първите 4 месеца. ☺️ Много се взирах в разликите в симптомите при момче и момиче. Всичко обаче е абсолютно индивидуално. Няма никакви закони🤗

# 96
Аз бях с две момчета. Зверско гадене до 5ти месец, след това киселини до раждането. Непоносимост към повечето миризми и аромати през цялата бременност. Децата се родиха почти без коса. Така че никаква закономерност и връзка с общоприетите вярвания.

# 97
  • София
Имам три бременности с първата ( с момИче и за съжаление неуспешна) положението беше поносимо, гадеше ми се,повръщах понякога, ама нищо чак толкова драматично.
    Втората с момче, направо беше някакъв ад!Докторът ми беше казал, че било от ниските нива на вит Б6, не знам доколко е вярно, но до края на четвъртия месец си повръщах и се будех нощем от гадене и позиви.
Третата, пак с момченце, да ми се е сгадило 2-3 пъти, не съм повръщала изобщо и изобщо не вярвах, че е възможно, все чаках момента в който ще почна да бълвам и държах торбички в чантата си, че не знаех къде ще ме свари.
 Така че, три бременности и всичките различни в това отношение.
Не знам доколко вит Б6 има отношение, но с последната бременност ми беше в средата на нормата.

# 98
Симптомите при всеки са строго индивидуални. Чувала съм от приятелки, че имат проблем с тоалетната, докато аз нямам. Единствено сутрин ми се гадеше до 12-та седмица, вече нямам и това. Единствено вкусовете ми се промениха, например обичах чисто и силно кафе-вече не!😃 Не понасям месо, а обичах. Не ям толкова сладко като преди.. Бях с кръвно 90/60 сега е 100/70. Общо взето за сега при мен минава леко. Единствено до 12-та седмица най-ясно проявения симптом при мен беше умората. Бях изцедена просто. Отиването на работа…. Плачеше ми се всяка сутрин и всеки ден. Не ми се правеше абсолютно нищичко! Свикнах и се примирих вместо са го преборвам и сега вече дойдох на себе си. Вече съм в 13-та седмица. Пожелавам лека бременност и успешен финал на всички!❤

# 99
О да, и аз бях отказала кафето и шоколада по време на бременността. Просто ми се гадеше дори от мисълта за тях, камо ли от аромата и вкуса... (а това ми беше любимо). В началото не можех да гледам и реклами на храни и напитки. Просто от всичко ми се повръщаше.
Няколко седмици след раждането пак пропих и проядох Simple Smile даже по няколко кафета на денонощие, че с хроничното недоспиване трудно се свиква

# 100
Здравейте! Днес влизам в 16.г.с и усещам както всяка неделя, когато влизам в нова г.с. , придърпвания отляво и отдясно, понякога се засилват,понякога не. Но вече се усещат освен отдолу , а и по нагоре отстрани отляво и отдясно и боцкания по коремчето за 3 -4 минути(един път се случи). Смятам, че това са мускулни връзки,които се.разпъват в момента ,защото само при определени ситуации се появяват , не са постоянни. Вие какво мислите?Blush

# 101
Точно това е, тъканите се разширяват, кожните слоеве също, затова боцка и придърпва. Всичко е наред 🤗

# 102
Точно това е, тъканите се разширяват, кожните слоеве също, затова боцка и придърпва. Всичко е наред 🤗

Благодаря ти скъпа MayGodBless ❤️ ! Винаги ми отговаряш бързо и успокоително ❤️

# 103
Вървим с 6 седмици разлика и напълно ти разбирам тревогите и въпросите, че са съвсем пресни и моите бяха същите 🤗🤗🤗🙏и понякога като питаш лекаря, не те успокоява, защото за него вече е тривиална рутина, а ние си се вълнуваме🤍

# 104
Вървим с 6 седмици разлика и напълно ти разбирам тревогите и въпросите, че са съвсем пресни и моите бяха същите 🤗🤗🤗🙏и понякога като питаш лекаря, не те успокоява, защото за него вече е тривиална рутина, а ние си се вълнуваме🤍

❤️❤️❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт